Május 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az oltásellenes baloldal ismét tömeges oltópontokat szeretne létrehozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 849,266 forint, még hiányzik 2,150,734 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
Ugyan a kormány kegyetlenül küzd az ellen, hogy Magyarország is csatlakozzon a nemzetközi példákhoz, és létrehozzon tömeges oltásra alkalmas pontokat, de egyre nagyobb a nyomás rajtuk, mivel heteken belül felgyorsul a vakcinák behozatala az Unióba és ezzel Magyarországra is. Pont ezért kéri Karácsony Gergely is a kormánytól, hogy fogadják el a felajánlott segítséget, és alakítsanak ki még most, időben tömeges oltási pontokat, hogy amint beérkeztek a legújabb szállítmányok, minden gond nélkül, gyorsan és biztonságosan olthassák tovább az embereket. Nyilván erre majd az lesz a hatalom válasza, hogy az oltásellenes baloldal ismét meg akarja akadályozni a kormány nagyszerű törekvéseit, csak kár, hogy ennek teljes ellentétéről van szó.
De hát mikor zavarta a valóság a párt tagjait? Kérdés persze, hogy a kormány végig kötni fogja-e az ebet a karóhoz, és csak azért is mellőzi a tömeges oltóhelyek létrehozását, vagy valamilyen módon mégis létrehozza azokat, teljesen kikerülve Karácsony Gergelyt és egyéb ellenzéki politikusokat.
Ideje, hogy a kormány félretegye a kicsinyes presztízsszempontokat. A Magyar Orvosi Kamara pontosan azt javasolja a kormánynak, amiről mi is hetek óta beszélünk: legyenek a tömeges oltásra alkalmas biztonságos oltópontok. A kormány vegye igénybe az önkormányzatok segítségét és felajánlásait.
A Fővárosi Önkormányzat, de más önkormányzatok, például Szombathely is, hetek óta ajánlja, javasolja, kezdeményezi, hogy önkormányzati helyszíneken alakítson ki oltópontokat a kormány. Helyet és munkaerőt ajánlunk annak érdekében, hogy az oltási program felgyorsítható legyen, hogy elkerüljük a fertőzésveszély szempontjából kockázatos tömegjeleneteket az oltópontokon. Tegnap pontosan emellett érvelt a Magyar Orvosi Kamara is a kormánynak küldött állásfoglalásában. Ilyen drámai járványhelyzetben, amikor már több mint 20 ezer honfitársunkat gyászoljuk, a kormánynak kutyakötelessége figyelembe venni az orvosok javaslatait. A lélegeztetőgépek használatára vonatkozó eljárásrendet éppúgy, mint azt a javaslatukat, hogy a háziorvosok sportlétesítményekben, színházakban, iskolákban is olthassanak, és az oltási programba vonják be a fogorvosokat is. A Fővárosi Önkormányzat nevében magam is éppen ezt javasoltam a kormánynak, többször több kormánytagnak vetettem fel, a főváros ki is jelölte a lehetséges oltópontokat a városban. Ha eddig ránk, ilyen-olyan okok miatt, akár kicsinyes politikai megfontolásból nem voltak hajlandóak hallgatni, legalább hallgassanak az orvosokra. A főváros ajánlata áll, készek vagyunk hozzájárulni az oltási program felgyorsításához.
Mindez azért is aktuális, mert a kormány a mai napon közölte több kerületi önkormányzattal, hogy önkormányzati kezelésben lévő szakrendelőket jelöl ki oltópontnak holnaptól. A polgármesterek a határidők rövidsége ellenére is mindent megtesznek az oltási program sikere érdekében, ugyanakkor egyes szakrendelők helyiségeinél sokkal biztonságosabb, sokkal több ember beoltására alkalmas helyszíneket kínálunk a kormánynak Budapesten és több vidéki városban is.
Ha már itt tartunk, remélem, a kormány figyel a Magyar Orvosi Kamara szavára akkor is, amikor azt írják: félelmeket gerjeszt, hogy az önkormányzati fenntartású rendelőintézeteket állami irányítás alá vonták. Tájékoztatást várnak arról, hogy ez a helyzet fennáll-e még majd a veszélyhelyzet elmúlása után is. Erre a tájékoztatásra az önkormányzatoknak és a rendelőintézetekben dolgozó orvosoknak, ápolóknak is szükségük lenne.
A híradások szerint a következő hetekben felgyorsulhatnak a Magyarországnak járó európai vakcinaszállítmányok, fontos lenne, ha az oltási program ehhez igazodna, és bár lehet, hogy a kormány hamis és érzéketlen propagandáját nem szolgálja, de a magyarok érdekét igenis szolgálná, ha a kormány igénybe venné végre az önkormányzatok segítségét. Az oltáspártiság nem csak lózungokat, de valódi tetteket követel. (Karácsony Gergely, Facebook)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!