Május 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aztán kap az arcába sértegetést, kioktatást, gúnyolódást

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,080,262 forint, még hiányzik 1,919,738 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Legyen világosság és vidám, friss jó reggelt mindenkinek! Mondjuk világosság az pont nincs, de legalább túl vagyunk a tudatlanság és a felelőtlenség jegyében 20 ezer néző előtt megszervezett Szuperkupa döntőn, amiről egy dolgot viszont biztosan el lehet mondani: attól nem kellett tartani, hogy a spanyol és a német szurkolók behurcolják a vírust, az meg nem a magyar kormány kínja és keserve, ha esetleg kiviszik. Különben is miután az állampárti Magyar Nemzetben a beosztott rímfaragó két napja azt reklámozta büszkén, hogy „egymás nyakában csüngtünk a meccsen, a vírus tobzódhatott, mégsem rettegtünk, mert boldogok voltunk”, nem hiszem, hogy érdemes ennél sokkal több szót pazarolni a történetre.

Vagy ha igen, akkor sem sokkal többet, mint arra, hogy egy szemtanú szerint Szijjártó Péter luxusjachtozásról elhíresült külügyminiszter olykor a magánéleti líráját is állami helikopterezéssel tolja meg. De csak akkor, ha ebédelni, munkavacsorálni megy, esetleg haza, a kedves szülei pénzén vásárolt családi luxusvillába. Ez az értesülés frontálisan ellentmond annak az államtitkárilag írásba adott kijelentésnek, miszerint „Szijjártó Péter kizárólag abban az esetben használja a Rendőrség helikopterét, mikor hivatali teendőit másként ellátni teljeskörűen nem lehetne”. Nem tudom, hogy a teljeskörűen mit jelent pontosan. Hogy mondjuk ha ebédelni is akar két szalagátvágás között, akkor muszáj helikopterre szállnia, különben nem teljes a kör?

Az tény, hogy semmi okunk abban bízni, hogy ahol egy 7 milliárdos luxusjacht és egy százmilliárdos nagyságrendű, közpénzből összerántott vagyonnal rendelkező NER-oligarcha nem rengette meg a miniszter úr pozícióját, majd a közpénzből működtetett, ámde magánéleti célokra használt rendőrségi helikopterek jól átütik a népnemzeti közöny falát. Nem fogják. Viszont. Az egy dolog, hogy a külügyminisztérium nem hajlandó közölni Szijjártó helikopterezéseinek számát, holott ez egy viszonylag egyszerűen megválaszolható kérdés, pláne elvileg írástudó emberek számára, akik ráadásul zéró toleranciát hirdettek a korrupció ellen, és arra büszkék, hogy bezzeg a luxus-kaviár-limuzin elmúlt nyócévvel szemben ők a morális fölény, az átláthatóság, a tisztakezűség, a becsület élő szobrai. De az meg egész egyszerűen vérlázító, hogy miután Hadházy Ákos kérdésére nem válaszol a külügy (a rendőrség utólag igen), és miután Hadházy Ákos a miniszter hivatali teendőihez kurvára nem kapcsolódó helikopterezésről posztol, jön a Menczer-jelenség, a témához egyetlen milliméterrel nem kapcsolódó ordenáré tahóság:

(via Facebook/Menczer)

Tényleg nem vagyok egy kifejezetten vérszomjas alkat, de ez itt eléggé felforralta az agyvizemet. Mert szerintem nem csak Hadházy és nem csak én nem értem, hogy a picsába ment meg munkahelyeket az, hogy a külügyminiszter helikopterrel repül egy beruházás bejelentésére meg egy „munkavacsorára”, meg a kedves családja kebelére?

[…] a kormánynak a munkahelyteremtő és -megtartó támogatásokkal két dolga van: dönteni róla és átutalni a pénzt. Minden más – bejelentés, sajtótájékoztató, alapkőletétel és szalagátvágás – csak propaganda. Ha ráadásul helikopterrel megy oda, ahová másfél óra alatt, autópályán is el lehetne jutni, az közpénzpocsékolás is. (Hadházy Ákos)

Lehet persze görénykedni, személyeskedni, sértegetni, és meg is lehet alázni bárkit. Lehet mellébeszélni, maszatolni, a témához nem kapcsolódó, silány, hajuknál fogva rángatott csúsztatásokkal védeni a lassan Rogán-babérkoszorúra megérett külügyminisztert. Ez a lyukas zoknis terelés azonban annyira legalja, hogy még annyit sem ér, mint Matolcsy évtizedes távlatokba helyezett látomásai a lassan 370 forinton hasító euró árnyékában és mintegy százezer ember potenciális utcára kerülésének előszobájában. Úgyhogy a Szijjártó által személyesen, helikopterrel, nem kevés közpénzen megvédett 4769 munkahelyet Menczer nyugodtan a hajára kenheti. Nekem a pofámról is lesülne a bőr a helyében, ha közpénzből fizetett, kormányzati feladatokat ellátó figuraként – még ha eredeti szakmám szerint csak egy közönséges, mezei sportriporter vagyok is – ilyen színvonalon védeném a főnököm védhetetlen közpénzherdálását.

