November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Becsüljék meg a tanárainkat!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A múlt héten elkezdődött a 2022/23-as tanév. Korábban is hangoztatták már a szakszervezetek, hogy az idei tanév nem kezdődhet el ugyanúgy, mint az előző. A pedagógushiány mértéke, a sztrájkjog elvétele, az alacsony fizetések, a súlyosan megemelkedett rezsi- és élelmiszerköltségek csak néhány kiragadott példa az oktatás területén tapasztalható problémákból. Ezekről mindenkinek tudnia kell, ezért kiállunk a diákok és a tanárok mellett, és különszámmal támogatjuk a megmozdulásaikat.

Évnyitó  Az oktatás nemzeti ügy

A Diákok a Tanárokért mozgalom szeptember 2-ai tüntetése és a szeptember 4-ei virrasztás bátor és különleges kiállás volt az oktatás ügye mellett. A Nyomtass te is! különszámot készített a Diákok a Tanárokért mozgalommal közösen, amelyet a szeptember 2-ai diáktüntetésen terjesztettünk először. Terjesszétek online vagy offline! Egy ideig még biztos aktuális lesz, sajnos. Formabontó különszámunkat innen tudjátok letölteni.

EMELJÜK A TÉTET!  Polgári engedetlenség az oktatásért

Szeptember 5-től az oktatásban újabb polgári engedetlenségi hullám indult, hiszen hiába tárgyalnak a szakszervezetek egy éve a döntéshozókkal, nem kapnak érdemi választ. A Tanítanék kezdeményezéséről ide kattintva tudhattok meg mindent!
A sztrájkkal kapcsolatos minden tudnivalót itt találtok meg: https://nedolgozzingyen.hu
A TASZ jogi kisokosát Tiltakozás a közoktatásban pedagógusként, szülőként és diákként címmel pedig itt:

https://www.facebook.com/atasz/posts/pfbid0oY2WavQb1HurSE1aS5sx9NQAECCoM4Riw9Sg4bHDfG5bGTfv1ouZAW8JeU79TDwkl

Megjelent a 268. számunk. A tartalomból: 

  • Kik fogják tanítani iskolás gyerekeinket?
  • Rezsiválság az önkormányzatoknál is
  • Csúcson az Ausztriában dolgozók száma
  • Minden második informatikus kivándorolna
  • Dőlnek be a kisvállalkozások
  • Sokaknak egy hónap tartalékuk sincs

HASZNOS HÍREK

  • Hogy utazhatsz diákként?
  • Tanuljuk meg az internetes rádiózást!

Legfrissebb számunk innen tölthető le!

Mi egy különszám készítésével mutatjuk meg szolidaritásunkat és kiállásunkat a tanárokért. Mit tehettek ti, hogy segítsétek a kezdeményezések sikerességét? Támogassátok a megmozdulások szervezését adományokkal! Bátorítsátok pedagógus ismerőseiteket, hogy csatlakozzanak az engedetlenségi hullámhoz! Legyetek ott a tüntetéseken, adjatok erőt jelenlétetekkel is a diákoknak és  a tanároknak! Beszélgessetek a témáról ismerőseitekkel, osszátok meg a témával kapcsolatos posztokat, információkat! És persze terjesszétek online vagy nyomtatott formában a Nyomtass te is! diák különszámát vagy legfrissebb számunkat, amelyik szintén foglalkozik az oktatásügy témájával! Köszönjük!

 

NYOMTASS TE IS! • 1097 Budapest, Drégely utca 11-19.

Támogasson minket sokszorosítással, önkéntes lapterjesztéssel vagy pénzadománnyal!
Számlaszámunk: eDemokrácia Műhely Egyesület, Magnetbank 16200223-10026139-00000000
Kapcsolat: [email protected]

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!