Február 26,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az én adóm mit keres az ő zsebükben?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 952,849 forint, még hiányzik 2,047,151 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezt sem gondoltam volna még tegnap, hogy ma eljön annak is a napja, amikor a miniszterek elnöke nyilvánosan kijelenti, hogy a Századvéget azért hozták létre, hogy a Fideszt támogassa, és ez a helyzet ma is fennáll. Úgy tűnik, elérkezett az a pont a kormány életében, amikor már titkolni sem kell, hogy egy elméletileg kutatóközpont gyakorlatilag politikai megrendelésre dolgozik. Akkor talán ideje lenne arra is magyarázatot adni, hogy ebben az esetben miért támogatja közpénzből az alapítványt. 2022-ben például 56,5 millió forinttal? Ha a Századvég immár hivatalosan is a Fidesz támogatására jött létre és működik jelenleg is, az én adóm mit keres az ő zsebükben? Miért nem pártkasszából fizetik? (link kommentben)

 

 

A Századvégre azért volt szükség, mert kellett egy intellektuális műhely, “kellett egy polgári kutatóközpont, amely minket támogat” – mondta a miniszterelnök a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány hétfői tanácskozásán.

    Orbán Viktor a Szuverenitás konferencián kiemelte: 1993-ban mindenki számára világos volt, hogy “Fidesz az van, és lesz is”, de egy intellektuálisan is komoly kihívás érte őket, amikor visszajöttek a kommunisták. “Az egész történetben – ami intellektuálisan még nehezebbé tette a helyzetünket – az volt az igazi csavar, hogy a szabadságpárti liberálisok nyitották ki azt az ajtót”, amelyen keresztül bejöttek – mondta.
    Hangsúlyozta: ez senkit se döbbent itt meg, mert Nyugat-Európában már az a természetes, hogy “a liberálisok az új kommunisták”, azonban ’93-94-ben nagy megdöbbenést keltett, “morális megrázkódtatást okozott”, megrengette az egész magyar politikai rendszert, mert “akkor még a jóérzésű emberek legalábbis furcsállták az ilyesmit”.
    Emlékeztetett: ezért “meg kellett erősödnünk”, kellett egy intellektuális műhely, és így jött létre a Századvég tudásközpontja 30 évvel ezelőtt (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!