Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az uralkodó klán zsebeiben eltűnő adófizetői pénzek hogyan hasznosulnak a közösség érdekében?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,144,941 forint, még hiányzik 1,855,059 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üdvözlöm a tisztelt olvasókat, jobb reggeleket kívánok! Suhan a hét, alig bírom követni az idő múlását. Nem mondom, hogy nem fáradok, viszont a NER malmai legalább sose fáradnak el, őrölnek rendületlenül. Elszámoltam elég sokáig, majd eldöntöttem, hogy az arrogáns, önkritikátlan, a kincstári fideszes sértettségből fakadó fölényeskedéstől és a szervilis megfelelési kényszertől kettőig nem látó Varga Judit igazságügyi miniszter-jelölt bizottsági meghallgatásáról inkább nem írok semmit. Valamit mégis muszáj. Amikor a háromgyerekes családanya a cinikus hablatyolásban odáig fajult, hogy

az Isztambuli egyezmény politikai hiszti (…) A nők helyzete a legjobb állapotban van Magyarországon, nem kell választani a család és munka között, a kormány fellép a családon belüli erőszak ellen is. Az áldozatsegítésben, szociális és családpolitikában minden védelem adott, 

akkor be kellett látnom, hogy tényleg nem az a baj ezzel a sokadik fideszes sztárjogásszal sem, hogy a tetves lakhatási támogatását szemrebbenés nélkül felveszi és közben airbnb-zik a férjeurával. A falon túl is engedelmes pártkatonák között is kiemelkedő ennek a semmiből jött, magasra mászott női princípiumnak az alakja, tökéletes embert találtak a posztra. Vargánál orbánistább minisztere valóban nem lesz a kormánynak, Rogán is össze kell kapja magát, ha tartani akarja a lépést vele. (És nem a dekázásra gondoltam, bár ott is lenne hova fejlődni.) Az igazságügy meg ott rohadjon meg, ahol van.

Viszont azt írja az újság például, hogy miután nemzetstratégiai fontosságú vállalatcsoporttá alakultak a Lölö nevével fémjelzett Mediaworks vezetésével a KESMA-ba csoportosított Fidesz-közeli médiacégek, szeptember 30-ától 11 darab kiadó be is olvad az univerzális disznószerelőbe. Vagyis a Mediaworksba/-be. Ami azt jelenti, hogy a gázszerelő médiacsászár cégének mérlegfőösszege 20 milliárd forinttal, közel 50 (49,7) milliárdra emelkedik. Nem untatok senkit a számokkal, a nagy egyesülés lényege, hogy mindent is összehangolnak még annál is jobban, mint amennyire eddig össze volt hangolva. A közbeszerzési rendszerektől a számviteli, informatikai és egyéb rendszerekig minden kurvára össze lesz hangolva. De a legjobban a humánerőforrás-menedzsment lesz összefésülve, vagyis a Mediaworksnél ül Lölö megbízottja (az, aki írni és olvasni is tud) és meghatározza, hogy Manyi néni az Origótól holnap átmegy a Riposthoz, ahonnan kibasszák Pityut, aki holnapután reggel már a HírTv-nél kezd. Szerintem ez tök jó, az összeharácsolt milliárdok koncentrációja és a totális kontroll gyakorlása a betanított biorobotok felett, fél egészség.

A közpénzmilliárdokból fenntartott intellektuális szemét serény összesepregetése közben előbújt a teljes érdektelenség homályából a feltéltelnül tehetséges Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia egykori elnöke és az általa alapított Magyar Iparművészet című sikeres kiadvány miatt siránkozik. Miután megértettem, hogy mi a kínja az embernek, kínomban hangosan felröhögtem. Üdvözlöm ezúton is Kovács Desikerült? Zoltánt, ő is eszembejutott nyihogás közben, aki a minap bevallotta, hogy a kormánykritikus média sokkal több olvasót vonz, mint a kormány végbeléből kilógó. Szóval Fekete Györgynek nem az a baja, hogy nincs pénz lóvéra és a színvonalas kiadványa megjelentetésére, mert de, van pénz szarásig, több tízmillió forint támogatást kaptak tavaly is, több tízmillió forint saját tőkével rendelkeznek. A baj az, hogy az évi előfizetők száma kritikus mértékben csökkent, úgyhogy Fekete levélben könyörög (újabban ez a divat ezek szerint, a főnöknek is nagyon jól megy ez a műfaj), amiben arra kéri az olvasókat, újítsák meg az előfizetésüket. Nahát. Fekete Györgynek akkor nem sírt a szája, amikor a kormány kultúrpolitikája (?) által anyagilag ellehetetlenített lapok bedőltek, és kizárólag internetes megjelenésre kényszerültek. Vagy lehet, hogy a NER-kínálat és a piaci igények a végtelenben sem találkoznak? Hát erről szól ez az egész világ, amit ide felhúztak. Az külön vicces, amikor az összeharácsolt tízmilliók sem boldogítják az elvtársakat. Ez is teljesítmény, szó se róla.

Közben Palkovics László, a kormány tudományos-innovációs kifutófiúja, a Magyar Tudományos Akadémia szétverését levezénylő alak hosszú propagandainterjúkban magyarázza, hogy a szétverés az fideszül erősítést jelent, a lenyúlás pedig a meglopottak érdekeit szolgálja. És nem sült ki a szeme ennek se, amikor azt mondta

a kormány a kutatóintézeti hálózat hatékonyságát és eredményességét akarja javítani az átszervezéssel. A kutatásra fordított állami támogatásoknak kézzelfoghatóan meg kell térülniük a magyar gazdaság és a magyar társadalom számára, az adófizetők pénzét a közösség érdekében kell hasznosítani.

