Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bármire méltó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tehát az történt, hogy négy parlamenti ellenzéki párt közleményt küldött az MTI-nek. Szerencsére nem a közleményt hozták le – miért is tették volna, bizonyára kell a hely az Origo hivatkozásoknak -, hanem egy igen rövid kis kivonatot. Ezt itt:

A Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, az MSZP és a Párbeszéd csütörtökön bejelentette, nem vesznek részt az Országgyűlés házbizottságának ülésein, mivel szerintük Kövér László házelnök méltatlanná vált a testület vezetésére.

 A négy ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott, közös közleményében úgy fogalmazott, Kövér László “az elmúlt napokban még magához képest is ijesztő verbális ámokfutásba kezdett”.
    Kiemelték, a házelnök “emberek millióit, Magyarország nem fideszes többségét sértette meg”, amikor az ellenzéki összefogással kapcsolatban “moslékkoalícióról” beszélt.
    “Mi, az ellenzéki összefogás pártjai a leghatározottabban kikérjük magunknak, hogy tagjainkat, szimpatizánsainkat és választóinkat a szemmel láthatóan a teljes összeomlás szélén egyensúlyozó házelnök ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel sértegesse” – jelentettéki ki az ellenzéki pártok. (MTI)

Az Országos Sajtóiroda közleményei között sem találom a teljes szöveget, pedig ott bizonyára van kapacitás, legalábbis a Fidesz közleményei hiánytalanul lejönnek. Például arról, hogy az egész baloldal kamuhíreket gyárt direkt azért, hogy segítse a vírus terjedését, és ha Gyurcsányon és a baloldalon múlna, ma már nem is lennének kórházak. Na, szóval ez betűről betűre befért a műsorba, az ellenzéki pártok közleményét picikét meg kellett vágni. Vagy csak négy mondatot küldtek, ez a másik lehetőség.

Kapcsolódva a témához: Kövér László nem most lett büdös tahó, mindig is az volt. Nem volt olyan pillanata az ő működésének, amikor azt lehetett volna mondani: méltó. Úgy értem, bármire méltó. Nem a házelnöki posztra, hanem akármire. És igen, folyamatosan sérteget egy egész országot. De nem terv szerint halad ő ezzel, hanem ennyi esze van. Elragadja a magyaros hevület, jön a szokásos vértolulás, ordít, mint a vadszamár. Ha egy iskolában lenne mindenes (fűtő, portás, szerelő) már réges-régen kivágták volna onnan is ezzel az útszéli modorral.

Nincs olyan megnyilatkozása, ami akár csak elfogadható lenne, pláne tiszteletreméltó. De az ő mostani őrjöngése leginkább a helyzetnek szól. Gondoljunk csak bele, az egyetem óta ott áll Orbán Viktor mögött, és védi, mint anyatigris a kölykét. Hogy miért ez a feneketlen ragaszkodás, azt speciel nem tudom, de egyértelmű és tartós. Ő az, akiről ki merem jelenteni, Orbán bukása után sem fog hátat fordítani rajongása tárgyának, küzdeni fog érte az utolsó csepp véréig. Senki másról nem tudom ezt elképzelni, csak róla. De róla igen.

Most tehát az van, hogy az anyatigris veszélyt érez. Ő is tudja, hogy hullik szét a francba az évtizedek óta építgetett homokvár. Siratja a veszteséget, mindössze ennyi történik. Bevallom, én kifejezetten élvezem ezt a fejvesztett visítást, amit előad mostanában. Szerencsére nem csak ő, a komplett kormányoldal. Általában a bukás ordítással szokott járni, aztán majd szépen elhallgatnak. Kövér László pedig megint seggig érő hajat növeszthet, mint a múltkor, amikor megesküdött, hogy nem vágatja le, ameddig nem Orbán Viktornak hívják a miniszterek elnökét. Alighanem most majd több ideje lesz növeszteni. Csini lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!