November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az oktatást nem hitre kellene építeni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány ismét támogatta egy keresztény iskola felújítását, méghozzá nem is kevés pénzzel. Az 1,15 milliárd forint egy olyan összeg, amely egyetlen intézmény esetében óriásinak tűnik. De mint kiderült a közleményből, ebből a pénzből futotta még kápolna építésére is, ami igen nagyszerű dolog.

Az átadáson nem egy, hanem egyenesen két államtitkár vett részt. Soltész Miklós keresztényfundamentalista államtitkár mellett ott volt Tuzson Bence, aki nemcsak államtitkát, hanem a térség fideszes országgyűlési képviselője is, aki többek között elmondta: fontos az, hogy az oktatás hitre épül, mert a hit egy erős alap. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem hitre kellene építeni az oktatást, hanem szakértelemre és egy megfelelő programra, amelynek mentén meg lehetne reformálni az elavult magyar oktatást.

A kormány 1,15 milliárd forinttal támogatta a dunakeszi Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola megújulását – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a Pest megyei városban.

Soltész Miklós az iskola átadási ünnepségén elmondta, az épületegyüttes új tantermekkel, étkezővel, tornacsarnokkal, sportpályával és kápolnával gazdagodott. Hozzátette, hála az egyház jó gazdálkodásának, a több mint kétmilliárd forintos beruházás megvalósulhatott. “Nekünk, keresztény embereknek fontos feladatunk a béketeremtés, amiben a katolikus iskolák fontos szerepet játszanak” – hangoztatta az államtitkár.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a magyar kormány ebben a választókerületben is komoly fejlesztéseket valósít meg: az elmúlt időszakban 16 oktatási fejlesztés valósult meg és folyamatban van még hét.

Hozzátette, hogy aki iskolát épít, az a jövőt építi; amikor tégla téglára kerül, az érték megsokszorozódik. Úgy fogalmazott, fontos, hogy az oktatás itt a hitre épül, mert a hit erős alap, amely megsokszorozza a rárakott téglák értékét és erőssé teszi a jövőnket is. A megújult iskolát és használóit Marton Zsolt, a fenntartó Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!