November 29,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bájos, amikor Petike úgy tesz, mintha. Pedig dehogy

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,381,025 forint, még hiányzik 1,618,975 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes szép jóreggelt kívánok! Kissé aggódom. Ugyanis bár a szeptemberi hivatalos találkozó időpontja még messze van, Vlagyimir Putyin holnap, az oroszországi  futball-világbajnokság moszkvai döntőjének napján személyesen tárgyalni akar Orbán Viktorral. Arról fogalmam sincs, hogy azért fogja drága Vlagyimirovics megrángatni a felcsúti zseni fülét, mert a NATO-csúcs ideje alatt adott interjúban keleti veszélyként azonosította Oroszországot, vagy sem nem. De így belegondolva, simán elképzelhető. Szerintem van az állandó pávatáncnak egy ilyen szar tulajdonsága, hogy néha az ember kiesik a szerepéből, és elszólja magát. Ezzel együtt nem hiszem, hogy komoly bántódása eshet Viktorovnak, a 12 milliárd eurós paksi bővítés – amiből 10 milliárd euró az orosz hitel – még Putyin elvtásrsnak sem teljesen jelentéktelen üzlet. De azért mégis, Viktor, veszélynek minősíteni Oroszországot? Hát ebben egyeztünk meg?

Közben Szijjártót New Yorkba szólította a kötelesség, ahonnan a megszokott színvonalú hőbörgés útján adott életjelet magáról. Nem tudom, telefonált az MTI-nek, vagy a szorgos munkatárs ott lihegett a nyomában, azt bírta mondani ő, hogy mivel az ENSZ globális migrációs csomagja kötelező lesz a tagállamokra, Magyarországnak ki kell lépnie az elfogadás folyamatából, világossá téve, hogy semmilyen módon nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését, iránymutatását sem. Szerintem is ez a biztos. Ez az agresszív, a merjünk nagyok lenni szalaggal átkötött büdöstaplóság. Az ENSZ-nek elment az esze, meg ránk akarják erőszakolni, meg akarják mondani, meg ez ugyanaz, mint a kvótásdi, amiről először azt mondták, hogy önkéntes, aztán mégis kötelező lett. Én mondjuk változatlanul nem tudok arról, hogy kötelező kvótákat erőltetne az Unió, de már meg sem próbálom a hazugságokat kiválogatni Szijjártó soros toporzékolásából. A legviccesebb ez a rész az egész ökölbe szorult vinnyogásból:

… szerdán arra tesz előterjesztést az Orbán-kormánynak, hogy Magyarország lépjen ki a globális migrációs csomag elfogadásának folyamatából, és tegye világossá, hogy semmilyen módon nem tartja önmagára nézve irányadónak a csomag egyetlen intézkedését vagy iránymutatását sem.

Szerintem kurvára nem kéne megvárni a szerdát egyrészt, másrészt meg bájos, amikor Petike úgy tesz, mintha neki lenne bármilyen önálló döntési joga, mintha ő nem csak egyszerűen Orbán Viktor vinnyogó hangja lenne. Nem baj, én meghagyom ebben a hitében. Lépjenek is ki mindenhonnan, az ENSZ kretén, az Európai Ügyészség egy faszság, az EU döglődik, ki kell lépni mindenhonnan, vagy oda se kell menni és jó lesz. Megoldunk mindent a szögesdróton belülről. A zsetont azért küldjék!

Mindeközben példaképünk, Trump elnök úr hülyét csinált magából a windsori kastélyban Erzsébet királyné és a díszőrség színe előtt, de hát tahóéknál ez már csak így megy, nem hiába a hasonszőrűek a kedvenceik. Nem nekünk a drága nemzeti kormánynak.

Miután Jean-Claude Juncker NATO-csúcson való szerepléséről eléggé félreérthetetlen videót tett közzé a Daily Mail, az Európai Bizottság megmagyarázta. Nem kellett volna. Egy újságíró megkérdezte az Európai Bizottság szóvivőjétől, hogy vajon részeg volt-e az elnök úr, ám az illető ízléstelennek minősítette a kérdést. Az Európai Bizottság a BBC szerint határozottan visszautasította, hogy Juncker részeg lett volna. A bizottság szerint Juncker akut isiásszal küzd, és fájdalmai ellenére se mondta le hivatalos programjait. Az egészségügyi problémái mögött az állhat, hogy Juncker 1989-ben súlyos autóbalesetet szenvedett. Három hetet volt kómában és hat hónapra kerekesszékbe kényszerült. Nem, nem szeretnék én beleugatni ebbe, pláne betegség kapcsán nincs kedvem viccelődni, de ezt nagyon nem kéne csinálni. Az ember idült alkoholista, alig állt a lábán, nagyon fontos lenne, ha szépen elmagyarázná neki valaki, hogy vonuljon vissza. Ha azért mert nem bír ellenállni az alkoholnak, azért, ha meg beteg, akkor azért. Ez védhetetlen.

Hogy mindenki nyugodtan hátradőlhessen, elmondanám: Miskolcon a szokásos eszközökkel gyúr a Fidesz a holnapi időközi választásra. Ez azt jelenti, hogy miután két kamujelöltet is elindítottak az Erdei Sándor névre hallgató Rokker Zsolti ellen, a Fidesz aktivistái lista alapján járták a házakat, és pénzt, valamint élelmiszercsomagot osztogattak a hátrányos helyzetű embereknek. Nyilván ennél nyilvánvalóbb beismerő vallomás nem kell arra, hogy nyomorúság van, és ez így is marad, de tolják. Okkal és joggal, hiszen már korábban is bevált. Mint emlékezetes, a Fidesz már az áprilisi választás előtt is csomagokat osztott a rászorulóknak Borsodban, a kormánypárti Csöbör Katalin végül alig több mint 100 szavazattal nyerte meg körzetét.

Tök menő, hogy miközben az MTA nyolc pontba szedte össze, hogy Schmidt Mária Figyelő című közpénzlapja milyen hazugságokat és csúsztatásokat lapátolt hűvös halomba róluk, és helyreigazítást kérnek, a NER-ideológus nem bír leállni: az újabb és újabb feladatok és megbízások elől egyszerűen nem bír félreállni. A kritikátlan seggnyalás a NER-ben aranyat terem. Sajtóértesülések szerint újabb feladatot szán a kormány a Terror Háza Múzeum főigazgatójának: a Sorsok Házával összevonnák a Páva utcai holokauszt-emlékközpontot, és mindkettőt Schmidt vezetheti. Bár végleges és hivatalos döntés még nincs, mindenesetre Orbán jövő héten Izraelbe utazik, ellátogat a vészkorszak áldozatainak emléket állító, világhírű Jad Vasem (Yad Vashem) Intézetbe is, a magyar kormány részéről most „szondáztatják” az izraeli történészeket, mit szólnának ahhoz, ha Schmidt Mária vezetésére bíznák az összevont központot. Milyen jó, hogy engem nem kérdeztek meg, mit szólnék hozzá. Pedig szívesen elmondtam volna.

Ellenben most veszem a búcsúmat, mert kicsúsztam az időből, mindenki maradjon ahol van, berobbantom a napot egy kis muzsikával, aztán folytatódunk. Jó pihenést, jó hétvégét mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!