Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az Európai Unió kanyarban előző zászlóshajója valójában egy nyomorúságos, rongyos kis ladik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,175,810 forint, még hiányzik 1,824,190 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Árnyékos, hűvös jó reggelt kívánok! Meleg lesz ma is, bár ez így a klímaváltozás korában, július végén nem olyan nagy szenzáció. Akkor sem, ha Schmidt Mária kurzuslovaginának fogalma nincs, mit jelent a klímaváltozás. Sőt, még mindig elviselhetőbb, mintha mondjuk Mészáros Lőrinc univerzális milliárdos Lidl-ből – Aranykorona Zrt. jeligére – visszahívott szalmonellás tojásaiból nyomott volna be az ember egy Németh Szilárd által összedobott rántottát. Remélem, senki nem sétált bele ebbe a csapdába, mert ez szerintem még annál is nagyobb szívás, mint valami jóféle nyugtatóra ráküldeni a csülkös pacalnak megágyazó kerítésszaggatót. Dél után 14 órakor, 35 fokban.

Ámde nem az új, tudományos-fantasztikus rovatot akarom felszentelni a kollégák beleegyezése nélkül, se a tojásnak, se a nyugtatóknak nem vagyok a szakértője, Mészáros doktor (ha még nem doktor, akkor csak idő kérdése, hogy mikor lesz) pedig a csodával határos egy ideje. Pontosan azóta, mióta a felcsúti haverja belekóstolt a kétharmadba. Tegnap szembesültem például azzal, hogy nyugdíjpénztára is van ennek a drága embernek. Hát már hogyne lenne az MKB-nak nyugdíjpénztára, és hogyne lenne pont az MKB-hoz semmi köze Mészáros Lőrincnek? Amely nyugdíjpénztár úgy jön képbe, hogy a Matolcsy György intellektusától világító Magyar Nemzeti Bank informatikai és kiszervezési hiányosságokat talált a mindenhez is értő korszakos zseni érdekeltségénél, ezért 9,5 millió forintra bírságolta mindannyiunk büszkeségét. Szóljanak, ha nincs mibű kifizetni, majd a hívek és hívők biztosan boldogan összedobják.

Különben valami front vonulhat át az MNB felett, mert a 2019-es évre vonatkozó versenyképességi jelentésük (és ebben még sehol nincsenek a járvány hatásai) nem vet olyan kifejezetten jó fényt az orbánizmusra, aggódom, nehogy ebből baj legyen. Ennél csak az a furább, hogy erről a sokévi kormánypropagandát szájba rugdosó jó hírről még az MTI is beszámolt: Magyarország 47,4 ponttal a 19. helyen végzett az Európai Unió országai között ebben a rangsorban. Ez kereken 4,5 pontos elmaradást jelent az uniós átlagtól (51,9). A libernyákokat a hátán hurcoló, öltözőkben edzett, öltözői szellemiséget hordozó kis formátumú nagyember igazán büszke lehet arra, hogy miközben ő nagyokat mond és fölényeskedik, a hanyatlónak nevezett nyugatiak nem foglalkoznak a háttérzajokkal, hanem. Hanem a rangsor élén a skandináv országok mellett HOLLANDIA áll, a lista végén pedig Románia, Görögország és Bulgária hasít. Kelet-Közép-Európából Szlovénia (53,1 pont) és Észtország (52,5 pont) érte el a legmagasabb pontszámot, a többi régiós ország eredménye elmarad az uniós átlagtól. A legjobban teljesítő Svédország 67,3 pontot ér el a lehetséges százból.

Hangsúlyozom: nem Soros és Gyurcsány mondja, hanem a Matolcsy-féle MNB, hogy a tudásalapú társadalom és az egészséges társadalom mutatók vonatkozásában Magyarország még a visegrádi országoktól is elmarad, viszont cserébe az oktatás területén is lesújtó a helyzet: a PISA-teszteken a regionális szinthez képest is rosszul teljesítenek a magyar diákok, magasabb az iskolai végzettség nélküliek aránya, mint a visegrádi országokban, de legalább alacsonyabb a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya is. Mindezt nem a balliberális hazaáruló kárörvendezés miatt részletezem, hanem annak alátámasztására, hogy a melldöngetésileg oly sokszor hangoztatott politikai stabilitás (értsd: laza, hibrid önkényuralom, ahol a győztes az ellenzék nélkül és feje fölött azt csinál, amit akar, és amely sebes léptekkel száguld az egypártrendszer felé) ennyire elég. Az Európai Unió kanyarban előző gőzmozdonya és zászlóshajója valójában egy nyomorúságos, rongyos kis ladik. Évek óta vicsorognak, hörögnek és gúnyolódnak és habzó szájjal oktatásegészségyügyeznek a fideszes trollok (igen, az oktatást és az egészségügyet is sikerült pejoratív kategóriává zülleszteniük), közben meg az MNB-ből is látszik, hogy már lassan csehül sem állunk, hanem még annál is szarabbul. És akkor arról nem szólok, hogy a külföldön kalandozó mintegy 650 ezer magyar embert is haza kellene valahogy csábítani, de ez sem egy kimondott sikersztori.

