Június 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az illiberális, politikai korrektségtől mentes elmebajt nem állítja meg a csirkeháló

Elfogytak a hétfők ezen a héten, jó reggelt kívánok mindenkinek! Szombat van, és tolom máris a tartalmat, hiszen ezért támadtam fel, nem? De. Október 6-át írunk, 169 évvel ezelőtt, az 1848-49-es szabadságharc végét jelentő világosi fegyverletétel után a császári haditörvényszék ítélete alapján végezték ki Aradon a magyar honvédsereg 12 tábornokát és egy ezredesét.

Jelen állás szerint Arad Romániában található, és gondoltam, megemlékezem arról, hogy a szomszédos országban kétnapos (!) népszavazást tartanak, amelyen a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról döntenek. Gondolom, a biztonság kedvéért két naposra tervezett referendum sikere esetén (30%-os részvétel, 25% igen szavazat) úgy pontosítják az alaptörvényt, hogy a család „egy férfi és egy nő önkéntes elhatározásával létrehozott házasságon” alapul, meggátolandó az azonos neműek házasságkötésének legalizálását. A hatályos román alkotmányban egyszerűen a „házaspárok” fogalom szerepel. Ismerős, nem?

Vagyis Romániában, ahol a romániai Fidesz=a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányoz, rájöttek, hogy a társadalomra a legnagyobb veszélyt a melegek jelentik (nem az égig érő korrupció, vagy a brutális elvándorlás példának okáért), úgyhogy a magyar állampárt legszebb hagyományait követve izzadnak azon, hogy egy férfi és egy nő házasságára korlátozzák a család fogalmát. Ezen vergődik az ortodox egyház, és ennek tapsikolnak – az unitárius egyház kivételével – az Orbán Viktor kezéből táplálkozó magyar történelmi egyházak is.

Ha lehet Magyarországon, miért ne lehetne nálunk is megtenni mindazt, amit a családért meg kell tenni

ezt a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke, Csűry István nyilatkozta. Korábban a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség érseke, Jakubinyi György körlevélben buzdított arra, hogy

… védjük meg a férfi és a nő közötti házasságot, mint a természetes család alapját, és merjünk kiállni mellette, még akkor is, ha ezzel mások érzékenységét érintjük és divatos eszmei áramlatokkal ütközünk.

Azon kívül, hogy Soltész Miklós is beszállt a népszavazási kampányba, és üdvözölte az összefogást, amely a referendum kapcsán a román ortodox, a magyar katolikus és protestáns egyházak között kialakult, számomra mégis a legmegdöbbentőbb az, hogy a magyar kisebbség érdekképviseletét ellátó párt, az RMDSZ is arra biztatta az erdélyi magyarságot, hogy éljenek demokratikus jogukkal, vegyenek részt a referendumon. Vagyis amikor egy kisebbség egy másik kisebbség kirekesztése, jogfosztása kérdésében ilyen álláspontra helyezkedik, és nem méri fel, hogy ahol egyeseket ki lehet rekeszteni, ott a ketteseket is bármikor ki lehet rekeszteni, akkor az legalább annyira félelmetes, mint hogy a román Fidesz elnöke (a vérkorrupt Liviu Dragnea) a legótvarabb orbánista szólamokkal illeti azokat az európai politikusokat, akik arra kérték, „ne használja ürügyként a család értékeit a homofóbia indoklására”. Csak azért részletezem ezt a kérdést, mert egy hideg borsóleves fut végig a hátamon ezektől az oly ismerős mantráktól. Dragnea azt nyilatkozta, nem hiszi, hogy az EB alelnöke vagy „bárki az EU térségéből” „megmondhatja a román népnek”, hogyan definiálja a házasságot az alkotmányban.

Nem hiszem, hogy a továbbiakban is el kell fogadnunk a politikai korrektséget csak azért, hogy jó színben tűnjünk fel nem tudom milyen »magas porták« előtt. Ha nem foglalkoztat komolyan ennek az országnak a jövője és ennek a nemzetnek a jövője, akkor akár meg is alázkodhatunk, de nekem nincs szándékomban ezt tenni.

Vagyis a Fidesz által propagált illiberális, politikai korrektségtől mentes, szuverén elmebaj nem áll meg a magyar csirkehálónál, Románia példája is pontosan mutatja, milyen irányba tart Európa és azon belül a Fidesz által rommá zsibbasztott határon túli magyarság. Szerintem ez elég tragikus. Az, hogy melegnek lenni a katolikus egyház egyik tartóoszlopa szerint pusztán divatos eszmei áramlat, vérfagyasztó. ITT találtam egy kapcsolódó olvasói levelet, szerintem az összes vérkeresztény családvédő sokat tanulhatna belőle, ha venné a fáradságot és elolvasná. Nem fogja, vagy ha igen, nekiáll köpködni.

