December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Integritás Hatóság vár mindenkit, akinek a korrupció elleni küzdelem szívügye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Közérdekű termelési jelentéseket mindig örömmel osztok meg, hadd gyönyörködjünk benne mimagyarok, hogy minden rendben van. Olyannyira, hogy már Orbán Viktor kedves felesége is elárulta, hogy háromszor annyi rezsit fizet a miniszterelnöki família a budapesti és felcsúti házai után, mint tavaly ilyenkor, reméljük nem nyomorodnak bele.

De nem ez a lényeg most, hanem hogy miközben a német sajtóban mostanság éppen arról írnak (ezek az értesülések naponta változnak, úgyhogy nem érdemes mérget venni rájuk, igaz, arra se nagyon, amit Navracsics Tibor pénzbehajtó úr mesél), hogy az Európai Bizottság most éppen arra hajlik, hogy megbüntesse kishazánkat, mivel különösebben nem elégedettek a korrupció kormányának jogállamisági ügyekben hozott úgynevezett intézkedéseivel, az MTI-nek ma ellelkendezték az illetékesek, hogy megkezdte működését az a bizonyos Integritás Hatóság, ami az egyik vállalása korruptéknak az uniós milliárdokért cserébe.

Fantasztikus. Tehát az Integritás Hatóságnak – amit a nertársak az Európai Bizottság nyomására, az EU-s támogatások felhasználásának ellenőrzésére voltak kénytelenek létrehozni – hétfőn még se honlapja, se telefonszáma, se egyetlen elérhető munkatársa nem volt, szerdán közleményt ad ki, hogy de, ők már működnek, már dolgoznak, üldözik a gonoszt. Jó, honlapjuk továbbra sincs (email-címük már van, halleluja), és nem is érdemes őket a megadott címen keresni, mert nincs nekik személyes ügyfélszolgálatuk, és ez így normális.

Azt nem tudom, hogy hangosan hahotáztak-e, amikor leírták, hogy tárt karokkal várják azoknak a jelentkezését, akiknek a korrupció elleni küzdelem szívügyük és szívesen tennének a korrupció visszaszorításáért, mindenesetre aki úgy érzi, hogy ez a vicchatóság, amelynek egy tetves honlapja sincs, de már működik, amelyik nem fogad személyesen ügyfeleket, mert kinek hiányzik egy csomó Hadházy Ákos oda balhézni, akár egyetlen lépést fog tenni a korrupció utoléréséért, az jelentkezzen bátran feddhetetlen, a munkáját a legmagasabb szakmai szinten ellátni képes munkatársnak. Egyébként egészen lenyűgöző, hogy a NER mennyire hülyének néz mindenkit. Mondjuk az ő helyükben nekem is úgy hiányozna a nyakamra bármilyen komolyan vehető független hatóság, mint egy pofára esés. A helyükben én is védeném a szaros életemet és a harácsolmányt. Ja, hogy Magyarországot megbüntetik néhány csilliárddal? A hülyének is megéri.

Megkezdte működését az Integritás Hatóság, az eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van – közölte a hatóság az MTI-vel szerdán.

Azt írták, a hatóság igazgatósága november 18-án megtartotta alakuló ülését és a hatóság „a feszes törvényi határidőket teljesítve” megkezdte működését és a szakmai munkát. Az eddig beérkezett bejelentések feldolgozása folyamatban van – tették hozzá.

Közölték azt is, a törvényből levezethető alapfeladatok ellátása mellett az igazgatóság következő prioritása a szervezetfejlesztés, újonnan megalakult hatóságként „szükséges a munkáját feddhetetlenül, a legmagasabb szakmai szinten ellátni tudó munkatársak minél hamarabbi felvétele”. A nyitott munkakörökhöz kapcsolódó pályázatok hamarosan elérhetőek lesznek a hatóság oldalán – írták, megjegyezve, az elhivatottságot érző leendő munkatársak jelentkezését addig a [email protected] címen várják.

Kiemelték: a hatóság személyes ügyfélszolgálatot nem üzemeltet, a közérdekű bejelentéseket írásban – postai úton a 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. címen, vagy elektronikus úton a [email protected] címen – lehet megtenni.

A tájékoztatás szerint az Integritás Hatóság a jogszabályi feladatainak megfelelően december elsejéig létrehozza a korrupcióellenes munkacsoportot, amely legkésőbb december 15-ig megtartja első ülését. A munkacsoport nem kormányzati szereplőket képviselő tagjait nyílt pályázat keretében választja ki a hatóság. A pályázati felhívást november 11-én közzétették a https://eutaf.kormany.hu/korrupcioellenes-munkacsoport-ih oldalon, a pályázatok beadási határideje november 24. éjfél.

A hatóság várja azon nem kormányzati szereplők jelentkezését, akiknek a korrupció elleni küzdelem szívügye és a korrupció visszaszorításáért tenni szeretnének – közölték. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!