Június 23,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Böröcz László: a legkörnyezetbarátabb energia az atomenergia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,367,867 forint, még hiányzik 1,632,133 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Orbán csütörtöki sajtótájékoztatója óta a Fidesz is csatlakozott azok táborához, akik elismerik a klímaváltozás tényét. Orbán megszólalása kellett ahhoz, hogy ne klímahisztiről és balliberális hazugságról hablatyoljanak a kormányoldalon. A miniszterek elnöke rájöhetett arra, hogy az embereket igenis érdekli az emberiség jövője, ezért stratégiát váltottak. A gond már csak az, hogy eközben nem sikerült Orbán szolgáit kiművelni a környezetvédelem témakörében, ezért történhetett az, hogy Böröcz László egykori fidelitasos politikus a következőket találta mondani:

Készek támogatni minden olyan lépést, ami a környezet védelmét célozza, köztük a legkörnyezetbarátabb energia, az atomenergia előtérbe helyezését…

Hogy ezt mégis hol olvasta Böröcz, azt nem tudom, mindenesetre vélhetően kevesen gondolják úgy, hogy az atomenergia a legkörnyezetbarátabb energia lenne, ami ma fellelhető a Földön. Az irány tehát akár jó is lehetne, csak előbb informálódni kellene a témában, aztán okosságokat mondani. De Böröcz persze nem bírta magában tartani korábban is pufogtatott propagandaízű állításait, ezért a következő is kicsúszott a száján:

A klímaváltozás kapcsán nem fogadható el “semmilyen brüsszeli és balliberális érvelés”, hogy erre hivatkozva emeljék a rezsit, illetve az élelmiszerek árát.

Az energia ára Európa-szerte olcsóbb, mint Magyarországon, ezt már csak a magyar kormány nem volt képes elismerni, valamint azt sem, hogy a nagyszerű rezsicsökkentésnek hála, ment fel például a kenyér ára, valamint került veszélybe több ágazat is. Arról már nem is beszélve, hogy élelmiszerárakat Brüsszel nem tud emelni, már csak azért sem, mert az minden ország saját döntése. De lássuk mit mondott még ez a nagyszerű ember:

Nem üres szavakra, hanem cselekvésre van szükség a klímavédelemben, a klímaváltozás tény, amelyhez alkalmazkodni kell, a környezet védelme “mindannyiunk érdeke, és felelőssége” – jelentette ki a Fidesz frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

Böröcz László hangsúlyozta: a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja kész minden támogatást megadni a kormánynak a további klímavédelmi lépésekhez. Készek támogatni minden olyan lépést, ami a környezet védelmét célozza, köztük a legkörnyezetbarátabb energia, az atomenergia előtérbe helyezését, a közösségi közlekedés fejlesztését és a természetvédelmi intézkedéseket – fogalmazott a fideszes politikus. Közölte: 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban kibocsátásmentes lesz, és a kormánypártok készek támogatni a 2050-es klímacélokat, amelyeket az EU és a kormány meghatározott.

A teljes semlegesség elérése Böröcz László szerint 2050-ig körülbelül 50 ezer milliárd forintba kerülhet, ebből 12-13 paksi atomerőművet lehetne felépíteni. A kormány a magyar emberek érdekeit képviselve azért dolgozik, hogy a klímaváltozás árát a legnagyobb szennyező vállalatok, illetve országok, és ne a magyar emberek fizessék meg – tette hozzá. A klímaváltozás kapcsán nem fogadható el “semmilyen brüsszeli és balliberális érvelés”, hogy erre hivatkozva emeljék a rezsit, illetve az élelmiszerek árát. A kormánypártok ragaszkodnak ahhoz, hogy a Magyarországnak járó kohéziós forrásokat ne csökkentsék, hanem inkább a gazdagabb, nagyobb szennyezők járuljanak hozzá jobban a klímacélok teljesítéséhez – mondta.

Hangsúlyozta: az uniós támogatásoknál ügyelni kell arra, hogy a 2050-re közösen elfogadott klímavédelmi célok megvalósítása ne a kohéziós alapok kárára történjen, mert akkor a szegényebb térségek beruházásai elől vesznek el forrásokat lassítva a felzárkózást. Az EU kevésbé gazdag államokat támogató rendszerének a fejlettebb gazdaságok is mind haszonélvezői, hiszen a legnagyobb tőkebefektetéseket Kelet-Közép Európába ezek az országok tették, így magas profitot visznek haza. Kérdésre válaszolva azt mondta: alapvetően jó iránynak tartják a különadók átalakítását környezetvédelmi különadókká, de erről további egyeztetések szükségesek. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!