Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak egyszer sikerülne megértenem Schiffer András kacifántos esze járását

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Kellemes vasárnapi pihenést, napfürdőzést, olvasgatást, főzőcskét, sétát. Vagy mindezeket szép sorban, egymás után. Tekintettel arra, hogy a hétnek az ő végét tartjuk, sem a migránsok nem rohamozták meg Bakondi Györgyöt, sem a pirézek nem akarták megenni a kerítést. A legizgisebb történés az volt (legalábbis tegnap, mert ma még rá lehet verni egy szívlapáttal, hiszen csak reggel van), hogy az LMP nevű párt nevet változtatott. Mintha nem lenne totál mindegy a neve valaminek, ami azután is az ami addig, csak máshogyan hívják.

De ha már LMP, akkor sírdogáljunk egy kicsit közösen a párt alapítója, a nagy visszavonuló sorai felett. Vagy ha másnak nincsen kedve hozzá, akkor majd én. Itt ez a bejegyzés:

Csak egyszer sikerülne megértenem Schiffer András kacifántos esze járását. Mi a probléma? Hogy elveszett a páratlan szereplése a nemtomhol? Nem hinném. Akkor meg? Tudomásom szerint a YouTube éppen úgy magánvállalkozás mint a Facebook. Ha csak azóta nem változtak a dolgok, egyiket sem kötelező senkinek használni. Ha mégis használja, elfogadja a felhasználási feltételeket is, melyben ott szerepel, hogy akár indoklás nélkül is eltávolíthatnak tartalmakat. Én még senkit nem hallottam azért dünnyögni, mert a Mercedes gyár vagy az Audi nem demokratikusan működik. Vagy az Aldi, a McDonald’s vagy a Dior. Ezek világcégek, a céljuk a profit, a rájuk vonatkozó törvények szerint működnek. De nem a demokratikus működés a céljuk.

Értem persze a különbséget a YouTube és a McDonald’s között. Azonban azt a különbséget mi, felhasználók kreáljuk és fújjuk fel hatalmasra. És Schiffer András a sirámaival. Ebben a legborzasztóbb – számomra legalábbis -, hogy Schiffer talán meg sem nézte, mire használja fel ezt az állítólagos törlést (arra sem innék mérget, hogy nem saját magát törölte a portál, némi hírverésért és politikai haszonért cserébe. Majd pár nap múlva ismét felbukkannak, hogy a YouTube belátta a hibáját. Nem állítom, hogy ez történt, de ez is egy lehetőség) az álhírekkel, hazugságokkal és rágalmakkal – jogerős bírósági ítéletekkel bizonyított módon – bőven megszórt pártmédia.

Ilyenek ezek a demokraták! Véletlenül pont olyanok, mint a kommunisták, csak egyelőre a fizikai megsemmisítésünkhöz még nem áll elég erő a rendelkezésükre, hiába rajzolnak maguknak erős munkáskezeket a könnyű drogok hatása alatt. Most még csak virtuális lenyomatunkat tüntetik el, nehogy az egyre globalizáltabb, uniformizáltabb és nyílttársadalmibb „világfaluban” olyan hang is felbukkanhasson, amely nem vág egybe tökéletesen az általuk képviselt agendával. (PestiSrácok)

Talán még egy fokkal egyértelműbb a nyolcaska hirdetménye:

Pesti Srácokszámolt be róla, hogy a YouTube letiltotta a PS videócsatornáját. A döntésnek nyilván politikai okai vannak, a liberálisok egész egyszerűen nem szeretik az övéktől eltérő véleményeket, és tűzzel-vassal üldözik is azokat. (888)

Ebbe a sorba állt be Schiffer András. A demokráciát és a liberalizmust mocskolva hazudoznak kánonban és kérik számon a szólás szabadságát magánvállalatokon, melyeknek felhasználása önkéntes, ám van szabályzatuk, amit valószínűleg megszegett a portál. Hogy melyik pontját, azt én nem tudom. Azt azonban gyanítom, hogy a szólás szabadsága, az álhírek terjesztése és a közösség elleni izgatás egészen bizonyosan nem azonos fogalmak. Ha én tudom, Schiffer Andrásnak is illene tudnia. Vagy esetleg beállna védőügyvédnek egy olyan perben, melyben az említett portáloknak bizonyítaniuk kellene, hogy a liberálisok (bárkiket takarjon ez a jelző aktuálisan) törölték a szóban forgó csatornát?

Bevallom, iszonyúan szánalmasnak találom ezt az egész történetet. Az elejétől a végéig, annak minden szereplőjével egyetemben.

Végül itt egy röntgenfelvétel Magyarországról, a magyar hatóságokról, kormányról, egészségügyről, mindentmegvédésről. A linkelt cikk arról szól, hogy egy házaspár Kínában élt és dolgozott. Miután a városukat is súlyosan érintette a járvány úgy döntöttek, hogy hazajönnek. A repülőtérről egy lázmérés után beléphettek az országba. A házaspár hölgy tagja nem érezte jól magát, a torka is fájt, ezért másnap felhívta a mindenhol reklámozott koronavírus vonalat, telefonált a Szent László Kórházba, hogy szeretné ha megcsinálnák a tesztet (az országban egyedül ők tudják), mert pocsékul van és Kínából jött, az ő települése is fertőzött volt. Azt kapta válaszul, hogy ma éppen azt az utasítást kapták a belügyminisztériumból, hogy csak a Vuhanból érkezőkön végezhető el a vizsgálat. A nő könyörgött, kifizette volna, de nem lehetett. Mondták, menjen el a háziorvoshoz. A nő végül önkéntes karanténba vonult, nehogy ő legyen az, aki behurcolja az országba a koronavírust. A belügyminisztérium máris tagadta a sajtó kérdésére, hogy ők kiadtak volna ilyen (vagy bármilyen) utasítást. Ha úgy működnek a dolgok, ahogy ebben az országban mostanában szokásos, ma még kiad a minisztérium egy közleményt, hogy ők a helyzet magaslatán vannak és mindenki hazudik, aki mást mond, a kórház is kiad egy ilyet – majd három hét múlva váratlanul kirúgnak valakit, aki azt mondta, a belügyminisztérium adott utasítást a kórháznak – a posványmédia kideríti, hogy a Kínából hazatérő házaspár nő tagja Soros György előretolt helyőrsége, esetleg malomtulajdonos szeretője volt, végül együttes erővel feljelentik az ügyet megíró 24.hu-t rémhírterjesztésért. Olajszőke Sanya eközben a gazdájával egyetemben nyakig gumicsizmában védik a csirkehálót, hogy azon egy migráns és egy koronavírus se juthasson át. Ámen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!