És Fekete György állami támogatásai megtérültek? A kínai hitelből épülő belgrádi vasútvonal hányszáz év múlva térül meg? És mi a helyzet az ezerévre titkosított paksi beruházással? A kibaszottul üresen kongó, fenntarthatatlan stadionok tucatjaival hogy állunk? A gyalázatos színvonalú magyar futballba ölt csilliárdok mikor térülnek meg? Hát a Mészáros-Orbán klán zsebeiben eltűnő adófizetői pénzek hogyan hasznosulnak a közösség érdekében? A lówellnessek, az adófizetők pénzén összevásárolt kastélyok, szállodák, földek hogyan szolgálják a közösség javát? Nem tudom, melyik a nagyobb gyalázat: az, hogy ez a mérhetetlen cinizmus ráfér a pofájukra és meg is magyarázzák a megmagyarázhatatlant, vagy az, hogy közben a legnagyobb és legjelentősebb német tudományos kutatási intézmények vezetői levelet írnak  Orbánnak, miszerint Palkovics minden szava hazugság (nem igaz, hogy az átalakítás a német modellt követi!) és hogy ezt a barbárságot tényleg nem kéne elkövetni, de csakazértis megcsinálják? Határozottan úgy látom, hogy Orbánnak sikerült már most bevonulnia a történelembe. Ennyi disznóságot 10 év alatt az Európai Unió egyetlen tagállamában sem követtek el.

És látszanak is az eredmények. Például hiába növekszik a gazdaság, hiába hullik a téglapor a fideszes mellekről, Orbán Magyarországa a felzárkózás terén sehol nincs, az erősen vérszegény kapaszkodás is csak az uniós pénzeknek köszönhetően indult meg. Lehet, hogy a növekedési adatok most jók, de ez nem lesz mindig így, és ami még durvább: a versenytársak mindegyike röhögve húz el Illiberália mellett. Ha majd az okokat keresik esetleg, nem kell nagyon mélyre nyúlni, a magyarázat egyszerű és hervasztó: aki a munkaalapú nemzeti átverésbe fektet a tudás és az innováció helyett, aki stadionokat épít, miközben oktatási intézményeket ver szét, az le fog maradni, amellett elsuhan a világ. Azok az országok – például a baltiak –, ahol nem öltek hatalmas pénzt csak később „belakható”, egyébként fenntarthatatlan infrastruktúrába, a sport- és szabadidőcsarnokokba és hatalmas uszodákba, és például a vasút helyett csak a közútra költöttek a közlekedési infrastruktúra terén, de leginkább a tudásra, vállalkozásfejlesztésre, ott a növekedés látványosabb. Magyarország ezt elkúrta. Nem kicsit.

Ha valakit esetleg érdekel: Schmidt Terror Mária propagandafilmjének a VOLT fesztiválon aratott fergeteges sikere után úgy néz ki, hogy a Balaton Soundon és a Szigeten már nem zsibbasztják a szovjeteket egyszemélyben hazapateroló Orbán-szónoklattal a résztvevőket. Meg kell a szívnek szakadni. Ez a látványos meghátrálás van annyira megható, mint Lázár János könnyesbús magyarázata, amivel elhárította a hódmezővásárhelyi polgármester-jelöltséget.

… azt tartom helyes döntésnek, ha nem vállalom el a Fidesz felkérését, és nem szállok ringbe újra a polgármesterségért. Pedig az elmúlt időszak közvélemény–kutatásai azt mutatják, hogy komoly esélyem volna a jelenlegi polgármester legyőzésére. Paradox módon nem a vereségtől tartok tehát, hanem a győzelemtől. Attól a hatástól, amit ez a győzelmem ma a város közéletére gyakorolna. (…) ebben a játszmában nem szabad felvenni a kesztyűt. Nem lehet pusztán az a célunk, hogy a másik veszítsen: azt kell szem előtt tartanunk, hogy végre Vásárhely nyerjen. Éppen ezért új jelöltre és új csapatra van szükség a város vezetésében. Olyan polgármesterre, aki be tudja fejezni a mai polgárháborút, ezt a végtelenített kampányt, amely minden vásárhelyinek oly sokba került és kerülne még a következő években.

Nagy játékos Lázár elvtárs, lássuk be! Miután Márki-Zay Péterrel szemben akkorát taknyolt, mint az ólajtó és mindent megtett azért, hogy polgárháború legyen a városban, ott fúrta a polgármestert, ahol tudta, most kitalálta, hogy ez csúnya dolog, és ilyet nem szabad csinálni. Már csak azt lenne jó tudni, hogy mi a valódi oka a nem indulásnak. Az, hogy pontosan tudja, semmi esélye nincs, vagy egyszerűen nem akar részt venni a rendszer omlásában, ha netán úgy alakul? A Varga Juditokkal ellentétben Lázár egy opportunista, akinek a főnök iránti hűségnél sokkal fontosabb saját maga, úgyhogy kíváncsian várom a fejleményeket.

Bár péntek van, a hagyományos miniszterelnöki igehirdetés napja, úgy látom, a felcsútit ma nem engedték kedvenc mikrofonállványa közelébe. Sajnálom, pedig alig vártam, hogy hosszasan előadja újra a brüsszeli győzelmét. Nem baj, az alábbi mikrofonállvány sokkal menőbb, a zene is, úgyhogy ezzel kívánok minden jót!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!