November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak annak tudja eladni Orbán a hazugságait, akiknek erre igényük van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán Viktornak ma nem volt jelenése a rádiójában, úgyogy beléhasított, hogy ideje volna írni egy újabb szamizdatot. Mégpedig egy, az elmúlt két napban a CEU budapesti épületében megrendezett, sajtónyilvános nemzetközi konferencia miatt. Nem az ott elhangzott beszédek tartalma okán gurultak el a gyógyszerei, hanem jó alkalomnak találta a rendezvényt, hogy bemutasson mindazoknak, akik azt híresztelték, hogy a CEU-t bezáratta a kormány. Ilyen valóban nem történt, de pont a legjelentősebb, amerikai képzését volt kénytelen a CEU Bécsbe vinni. Ugyan teljesítették Budapesten is a kormány által előírt feltételeket, a kormány mégsem akarta aláírni az új szerződést, amelynek következményeként egészen Bécsig menekült az egyébként legkelendőbb képzések többsége. A CEU egykori vonzerejéről annak idején a még függetlenebb Index következőképpen írt:

 A budapesti egyetem legfőbb nemzetközi vonzerejét az jelentette, hogy amerikai diplomát lehetett szerezni itt. Főleg ezek miatt jöttek Budapestre a világ 130 országból hallgatók és a világ 50 országából oktatók a magyar fővárosba. Van 8 olyan mester- és 2 doktori képzés is, amelyet Magyarországon is akkreditáltak, így ezekről magyar diplomát is kiállítanak.   

Orbán azonban fontosabbnak tartotta azt, hogy Soros Györgynek odaszúrjon, és elzavarja az egyetem legnagyobb vonzerejének számító képzést. De Orbánt sosem érdekelték a sikerek, miért pont most lenne ez másként? 

Nyilvánvalóan nem mondtak igazat, akik eddig a CEU bezárásával kampányoltak – jelentette ki Orbán Viktor Az elüldözött egyetem Budapesten (Szamizdat 13.) című, a miniszterelnöki honlapon szombaton megjelent írásában.

A kormányfő úgy fogalmazott: “Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában.” “Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről” – jegyezte meg. Hozzátette: a híradások szerint az egyetem fővárosi kampuszán csütörtökön és pénteken sajtónyilvános, nemzetközi konferencia zajlott, amelyen a liberális akadémiai és politikai élet jeles képviselői is részt vettek.

“Hogyan történhetett meg mindez? Úgy, hogy akik eddig az egyetem bezárásával kampányoltak, nyilvánvalóan nem mondtak igazat” – szögezte le. “Mi, magyarok, nem lepődünk meg, mert tudjuk, hogy hogyan dolgozik Soros György és csapata. A magyar spekuláns mindig értett ahhoz, hogy az üzleti vállalkozásai elleni fellépéseket úgy tüntesse fel, mintha azok szörnyű társadalmi igazságtalanságok vagy éppen a személyével szembeni gonosz, antiszemita támadások lennének” – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök feltette a kérdést: de vajon mit gondolhattak azok a jónevű kutatók, politikusok és értelmiségiek, akik megjelentek és előadtak a konferencián? “Vajon hogyan egyeztették össze egyetemi fellépésüket azzal a hazugsággal, hogy a CEU-t a magyar kormány elüldözte Budapestről? Vajon mit éreznek most ezek a tudósok, szakemberek, politikusok, akik egész szakmai hitelüket elveszítették azért, mert felültek a Soros György és globális hálózata által terjesztett hazugságnak? Kínos, nagyon kínos. Talán erről is kellene szervezni egy konferenciát a CEU budapesti kampuszán” – írta a kormányfő.

Úgy vélekedett: Magyarországot a Soros-egyetem kapcsán azért támadják, mert nem hagyta, hogy a spekuláns milliárdos továbbra is visszaéljen a hatalmával. “A ’90-es években Soros hűséges szövetségese, Magyar Bálint, a liberális-exkommunista kormány oktatási minisztere olyan szabályt hozott, amely a magyar egyetemekkel szemben indokolatlan versenyelőnyt biztosított a Soros-egyetemnek. Mi ezt a kiskaput becsuktuk, és elrendeltük, hogy minden, Magyarországon létesített külföldi egyetem ugyanolyan feltételek szerint működjön, és tartsa be a jogszabályokat. Valamennyi egyetem gond nélkül teljesítette a jogszabályi feltételeket. Egyetlen kivétel volt: a Soros-egyetem. Alapítója számára ugyanis kifizetődőbb volt farkast kiáltani, nemzetközi kampányt szervezni Magyarország ellen, mint a megszerzett privilégiumokat feladni” – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: hazugság hazugságot szül.

Megjegyezte, “álljon itt a legnagyobb hazugok és hazugságok toplistája”: Guy Verhofstadt “egész Európát érintő szégyenről” írt, Judith Sargentini egy saját gyártású kisfilmben mondta, hogy a CEU-t elüldözték, az Európai Bizottság által készített 2020-as országjelentés pedig azt írja, hogy “a CEU befejezte a tudományos tevékenységét Magyarországon”. A miniszterelnök szerint az egész EU szégyene, hogy a szóban forgó, tényszerűen hamis állítások uniós jogi eljárások alapjaiként szolgálnak. “Quo vadis Europa?” – tette fel a kérdést a kormányfő. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!