Február 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Családbarátságtalan iskola

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,010,188 forint, még hiányzik 1,989,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azon töprengek, hogy milyen lehet az a köznevelési intézmény, amelyik nem családbarát. Családellenes? Legalábbis ezt kell feltételeznie az embernek, ha külön díjazást ér az az ovi és suli, ahol barátilag állnak a családhoz. A kormányközeli – nagyon, nagyon kormányközeli – Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által életre hívott expó és díj rendkívül hangzatosan meg vala támogatva:

Szerettek volna egy olyan napot adni a pedagógusoknak, amelyen megélhetik mindazt, ami összeköti őket: a szakma, az elhivatottság, a közös célért – a gyerekekért, a magyar nemzetért, a magyar társadalom jelenéért és jövőjéért – dolgozás – emelte ki a helyettes államtitkár.

Nagyszerű. Feltételezem, azokat a pedagógusokat, akik nem írták alá státusztörvényt, és ezért egyetlen egy iskola sem tudja őket – felsőbb utasításra – alkalmazni akkor sem, ha most aláírnák, és akkor sem, ha az iskolának égető szüksége lenne a tudásukra, tehát akiket gyakorlatilag bosszúból kizárt az oktatási kormányzat a pedagógus szakmából, őket nem hívták meg. Családbarátilag.

Az oktatás és a nevelés segítségével lehet erősíteni a magyarság és az anyanyelv összetartó erejét – mondta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szombaton Budapesten, a Pedagógus Expón, amelyen átadták a Családbarát köznevelés intézmény díjakat.

Balatoni Katalin elmondta: tíz éve született meg az ötlet, hogy rendezzenek Pedagógus Expót, amely az első néhány évben még 80, 120, majd 300 résztvevős konferenciával valósult meg. Ezután léptek egy nagyot előre annak érdekében, hogy minél több pedagógust tudjanak megszólítani Magyarországról, a Kárpát-medencéből és a diaszpóra magyar közösségeiből.

Szerettek volna egy olyan napot adni a pedagógusoknak, amelyen megélhetik mindazt, ami összeköti őket: a szakma, az elhivatottság, a közös célért – a gyerekekért, a magyar nemzetért, a magyar társadalom jelenéért és jövőjéért – dolgozás – emelte ki a helyettes államtitkár.

Balatoni Katalin úgy fogalmazott, fontos egy nemzetben gondolkodni, hiszen “akárhol is éljünk a világban, a magyarság, az anyanyelv és a kultúra összetart”, ezeket pedig az oktatás és a nevelés segítségével lehet megtartani és erősíteni.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított, második alkalommal átadott Családbarát köznevelési intézmény díj célja a kiemelkedően családbarát működésű köznevelési intézmények szakmai munkájának elismerése, emberbarát jó gyakorlatok megismertetése, valamint a társadalom figyelmének felhívása az ilyen élenjáró intézményekre.

Elismerést vehetett át a Bugyi Nagyközségi Csemete Bölcsőde, a Kompolt-Nagyút Gyermekkertész Óvoda és Bölcsőde, a gödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a veszprémi Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola és a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!