Az a probléma, hogy ezen a helyzeten az nem fog segíteni, hogy Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő férjeura, a Szalay-Bobrovniczky Kristóf nevű, aki miután Orbán kötélhaverjával (Garancsi) közösen megörökölte Vajna András fővárosi kaszinóüzletét, beszállt a dunakeszi járműjavítóba is, ahol a leginkább közpénz formájában megnyilvánuló kormányzati gondviselés máris ellett neki 32 milliárd forintot. Sőtpláne az sem fog átsegíteni az oktatás és az egészségügy immár az illetékesek számára is szabad szemmel látható lepusztításán, hogy Orbán török haverjainak budapesti ingatlenfejlesztései (jelenleg 3 ilyen nagyobb horderejű projekt fut) VIP-státuszt kapnak. A hotelekkel, irodákkal és lakóingatlanokkal foglalkozó beruházások közül kettő annyira fontos Orbánnak, hogy nemzetgazdaságilag fontossá tette és még kiemelt státuszt is adott, hogy gyorsabban haladhassanak. A szenvedélyes hazaszeretet megnyilvánulása lesz ez is, gondolom. A kereszténységet a Hagia Szophiától teljesen függetlenül is inkább hagyjuk, mindenkinek jobb lesz. Ezt csak azért hozom ide, mert egyébként annyira kurvára távol tartja magát az üzleti ügyektől, ahogy nem szégyelli.

Ez az ócska mantra annak fényében egészen döbbenetes, hogy a vételárral, hitelkiváltással, tőkeemelésekkel és anyavállalati kölcsönökkel terhelt tranzakció összege valójában több mint 75 milliárd forint, ennyibe fájhatott a kéményen csodálkozó kisembereknek, hogy az állami MVM Mészáros Lőrincéktől megvette a Mátrai Erőművet, amit nemstróman elvtárs előzőleg kifosztott. Hiába nyögte be hosszas ködösítés után március végén Gulyás Gergely a mágikus 17, 44 milliárdot. Enyhén szólva nem mondott igazat, bár a pontosabb megfogalmazás az lenne, hogy ordasat hazudott. Az, hogy az állami Magyar Villamos Művek kivásárolja a Mátrai Erőmővet Orbán nemstrómanjának cégcsoportjától, gyakorlatilag több, mint négyszer annyiba került, mint amennyit hosszas szarelkenés után bevallottak. Ez akkor is botrányos, ha Dömötör Csaba Rogán-helyettes tegnap arról lamentált, hogy ezek a tételek nem összeadhatók, és különben is munkahelyeket őriztek meg és bezzeg tíz évvel ezelőtt mi volt. Hűek ezek a közpénhez, mint az állat. Adott egy gázszerelő és az ő tehetséges famíliája, az egész pereputty milliárdos üzletekben érdekelt, a médiától a tojáson keresztül a nyugdíjpénztárig, tőzsdéig, építkezésig, Balatonig mindenhez is ért, lassan csak ők értenek mindenhez, családon belül adják-veszik a részvényeket, a büszkemagyaremberek egy jelentős része pedig egyszerűen nem hiszi el, amit a szemével lát. Mert Brüsszel, mert a libernyákok, mert Soros, mert tökmindegy. Sőt. 1 millió 96 ezer már ki is töltötte, meg is válaszolta, vissza is küldte az előre megválaszolt, irdatlanul primitív és hazug nemzeti konzultációs kérdéseket. Nahát.

És akkor itt van az Index-ügy, amihez nyilván szintén nem lehet köze a hatalom enyves patájának, mert hiszen ők üzleti ügyekkel nem. Ők?  Soha. Pláne a független média megfojtásával nem. Ők soha. Akkor nem értem miért kell magyarázkodni az Európai Néppártnak ebben a kérdésben. Jó, az ellenzék alaptalanul támadja a kormányt, holott az Indexnél kizárólag üzleti döntések születtek, és kik ők (lásd Szijjártó pár nappal ezelőtti hisztérikus rohamát Portugáliában), hogy egy magáncégre politikai nyomást gyakoroljanak. Akkor kérdezném tisztelettel elvtársak a szemrebbenés nélküli bármit pofázásban, hogy amennyiben az Index egy belső céges ügy miatt esett szét, akkor a kormány és a kézivezérelt sakáljai miért tolják napok óta fejhangon a Momentum versus Gyurcsányék bullshitet? Ha belső fogyasztásra jó az is, hogy Gyurcsány és Gyurcsányné, akkor az európai pártszövetségeseknek miért nem gyurcsányoznak? Ugyanazért, amiért Orbán sem sorosozott Brüsszelben az újságíróknak, hanem miután hazajött, kialudta magát, majd a hívei előtti tisztelgés jegyében öklendezte össze megint a Soros-összeesküvéssel a Kossuth rádiót és az étert. Mintha az uniós költségvetés vitáján akár egyszer is szóba került volna Soros meg a bevándorlás. A kettős beszéd, a mindent tagadás és a toporzékolás az nagyon megy. Aztán nehogy kiderüljön, hogy ezt a levelet se a Fidesz írta, csak feltörték az elektronikus postaládájukat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!