Október 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak úgy mégis érdekelne, ki készül megtámadni minket mostanában?

Napsugarasat, vagy ki milyet szeretne! Jelentem, olyan mérhetetlenül beütött a (drágaszépminiszterelnökúr által kovászolt)uborkaszezon, Hogy Simicskó István és Szentkirályi Alexandra – az előbbi honvédelmi miniszter volt, tehát fideszül így kell mondani: bukott honvédelmi miniszter, az utóbbi Tarlós István mellől vagy vele együtt bukott fölfelé Budapest éléről, jelenleg ő az a kormányinfókon, aki ott áll oldalt. Arról lehet felismerni, hogy hosszabb a haja, mint Gulyás Gergelynek, valamint ő szokta bemondani, hogy most kormányinfó lesz és miniszter úr, parancsolj – kéz a kézben eltrappoltak a börgöndi reptérre köszönteni a honvédelmi sporttáborban hazafiaskodó húsz darab résztvevőt. Dekomolyan.

Simicskó István a repülőtáborban tartózkodó húsz kadét előtt tartott beszédében Kossuth Lajost idézve hangsúlyozta: a haza védelme mindennapos szolgálat, minden nap tenni kell azért, hogy a hazát, a szülőföldet megvédjék mindenféle bajtól, veszélytől.

Emlékeztetett arra, hogy honvédelmi miniszterként ő indította el a kadétképzést, amelynek célja, hogy a fiatalok megfelelő képességet, tudást kapjanak, amivel képesek megfelelni a jelenkori és a jövőbeni kihívásoknak. Óriási dolognak nevezte, hogy polgári gimnáziumok a haza védelme ügyében egy-egy osztályt indítanak, és az ott tanulókat különleges adottságokkal vértezik föl.

Simicskó István a Honvédelmi Sportszövetség és az Albatrosz Repülő Egyesület által szervezett táborral kapcsolatban megemlítette: a kadétok az egy hét alatt a különböző próbatételeken keresztül még jobban megismerik önmagukat, saját képességeiket. (MTI)

Nem akarok én beleugatni ebbe, és tényleg a haza védelme mindenek előtt. Csak úgy mégis érdekelne, ki készül megtámadni minket mostanában? Én már éltem az átkosban is, akkor például úgy védték a honvédek a hazát, hogy kukoricát címereztek, cukorrépát takarítottak be. Velünk, akkori iskolásokkal egyetemben. Nem állítom, hogy a mostani honvédeknek sokkal több hasznát vesszük. Már amennyiben nem az a feladat, hogy rá kell ülni az ellenségre. Ez csak onnan jutott eszembe, hogy éppen tegnap volt szerencsém látni egy csoport ifjú honvédet, az egyik lány alatt konkrétan dübörgött a föld, menni alig tudott az egymást aktívan gátló combjaitól.

Nade. Kéne szólni Simicskó úrnak, hogy sem adottságokat, sem képességeket nem tud adni senkinek senki, még a polgári gimnáziumok haza védelmében indított osztályai sem. Az adottság és a képesség – bár elég az egyik szót használni, miután azonos a jelentésük – pontosan az, ami vagy vele születik az emberrel, vagy nem születik vele. Ezért hívjuk adottságnak, nem pedig tanultságnak vagy szerzettségnek. Sem pénzért nem vásárolható, sem oktatással nem pótolható. De ez persze csak hasogatása a szőrszálnak. A valódi kérdés változatlanul az, hogy hun az ellenség? És ha megvan – mármint az ellenség -, mi módon fogja néhány ezer katona leverni őket? Elgázolják az autópályán? Bocsánatot kérek, de egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni a dolgot, főként amikor két ilyen közpénzből prominens arra költi az adófizetők pénzét, hogy eltrappoljanak Székesfehérvárra. Mert hogy nem vonattal mentek a saját pénzükön, az egyszer biztos. Sokba fájt nekünk?

Annyiba mondjuk biztosan nem, amennyit két, magyar-vietnami koprodukcióban készülő filmre adunk éppen, mert az 360 millió forintot szippant fel. Bár ennek legalább van értelme – már ha jók lesznek a filmek -, szemben például a falábú focisták pénzelésével, aminek tényleg nincs semmi teteje a világon.

Tizenegy nappal a határidő vége előtt már egyértelműen látszik: a koronavírusról és a gazdaság újraindításáról szóló nemzeti konzultáció az egyik legsikeresebb lesz mind közül. Ha időarányosan nézzük a visszaküldött kérdőívekről készült adatokat, akkor az látszik, hogy könnyen csúcsdöntésre kerülhet sor. A koronavírus-járvány jól láthatóan megmozgatta az összefogás erejében bízó magyarokat, akik tömegével küldik vissza a kérdőíveket. Ebből pedig az is következik, hogy a radikális baloldal – adatvédelmi szempontból is botrányos – ellenakciója totális kudarcba fulladt. A kormány továbbra is azt kéri a magyaroktól: aki teheti, segítse véleményével a járvány elleni harcot. (Origo)

Na, ez meg a másik, amikor fel kell tegyem a kérdést: tessék mondani, hun az ellenség? Én komolyan képtelen vagyok ezt megérteni. Felnőtt, ivarérett emberek tényleg el tudják ezt olvasni röhögés nélkül? Csúcsdöntés, az. Vajon ki a franccal versenyeznek fideszék a mi pénzünkből? Ha eléri a visszaküldött válaszok száma a 1,5 millió + akárhányat, akkor ide nem jön a vírus? Az összefogás erejével elzavarjuk?

Ha már az emberi bárgyúságnál tartunk, a minap landolt a szerkesztőség üzenetei között az alábbi kicsiny mű. Az apropóját az szolgáltathatta, hogy bátorkodtam vérgeci cinizmusnak nevezni Miviktorunk azon kijelentését, hogy amennyiben valamelyik uniós tagország nem jogállamként működik, azt nem büntetgetni kell, hanem ki kell zárni az Európai Unióból. Erre reagált bele a szerkesztőségbe egy néni, aki a profilja szerint külker és ELTE diplomával is büszkélkedhet. Betűhűen átmásolom az ő üzenetkéjét ide:

Vergeci cinizmus????Azta,ez ám a szókincs!Ehhez meg egyetemre sem kell járni!Ezt fizetjük közpénzből?Te jó ég,holnaptól nem adóznom vagy kupcsakok,kérlek jobban nézzetek meg,hogy ki nyer felvételt felsőoktatási intézménybe!!!!koszonettel

Nohát, szerintem is meg kellene gondolni, ki kerül be felsőoktatási intézménybe. Aki öt mondatot nem képes értelmesen és viszonylag helyesen megfogalmazni, az például nem csupán alkalmatlan, de érdemtelen is. És nem a diplomára, hanem arra, hogy nyilvánosan megszólaljon. A kedves üzengetős néni nem csupán az édes anyanyelvünkkel áll hadilábon, hanem ráadásul fogalma sincs arról, mi hogyan működik. Nekem, de a Szalonnának sem fizet ő adót a nehezen megkeresett atomtudósi fizetéséből. Azt a pénzt a propagandamédián tessék számon kérni. Ide meg kurvára nem kötelező jönni olvasni, ugyanis a portál az olvasók adományaiból működik, nem közpénzből. Ha nem tetszik a stílus, nem szükséges potyautaskodni a mások rovására. Szerintem.

Nade megyek és élvezem a szabadnapomat, mindenkinek kellemes ébredezést, szép napot kívánok!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!