Lendüljünk tovább. Kicsit korai még, de azért iderakom, hogy mindeközben a teljhatalommal uralkodó, véreskezű török szultán Budapestre érkezik hétfőn, az ő jóbarátjához, Orbán Viktorhoz. Aki korábban Erdogan Törökországát illiberális mintaállamnak nevezte. Ez sok egyéb mellett azt is jelenti, hogy a budapesti lakosság szívni fog, mint a torkos borz. Hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig  ugyanis lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret. Vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás lép érvénybe, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti. Sok helyen tilos lesz megállni. Szakaszosan és időszakosan lezárnak több utat, útvonalat: hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig például a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat érinti az intézkedés. Elég szar a diktátorok élete, ha jobban belegondolok. Folyamatosan rettegni, miközben élet és halál ura vagy, nem az, amire normális ember vágyik. Szerintem.

Közben az oszlásnak indult ellenzéki oldalon, az LMP-ben álló bál analógiájára szakad a Jobbik (még egy kávét Orbánnak!). Most ott tart a történet, hogy a Jobbik péntek estébe nyúló frakcióülésén kizárták a képviselőcsoportból a pártot élesen támadó Volner Jánost. Aki viszi magával két másik társát – Fülöp Erik és Apáti István -, akik szintén a kilépés mellett döntöttek. A történet előzménye, hogy Volner János alelnök kemény hangú levélben szállt szembe a Jobbik-LMP együttműködéssel, a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek írt levélben a Jobbik elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte. Szerinte ugyanis Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nagyon eltökéltek az Jobbik-LMP szövetség a létrehozásában, de erre senki sem adott felhatalmazást. Bár korábban az LMP társelnöke, Keresztes László Lóránt illetve Ungár Péter is nyíltan beszélt a két párt közötti lehetséges összefogásról, több politikus úgy vélte, Volner valójában nem egy lehetséges LMP-Jobbik összefogás miatt akart rendkívüli tisztújítást, hanem azért, mert nem vezethette a párt EP-listáját a 2019-es EP választáson.

Nekem fogalmam nincs, mi történik a Jobbikban, két dolgot viszont kívülről is látok. Egyfelől sokatmondó, hogy ezek az ellenzéki politikusok, akikre a közpénzmédia soha nem kíváncsi, ilyen botrányok, szakadások, kilépések, asztalborogatások kapcsán valahogy mindig felkerülnek a Migránstévé képernyőjére. (Volnert nem oly régen még a susnyásban kergette a lakájmédia, azt állítva, hogy nőügyekkel foglalkozik és szeretőt tart.) Másfelől ebből is az a tanulság, hogy egy párt akkor működik szakadásmentesen, ha az egyszemélyes pártvezetésen kívül mindenki más alattvalónak és önálló gondolatok nélküli droidnak áll a főnök szolgálatába, és nem kezd el saját kútfőből okoskodni. Nem? De. Nézzék csak meg a Fideszt. Naugye.

Ha valaki tudja még követni a kardiológiai intézet körüli botrányt, az nem én vagyok. Mindenesetre undorító és elfogadhatatlan dolognak tartom, ami egy ember holtteste fölötti egymásra mutogatás ügyében történik. Attól tartok, itt semmilyen feljelentés nem segít már. Ami segítene a további hasonló esetek megakadályozása érdekében, az viszont nem fog bekövetkezni. A fő felelősök sunnyognak, ahogy szoktak.

A végére egy vicces hírt tartogattam. Nem is vicces amúgy. Miután az Európai Parlament (benne a Fidesz pártcsaládjával) nagy többséggel elfogadta azt a javaslatot, amely 25 százalékban maximálná az EU-ban kivethető általános forgalmi adót (vagyis ez Magyarország vonatkozásában áfacsökkentést jelentene), az állampárt előállt minden idők megfejtésével:

Brüsszel és a baloldal adókat akar emelni (…) Brüsszel és a baloldal meg akarja emelni a személyi jövedelemadót és meg akarja szüntetni a gyerekek után járó családi adókedvezményt.

Tehát a megszavazott javaslatban egy kurva szó nem esett a szja-ról, sem a családi adókedvezményről, de ezek úgy visítanak és baloldalaznak, mint a fába szorult féreg, de kussolnak arról, hogy a világbajnok áfájukat csökkenteni kívánja a gaz Brüsszel. Kellemes szombatot, a józan eszükre vigyázzanak ma is!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS