November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Balog Zoltán bont, aztán épít. Vagy fordítva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az anyagmegmaradás törvénye ismét bizonyítást nyert, pedig eddig sem kételkedtem benne. Balog Zoltán, aki meglehetősen mély nyomokat hagyott – az én emlékezetemben legalábbis egészen biztosan – emberminiszterként, most püspökként is hűségesen szolgálja azt, akit miniszterként is szolgált.

Nem először, de legalább sokadszor adott elő olyan zavaros kampánybeszédet, hogy többszöri nekifutásra sem tudtam felfogni a mondanivaló mélységét. Az odáig megvan, hogy a szülők joga és kötelessége a gyerekük nevelése. Onnantól kicsit necces kezd lenni a dolog, hogy ezt a jogot valaki el akarta venni a szülőktől, de nemhaggyuk és megvéggyük. Hogy Balog mit és hol akar bontani és építeni, az annyira szépen megrajzolt allegória, hogy én például az egyszerű agyammal meg sem tudom emészteni.

Amit érteni vélek: a kormánypárthoz ezer szálon kötődő vallási vezető (gondolom a püspök definiálható így, bár nem vagyok jártas ezekben a titulusokban) felavat egy alapkövet és elszavalja a kormány egyik kampányfogását a szülők döntési jogáról, miközben egyházi óvodát fognak építeni közpénzből. (A címlapfotót csak azért választottam, hogy nehogy feledésbe merüljön ez a szép történet. Sem.)

A szülők jogának és felelősségének nevezte a gyermeknevelést a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke Kunszentmiklóson, az Áldás Református Óvoda alapkőletételi ünnepségén hétfőn.

A szülők joga és felelőssége a gyermekek nevelése, ahogyan  nagyon helyesen ezt a magyar törvényhozás kimondta, és ha azt el akarják venni a szülőktől, “akkor az a világ nagyon rossz irányba indult el” – mondta Balog Zoltán püspök.
Közölte: az alapkőletétel helyszíne szimbolikus, nem üres, bontás előzte meg.
Jó lenne, ha megtanulná mindenki: nincs olyan, hogy senki földje, a gyermek lelke soha nem senki földje. “Ha mi nem építjük oda azokat az épületeket, amelyek valóban tartósak és jövőt adnak a gyermekeknek, akkor majd más épít oda, és amikor más épít oda,  akkor először bontani kell, és utána lehet építeni” – fogalmazott.     A kunszentmiklósi óvoda alapkövének letétele a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda programjának nyitó eseménye volt. A program révén 3048 új óvodai férőhely és 354 új munkahely jön létre országszerte. A fejlesztés a kormánya 35 milliárd forintos támogatásából valósul meg. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!