Ráadásul. Miközben már az unortodox optimizmusban és kanyarban előzésben utazó jegybank elnöke sem vár gyors gazdasági talpra állást –  azaz idén recesszió lesz, a vállalkozások elkezdenek leépíteni, a háztartások reáljövedelme csökken, 2022-ig marad a magas infláció, az árak pedig még jobban elszállhatnak, ha a forint a vártnál jobban gyengül, és a gazdaság még lassabban állhat helyre, ha a járvány újabb mélypontra küldi -, a Mészáros-univerzum építőipari aluniverzumának (úgy, mint a Mészáros és Mészáros, az R-Kord, a V-Híd, a Fejér B.Á.L., az Euro-Generál és a ZÁÉV) mérlegét még egy megfeneklési fázisban lévő házasság sem tudta hazavágni. 2019-ben, azaz tavaly 250 milliárd bevétel mellett 30 milliárd forint profitot termelt csak ez cégbirodalom szeletke. Az külön jó hír, hogy amint az univerzális zseni tavaly rátette a kezét a ZÁÉV-re, az azonnal elkezdett tejelni: 73 milliárdos forgalom mellett 5 milliárdos osztalékot produkált.

De ugyanez történt az alcsútdobozi golfklub esetében is. Jött ez a gázszerelőnek tanult őstehetség, megvásárolta, és csoda történt: az előző évihez képest a bevételek 52 százalékkal lettek magasabbak. Egy született varázsló ez az ember, amihez hozzáér, minden virágba és pénzesőbe borul. Csak a keményen dolgozó, kéményen csodálkozó átlagmagyarember képtelen annyiszor újjászületni, hogy az átlagfizetéséből Mészáros egy heti zsebpénzét valahogy összekapirgálja.

Viszont kap az arcába sértegetést, kioktatást, gúnyolódást, lejáratást, ha nem tetszik a rendszer, és esetleg szóvá is teszi. És kaphat még lepattant, omló vakolatú, pókhálós kórtermet is a tisztességesen befizetett adója után, ha esetleg véletlenül elkapta a koronavírust, és a kiskunhalasi világszínvonalú egészségügyi intézménybe került gyógyulási célzattal. Párnát viszont nem tudnak adni, nem szálloda ez, bazmeg. Oda valamiért nem jutott el a felcsúti kórházellenőr, mert ha tudná, hogy mi folyik Kiskunhalason, biztosan nem hagyná. És nem, nem az álhíreket terjesztő, a kormányt méltatlanul támadó, a vírusnak szurkoló, a nemzeti összefogást és a járvány elleni védekezést akadályozó Gyurcsány, Fekete-Győr vagy Kunhalmi, hanem egy koronavírusos beteg küldött felvételeket az RTL Klub Híradójának, amelyek dokumentálják, hogy a pusztulat torát üli az évtizedes korrupt látszatkormányzáson. Ahol a teljesen új, felszerelt konténerkórház közben üresen áll, és a kórház helyett az Emmi magyarázkodik: 2019-ben kifestették az épületet, de sajnos nemrég csőtörés volt. Bogarak és kosz viszont tuti nincs az épületben (ott van, a felvételen, látod a saját szemeddel, de letagadják!). Az emberhez méltó körülményeket biztosító konténerről meg azt kell tudni, hogy „készen áll arra, hogy a járvány dinamikájának megfelelően az adott pillanatban miniszteri utasításra megnyissák”.

Nagyon sokáig el kellett számolnom, hogy a Menczer-féle mocsári prosztóság után ne törjek-zúzzak szét valamit. Nade ez. Az impertinencia és az érzéketlen valóságtagadás e műfajának, amit ezek akadémiai szintre fejlesztettek, egészen biztosan nincs párja. Minden, ami valóban fontos lenne, azt szétverik, hagyják lepusztulni, mindent, ami működik, arra ráteszik a mellső végtagjaikat. Lásd Lajos Tamás érvelését az SZFE ügyében: amennyiben a bíróság kimondja, hogy jogszerű (!) az egyetemi oktatók sztrájkja, a kuratórium alternatív oktatást szervez. Nem az van, hogy ha a bíróság kimondja, hogy seggfejek vagyunk, arrogánsak vagyunk, diktatórikus módszerekkel einstandolunk, akkor elgondolkodunk és megfontoljuk, hogy talán mégsem az a módja a modellváltásnak. Nem, akkor alternatív oktatást szervezünk. Csakazértis, mert megtehetjük. Aztán kivel? Vágási Ferivel? Dörnerrel és Esztergályos Cilivel?

És nem elég ez, de amit a két szemünkkel látunk, azt is letagadják. Nem baj, csak a migránosok ne jöjjenek. Nem is jönnek, mer’ a miniszterelnökúr megint jól megvédte mimagyarokat Brüsszeliában. Megmondta és leszögezte. Aztán legfeljebb, ha bogarat látunk az omló vakolaton, nem nézünk oda. A rohadt életbe, abba.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!