November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az illiberális Brüsszel nem tolerálja a fideszes másságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs is annak párja, mint amikor a fideszes kormány fideszes tagja – tehát véletlenül sem EP képviselő – fogja magát, és saját hatáskörben, ám több ország nevében megfenyegeti az Európai Uniót. Gulyás Gergelytől, a pedofiltörvényt megalkotó, a választási kampányba a másság elleni indulatkeltést simán beemelő fideszes kormány tagjától kell megtudnunk, hogy a brüsszeli tisztviselők nem képesek tolerálni a másságot. Azt most nem tudnám megmondani, hogy ezzel azt akarta-e mondani Gulyás Gergely, hogy a pártjában és kormányában vannak a másságukat nyíltan vállaló politikusok, vagy valami mást akart volna mondani.

Az külön cuki, hogy Gulyás szerint Brüsszel ma az illiberalizmus fővárosa. Hát de az jó a fideszes kormánynak, nem? Hiszen éppen az ő főnökük hirdette büszkén, hogy létrehozta az illiberális demokráciát, ami jó dolog és ő büszke rá. Akkor mi lehet a baj azzal, ha Brüsszel is illiberális? Magyar szabadalom és jogvédett, vagy mi a helyzet?

Lehet, csak nekem tűnt fel, de egyetlen uniós tagállamnak sincs megközelítőleg sem annyi sérelme és sikoltoznivalója az Unióval szemben, mint a magyar kormánynak. Nem fura ez, hogy mindig csak őket bántják?

Brüsszel szorongatni akarja Közép-Európát, de a hurok körülötte is feszül, ezért komolyan át kell gondolnia térségünkhöz való viszonyát – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Sieci lengyel konzervatív hetilapnak adott, hétfőn megjelent interjúban.

 Gulyás Gergely rámutatott: az európai uniós szervek főként Lengyelországot és Magyarországot támadják, de az utóbbi időben Szlovéniát és Ausztriát is. “A brüsszeli tisztviselők problémája, hogy nem képesek tolerálni a másságot” – mondta el, hozzáfűzve: ebben az értelemben Brüsszel ma “az illiberalizmus fővárosa”.
    Az Európai Bizottság “elméletileg a szerződések őre”, a gyakorlatban viszont “korábban nem tapasztalt mértéket ér el a beavatkozás Magyarország belügyeibe” – mondta Gulyás Gergely, aki szerint Brüsszel nem veszi tudomásul, hogy “Európának ez a része más, mint a nyugati országok”, és “inkább kockáztatja az egész Európai Unió stabilitását, minthogy rugalmas legyen”. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!