Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Brutálisan elszabadult az infláció, nem jön az olaj, viszont jön a dupla gázáremelés. Mindeközben a közmédia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nehéz eldönteni, hogy a totálisan elszabadult inflációról szóló, csekélyke közszolgálati érdeklődés által kísért KSH-jelentés, vagy az állampárti propaganda által szintén valamiért diszkréten kezelt dupla gázáremelésről szóló rideg valóságfoszlány nyerte a keddi hírversenyt. Jó, még nincs este, az Orbán-család horvátországi kalandjairól még bármilyen színes, bulvár fejlemény beeshet. Nem beszélve arról, hogy a barátságról elnevezett vezetéken öt napja nem érkezik olaj Magyarországra (miközben az oroszbarátságért és a Moszkva előtti kölcsönös tisztelet talaján álló bokacsattogtatásért felelős miniszter éppen a páfránymintás főnökével egy időben tölti jól megérdemelt pihenőszabadságát). Mindeközben a csilliárdos közmédiát azért annyira nem lehet zavarba hozni ezekkel a pitiánerségekkel.

Tehát miután az unortodox magyar gazdaság (fideszül: zászlóshajó, gőzmozdony, világítótorony) száguldva rohan a recesszióval nyakon öntött tartós infláció szakadékába (a mostani közel 14 százalékos infláció már ősszel húsz százalék fölé emelkedhet), a kormány pedig 12 év bűnös szabadrablása után az egyik probléma kétségbeesett orvoslásával a másikat súlyosbítja; miközben az augusztusban és szeptemberben még csak köbméterenként 732, 4 forintba kerülő, átlagfogyasztást meghaladó gázért fűtési szezonban nem 747, hanem 752,5 forintot kell majd fizetni (április 3-a előtt nemhogy dupla gázáremelésről nem volt szó, de semmilyen gázáremelésről), miközben most délutánra megint unortodox erősödésnek indult a forint (az MTI szerint a forint főbb devizákkal szembeni gyengülésének oka az, hogy leállt a szállítás a Barátság kőolajvezetéken, ami elég valószínű, a piac ugrásra készen arra várt, hogy kiderüljön, hogy 5 napja lófasz se jön, nemhogy véres olaj), a mindenki pénzéből fenntartott közmédia internetes oldalán nagyjából minden fontosabb. Mármint fontosabb az arról szóló tájékoztatásnál, hogy miközben az ország nagyjai adriázva szarnak a pórok fejére és a választási ígéreteikre, lassan a Holdról is látszik, hogy hova vezet az, amikor egy propagandára szakosodott, 13. éve kétharmaddal pöffeszkedő, a saját érdekeit az ország érdekei fölé/elé helyező kormánynak egyszer csak valódi válságot kell kezelnie.

A közmédia internetes oldala (hirado.hu) szűkszavúan ugyan, mintha a fogát húznák, természetesen a propagandagyár hírhamisító forrásaira hivatkozva, beszámolt arról, hogy még a KSH is talált 13,7%-nyi inflációt és gáz van, mert nem jön az olaj Moszkvából, de nagyjából minden fontosabb ezeknél az apróságoknál. A propaganda ma is százötven százalékon teljesít, és ha valamikor, most biztosan szüksége van a korrupció kormányának az agymosó szolgáltatásaikra. Végül is ahhoz képest, hogy a kenyér közel 60%-kal drágult, és a java még hátra van, vagy hogy minden ötödik iskolában képesítés nélküli munkaerő látja el a pedagógusi képesítést igénylő munkaköröket, és olyan is van, hogy a testnevelés tanár okítja a kémiát, mégiscsak fontosabb tudni, hogy Hollandia már drogállam, Európában vízhiány van, Donald Trump áldozat, az USA lett Oroszország és hogy Joe Biden csak a felesége segítségével tudta felvenni a zakóját, nem? De.

 • Hatalmas károkat okoz az aszály, a kormány a gazdák megsegítésén dolgozik
 • Rendkívüli intézkedések segítik az aszálykár sújtotta termelőket 
 • Történelmi szárazság Európa-szerte, több országban vízhiány van
 • Támogatja a szankciókat és örül, ha Brüsszel zsarolja hazánkat – mondta Karácsony egy kiszivárgott videóban
 • BL-visszavágó: hazai pályán harcolhatja ki a továbbjutást ma este a Ferencváros
 • „Láttam, hogy a hátizsákból kilógott a Kalasnyikov csöve” – Rettegnek a migránsoktól a határmenti településeken
 • Csak a First Lady segítségével tudta felvenni zakóját az amerikai elnök
 • Felbecsülték a háború árát: a német gazdaság 260 milliárd euró hozzáadott értéket veszíthet
 • Átveszik az uralmat – Hollandia „drogállammá” vált a rendőrségi vezető szerint
 • „Az USA lett Oroszország, az FBI pedig a KGB” – kemény kritikával sorozzák a Trump elleni fellépést
 • Trump: Egy ilyen támadásra csak megtört, harmadik világbeli országokban kerülhetne sor

A címlap helyén lévő történelmi fotográfia ezúttal illusztráció, egyben tisztelgés az Európában egyedülálló szakmai és erkölcsi színvonalon teljesítő fideszes magyar közszolgálati média előtt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!