Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azért csak beismerték, hogy már megint az egyesek kikényszerített szolidaritásával veszik meg maguknak a ketteseket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány intézkedései a magyar családok támogatását, védelmét szolgálják. Az alapvető élelmiszerek árának rögzítése is jelzi, hogy a kormány határozottan közbelép, ha elszabadulnak az árak.

Talán nem volt kéznél egy bevethető vérbeli propagandista, meg a kommunikációs kormányzásra berendezkedett maffia is tudja, hogy Rogán szájából azért talán még a híveknek is bőszítő lenne hallgatni, hogy február elsejétől akciós a szegénység, úgyhogy az agrárminisztert szalajtották a pártrádióba megveregetni a kormány vállát, és bátor lépésnek nevezni az élelmiszerárstopról szóló döntést. Kettő az egyben, vagy ahogy Nagy István fogalmazott: így egyrészt több pénz marad a családoknál, másrészt ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem. Hát mondjuk ehhez kétség nem férhet, lenyomtak az elmúlt tizenkét évben annyi váratlan intézkedést a társadalom és a piaci szereplők torkán, amit a legvadabb rémálmaikban sem láttak jönni, hogy az olcsó csirkefarhát adja a másikat.

Mielőtt ideraknám az ellenzék obligát gyepálásától túlcsorduló miniszteri monológot, a legviccesebb részét külön is kiemelném:

A kereskedők be fogják tartani az árszabályokat, bőven belefér az akciós keretükbe az, hogy most társadalmi szolidaritással segítenek megfékezni az inflációt.

Azért legalább annyival előrébb vagyunk, hogy miközben döngetik a mellüket, hogy ők csak és kizárólag amimagyaremberek érdekeit tartják szem előtt, azért csak beismerték, hogy már megint a máséval verik. Hogy már megint az egyesek szolidaritásának kikényszerítésével vásárolják meg a ketteseket. Már megint a mások munkájára és áldozatára felkapaszkodva fényezik magukat, mintha a sajátjukból adnának. Mert itt mindenkinek kötelező szolidárisnak lenni az önkormányzatoktól Iványi Gábor kivéreztetett egyházáig, egyedül a kormányt nem terheli semmiféle szolidaritási kötelezettség. Tudtuk, csak nem sejtettük.

Egyebekben és továbbá Nagy István felhívta a figyelmet, felidézte, felvetette, emlékeztetett, jelezte, leszögezte, hozzátette, hangsúlyozta, és még azt is megmondta, hogy amimagyaremberek mit gondolnak a tapasztalataik alapján a kormányról.

Az élelmiszerek nagy részénél már korábban csökkentették az általános forgalmi adót (áfa), a tej-, tojás- és hústermékek az 5 százalékos áfa-kulcs hatálya alá tartoznak.

Az élelmiszerárstopot bíráló ellenzék az áfacsökkentésről szóló döntést nem szavazta meg. „Milyen hiteles kritika az, hogy nem jó ez az intézkedés, majd javasolják azt, ami már évekkel ezelőtt megtörtént és akkor nem szavazták meg?”

Azokat az alapvető élelmiszereket érinti az árrögzítés, amelyek a mindennapi élethez szükségesek a társadalom legszélesebb rétegeiben. A többit rábízzák a piacra, a verseny majd megfelelő módon szabályoz. Emlékeztetett arra, hogy amikor 480 forintnál befagyasztották az üzemanyagok árát, volt olyan benzinkút, amely 5-10 forinttal aláment ennek az árnak a verseny miatt.

Az intézkedések üzenetek a piacnak és visszatartó erőt jelentenek majd az infláció növekedésénél.

A termelők és a feldolgozók védve vannak, a tisztességtelen piaci magatartásról szóló törvény szabályozza, hogy egyoldalúan nem lehet felbontani a szerződéseket.

Szükség volt ezekre az intézkedésekre, hogy az inflációs várakozásokat le tudják törni és azt üzenjék a piacnak, hogy a kormány számára a magyar emberek a legfontosabbak és ezért nagyon határozott, konkrét intézkedéseket is hoznak.

Az élelmiszerárstop három hónapra szól, később vizsgálják majd meg annak lehetőségét, hogy meg kell-e hosszabbítani.

Az intézkedést kritizáló ellenzéknek nincs olyan javaslata, amely életszerű, amelynek megvalósíthatósága alátámasztott lenne. Az emberek ugyanakkor azt tapasztalhatják, hogy a kormány olyan döntéseket hoz, amelyek az ő érdekeiket, életkörülményeik javítását szolgálják. Példaként említette a rezsicsökkentést, az üzemanyagok árának korlátozását és a jelzáloghitel-kamatok befagyasztását is. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!