Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csányi Sándor és Polt Péter versenyben nem tudnak semmit semmiről, probléma pedig pláne nincs

Szép estét mindenkinek! Ma is zajlott az élet, mert mi így szeretjük. A parlament elfogadta a lakástakarékok kinyírását célzó törvényjavaslatot. Tegnap benyújtották, ma elfogadták. Rapid. Pontosabban magát a lakástakarékot nem tudják (még) kinyírni, de az állami támogatást megszüntetik, ami ehhez a termékhez kapcsolódott. Merthogy kevés új lakás épül ebben a konstrukcióban, de majd a CSOK megold mindent. Holott a lakhatási gondokat nem csupán az új lakások építése enyhítheti, hanem meglévő ingatlanok felújítása, bővítése is. Igaz, ezt nehéz besúvasztani a statisztikába, mint sikertörténetet.

Csányi Sándor sajnos nem tud semmiről semmit, mert meccsen volt. De ha tudni fog – azóta gondolom sikerült tájékozódnia – akkor sincs ezzel semmi gond. Én feltétel nélkül elhiszem neki, hogy semmit nem tudott erről. Biztos hogy meccsnézés és röpködés közben nem erről csacsogtak a miniszterek elnökével. Recepteket cseréltek. Vagy kötésmintát. Értem én.

A Fundamenta mindenesetre bejelentette, hogy nem szüntetik meg ezt a konstrukciót. Állami támogatás nélkül, de folytatják a termék értékesítését.

Polt Péter az MSZP-s Mesterházy Attila kérdésére azt válaszolta, hogy az ügyészség bűncselekmény gyanújának hiánya miatt elutasította a feljelentést Microsoft ügyben. Igaz ugyan, hogy Amerikában tovább folyik a nyomozás, a tőzsdefelügyelet és az amerikai igazságügyi minisztérium is nyomoz az ügyben – nem úgy általában, hanem konkrétan a Magyarországot érintő ügyben – mivel gyanúsnak találják, hogy bizonyos cégek a Microsoft szoftvereit a piaci árnál jóval magasabb áron értékesítették magyar állami cégeknek. Az amerikaiak gyanúsnak találják a dolgot, mert úgy vélik – feltételezem, hogy bizonyítékuk is van erre -, hogy ezt csak úgy lehetett megtenni, ha a magyar döntéshozók, magas rangú politikusok is tudtak róla. Márpedig ha tudták, hogy súlyosan megkárosítják ezek a cégek az államot – tehát az adófizetőket – és nem tettek semmit, annak egy oka van: kaptak a pénzből. Szerencsére Polt Péter sokkal jóhiszeműbb, ő semmi gyanúsat nem lát a dologban.

Ezzel szemben a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség nyomozást rendelt el. Na, nem korrupciós ügyben, hanem Dr. Székely László szívsebész ellen. Azt vizsgálják, hogy az ő szakmai mulasztása okozhatta-e annak az 55 éves férfinak a halálát, akit az orvos az azonnali elbocsájtása miatt már nem tudott megoperálni, Kásler Miklós nagyobb örömére. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet először letagadta azt, hogy bármit is tudnának a betegről, majd amikor nem volt tovább tagadható a dolog, azt állították, Székely doktor felelős a beteg haláláért, mert tudta, milyen állapotban van az az érszakasz, amelynek átszakadása végül a halálát okozta, mégsem utalta olyan intézménybe, ahol el tudták volna látni. Én nem vagyok orvos (sem), de ha jól értettem az eddigi nyilatkozatokat, olyan speciális eszközt kellett (volna) beültetni, amit előtte le kellett gyártatni. Székely doktor megrendelte az eszközt és be is ütemezte a műtétet, de kirúgták és a hírek szerint Kásler személyesen akadályozta meg, hogy ledolgozhassa a felmondási idejét. Jelzem, tudomásom szerint ezt a műtétet Székely doktoron kívül senki nem tudja jelenleg Magyarországon elvégezni. Ennek fényében hová a jó fenébe kellett volna beutalnia a beteget? Azt azért remélem, hogy amennyiben kiderül, hogy Székely doktor nem hibázott, Kásler Miklós azonban felelőssé tehető a beteg haláláért, miután megakadályozta, hogy az orvos elvégezhesse a beavatkozást, az Ügyészség ugyanezzel az elánnal megindítja Káslerrel szemben is az eljárást.

Végül egy örömhír.

– A kormány tárgyal arról, hogy Magyarország újra belépjen a moszkvai központú Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Bankba (IBEC) a bevonható nemzetközi források növelése érdekében – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a tárca tájékoztatása szerint, miután fogadta Gyenyisz Ivanovot, az IBEC elnökét.

A tárca közlése szerint a miniszter elmondta: Magyarországnak nyitott és exportorientált a gazdasága, ezért fontos, hogy minél több nemzetközi finanszírozási forrást vonjon be a gazdaság működésébe, különös tekintettel a beruházásokra és a külkereskedelemre. Hozzátette, éppen ezért volt nagy jelentősége a moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank azon döntésének, amelynek értelmében a szervezet Budapesten nyitja meg regionális központját.
    Közölték, a Nemzetközi Gazdasági Együttműködési Banknak egyebek mellett tagja Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Vietnam és Mongólia. (MTI)

Jó, lépjünk be oda. Majd veszünk fel hitelt, amiből tudjuk törleszteni a paksi hitelt. Amit már fizetnünk kell, bár amennyire tudom, eddig a világon semmi nem történt az építéssel kapcsolatban. Végülis mindegy, mindenképpen mi fogjuk visszafizetni a hitelt. Ezt is.

Jó éjt, álmodjatok szépeket.

Mai cikkeink:

Galádok Éve

Ha szorult volna bármiféle lelkiismeret, esetleg felelősségérzet Kásler Miklósba

Dühömben írtam

M. Richárd egyre szabadabb

Gyomorforgató díszpintyek mászkálnak a magyar Taigetoszra

Koldus

A tolvaj luxusgöncökbe, ékszerekbe csavarva sem más, mint tolvaj

A nap kommentje Csabától:

Szia “ELLENZÉK” !
Láttam a mai parlamenti közvetítést a lakástakarék ügy miatt, és azt amit majd az ellenzék a következő 3 évben ott tenni tud az országért.
Vonuljatok ki onnan rettentő gyorsan! Mert ti tartjátok életben, ti legitimáljátok ezt a rothadó bűnöző kormányt és a hozzá tartozó parlamentet a demokrácia látszatát keltve.
Miért vagytok ott? Mondjatok még pár okot, amiért érdemes havi pár száz ezer Forintért amit hazavisztek, elárulni az országot, cserbenhagyni az embereket. Teljesen világos, a következő 3 évben ugyanez fog megismétlődni nap mint nap.
Ezért az országért ebben a parlamentben, ti nem tudtok semmit tenni és ezen, mint az ma is látható volt, az általatok benyújtott törvényjavaslatok és álviták odamondások sem segítenek.
Rossz kimondani de ezt megállítani, vagy csak egy kicsit is befolyásolni, OTT, Ti nem vagytok képesek! 
Ez az utcán fog megtörténni vagy veletek, vagy nélkületek, bátorságotok, önfeláldozásotok szerint.
Vonuljatok ki onnan, de azonnal!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS