Szeptember 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ország tulajdonosa és az ő hűbéresei alátekintenek a birodalomra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,026,680 forint, még hiányzik 1,973,320 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jó egészséget, kevés mérgelődést mára is. Igaz, ez tegnap sem volt egy nagyon sikeres kívánság, de nem adom fel, egyszer majd csak teljesül.

Az ellenzéki pártok bocsánatkérést várnak Kövér Lászlótól, a Szabó Tímeára, és úgy általában a női nemre tett alpári megjegyzése miatt. Nyilván nem fog bocsánatot kérni, nem is érti, miért kellene. Ő ilyen büdös tahó, valamiért úgy gondolja, attól igazi férfi a férfi, ha bunkó. Ezen nem lehet változtatni, van ilyen, ezek kasztokba rendeződnek, egymásra találnak és egymást támogatják az agylágyulásban. Merem állítani, hogy Orbán köreiben ez a viselkedés a menő, ez az elvárt. Náluk ez a bevett rutin, de azért nőnapkor és anyák napján taknyuk-nyáluk folyik, annyira meg vannak hatódva saját maguktól. Mert olyankor gálánsan tépnek valami gazt, esetleg kimarják a vázából és bokacsattogtatva felköszöntik a gyanútlan nőivarúakat a környezetükben. Ugyan azokat, akik szerintük lekvárt főzni, esküvőn bőgni és unokát szülni alkalmasak. Ezek ilyenek, nem érdemes szót sem pazarolni rájuk.

Az is vicces fejlemény, ami Hadházy Ákos és a vadhajtásos szerencsétlen körül zajlik. Merthogy Hadházy álló autóval elütötte, vagy majdnem elütötte csóri pasast, akit a pártmédia újságírónak titulál. Hát, ha ő újságíró, akkor én is az vagyok, pedig nem, nem vagyok az.

Ideje lenne, ha a bíróság kicsit visszanyesné hajtás urat, mert nem csupán nevetséges, amit művel, de volt pofája mentőt hívni a járvány közepén. Azt már nem is mondom, hogy bátor is az ember, mert feljelentette Hadházyt. Nem is értem, mi járhat a fejében. Ennyire be akar kerülni a fideszes pixisbe? Szerintem nem fog sikerülni, mert sanszos, hogy a mostani propagandisták egy része is lapátra kerül, sokba kerülnek és nem teljesítették a párt elvárásait. Nem hinném, hogy jelenleg van felvétel. Nézzük a többi okost.

A balliberális kormányokkal ellentétben nem segélyezéssel, hanem bértámogatással segítjük az állampolgárokat, és nem megszorítjuk a cégeket, hanem támogatjuk őket 

Ezt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján bírta elmondani (jó, nem ő volt az első, aki ezt előadta), de legalább módomban áll feltenni néhány kérdést. Az első mindjárt az, hogy jól értem, a szélsőjobboldali kormánypárt elismeri, hogy a balliberális kormányok idejében létezett szociális háló és szükség esetén segélyek is hozzáférhetőek voltak? Mert magam is úgy emlékszem, hogy amennyiben bajba került valaki, nem maradt egy fillér nélkül. Most simán ellátás nélkül maradhat, akit mondjuk kirúgnak a munkahelyéről azért, mert a gazdasági válság miatt a cég is botladozik, netán be is kell zárnia.

Vagy úgy jár, mint az a nagyszerű magyar vállalkozó, akinek azért kellett átjátszani pénzt, paripát, fegyvert, erőművet, szállodát, állami megbízásokat, tévécsatornát, földeket, ilyesmiket, mert ami az övé, azt akkor a rohadék külföldi multi már nem tudja ellopni. És akkor az a valami itt marad, a véráztatta magyar anyaföldön, itt fialja a pénzt ész nélkül, itt ad munkát a szorgos magyar munkavállalónak. Na, most ez a tőről metszett nemzeti – nem is egyszerűen nemzeti, hanem egyenesen csúti – vállalkozó kibassza a dolgozói felét a szállodaláncaiból. Ha már így alakult és amúgy sincs vendég, elkezdik felújítani a szállodákat. Majd ha befejezik – állítólag két évig is eltarthat, bár én nem hiszem, hogy ez reális lenne -, majd megint lehet pályázni az állásokra.

Úgyhogy most a nagyonmagyar nagyonvállalkozó emberei mehetnek isten hírével. A munkaügyi hivatalok 3-5 hétre tudnak időpontot adni, amikor fogadják a munka nélkül maradót, akkor regisztrálják (ha megvan minden papírja, ha nincs, további hetekkel lehet számolni), ekkor jelenhet meg a statisztikában is, előbb nem, majd további hetek elteltével kézhez veheti az első havi álláskeresési támogatást. A háromból az egyiket. Ez tehát kb. annyit jelent, hogy két hónapig eleve ellátás nélkül van az ember, aztán három hónapig kap valami kis összeget, majd pedig semmit.

De semmi baj, majd a nagymagyar vállalkozó – vagy a multi – ad munkát neki, de a drága miniszterelnök úr is ad neki. Merthogy azt mondta ő a szájával, hogy ahány munkahelyet a vírus megszüntet, ő majd annyi munkahelyet fog csinálni. Ez ugye eleve izgalmas kérdés, hogy egy kormány hogyan akar munkahelyet csinálni? Államosítanak mindent, amit eddig még nem, és oda állami alkalmazásban felveszik a munkavállalókat? Más módot én nem nagyon tudok arra, hogy egy kormány munkahelyeket teremtsen.

Na de a lényeg: a kormány nagyszerű munkahelymegőrző marhajóprogramja nem sokat fog segíteni azokon, akiket Mészáros Lölö kirugdos. Meg hát nem csak ő, nagyon sok cég leépíti a munkavállalókat (így mondják szépen a kirúgást), akik munka nélkül maradnak, semmi garancia arra, hogy három hónapon belül állást találnak. Ha nem találnak három hónapon belül állást, akkor a nyomorult 70-120 ezer forintos álláskeresési sem jár. Ha valaki bevétel nélkül marad, a közlekedés (saját autóval, vagy tömegközlekedéssel), az internet- és telefon előfizetés nem megoldható. Márpedig egy munka megtalálásához és megszerzéséhez erre szükség van. Ezen a ponton nem elkezdődik, hanem felgyorsul a lecsúszás. És ezek után az emberek után nem hajlandó kinyújtani a kezét a jómagyar kormány. Egyáltalán nem azt mondom – és szerintem senki más sem mondja azt -, hogy segélyezésre kellene átállnia az országnak. De ezek az emberek, akik most jövedelem nélkül maradtak, egészen idáig dolgoztak. Rengeteg pénzt befizettek az államkasszába, ha ezeknek a befizetéseknek egy részét most visszakapnák azért, hogy ne kerüljenek reménytelen helyzetbe, az nem segély, hanem a kormány kötelezettsége. Rosszul gondolom?

Végül itt egy oktató-nevelő célzatú fotó. Arról szól, hogy miként kell vigyázni egymásra és önmagunkra ezekben a járványsújtotta időkben:

Facebook/Orbán Viktor

A fotón szereplő négy férfi közül kettő veszélyeztetett korban van, a négyből három túlsúlyos. Az összes védőfelszerelés Pintér Sándor napszemüvege – bár ez hátulról pont nem látható – és Kásler Miklós zsebre vágott keze. Gondolom, a fotó miatt kellett egymáshoz bújniuk, de fontos volt elkészíteni a felvételt, ahogy az ország tulajdonosa és az ő hűbéresei alátekintenek a birodalomra. Csak hogy tudjuk, mihez tartsuk magunkat. És persze hogy tudjuk, mire számíthatunk. Erre.

További kellemes ébredezést mindenkinek. Hamarosan jövünk az első beszólással. Pápá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!