Szeptember 15,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az embertelenség narancsbőrbe bújt világítótornyai

Hahó, jó reggelt kívánok mindenkinek! Beleértve a Balatonalmádiban, a Disznószerelölö szállodájában tüzet okádva sorosozó kormánypárti frakcióknak is, akik tegnap elvonultak a világ zajától okosodni, Orbán vezérük szavain pallérozodni. Azért azt én tényleg nem hiszem el, akkor sem, ha a jobboldalinak csúfolt fideszes propaganda szalagmunkásainak védőszentje, a buzeranciával semmilyen viszonyt nem ápoló Kocsis Máté mondja: a „brüsszeli bevándorláspárti tervek” lesznek a frakcióülés fő témái. Na ne már. Elmennek a Balaton-partjára luxuswellnessezni és ott is csak a sorosmigránsbrüsszel faszságra futja? Ez már legalább a zsinórban negyedik év, hogy semmi más témájuk nincs. Najó, bizonyára néhány ultiparti is belelfér a nagy fehér törzsfőnöknek, csak gondolom, az alattvalóknak vigyázni kell, hogy hagyják nyerni, különben lerugdalja a fejüket.

Amúgy a vasárnapi fekete fóliás hermetikára hasonlító mutatványt produkáltak maguk körül megint hatalmasék. Azt olvastam valahol, hogy újfent igen nagy felhajtást rendeztek akörül, hogy hogyan zárják le a szállodához vezető utat, hogy igazi újságírókat a közelbe se engedjenek, mert csak a Fidesz. Ehhez képest a nemújságíró lakájok befértek a bulika helyszínére, olyannyira, hogy a Magyar Nemzet nevű izé már tegnap este szállította az információkat Orbán szónoklatáról. Hogy a 7 pontos nemzetmentő csomag jogszabályokba fércelése mekkora meló, meg hogy soha senki nem nem adott a fiataloknak olyan lehetőséget, mint ők adnak a 2×2 hetes külföldi nyelvtanulással (bár Kásler doktornak főhet a feje, hogyan szervezi meg a dolgot), meg hogy meg kell állítani Brüsszelt, hogy jó irányba mennek a magyar-amerikai kapcsolatok (hát ja, pár órára Washington észrevette Budapestet), valamint nekik Trump az isten, úgyhogy kurva jó lenne, ha a helyén maradna. Nem is gondoltam egy percig se, hogy a legamagasabb világi hely (höhö) mindenkori legtahóbb elnökébe, a politikai korrektséggel leszámoló világbajnok pojácába nem kapaszkodnak úgy, mintha közben Felcsút nem lenne Moszkva külvárosa, nade. Vannak itt egyéb viccességek is.

Az például szerintem módfelett szórakoztató, hogy miként hajtja el Orbán a vérbe veterán harcostársait. Hát levélben, nyilván. Nem igényel bátorságot, nem kell kellemetlenkedni, meg az éppen eltanácsolt elvtárs szemébe se nézni. A legnagyobbak is így csinálják. (Ja, nem.) László Tamás urat, XV. kerületi ex-polgármesterjelöltet a törzsfőnök a 12. számú választókerületi Fidesz elnöki tisztségéből levélben mentette fel, nem is akármilyenben. Egy miniszterelnöki fejléces és pecsétes levélben. Hogy azt mondja:

A hosszú hadjáratok természetéhez az is hozzátartozik, hogy a sorok újrarendezése után, az első vonalban álló régi és kipróbált harcosok olykor hátrébb lépjenek, és tapasztalataikkal segítsék a további küzdelmet. 

Nyugodjak meg szépen, nem magára gondolt a világhírű utcai harcos, hanem László úrra, aki 2018-ban két egymást követő politikai megméretésen is kikapott ellenzéki riválisától. Najó, Németh Szilárdot és Hollik István se választotta meg a népakarat sehova se, de őket nem hagyták az út szélén. Mondjuk az egész levelezősdinél csak az a szörnyűbb, hogy még egy ilyen elbocsátó szép üzenetből is az derül ki: ennek a kibaszott politikai szerepvállalás tényleg egy állandó, soha véget nem érő háború. Látjuk, tapasztaljuk.

Akkora nagy háború van, hogy hiába vette birtokba új, plebejus hivatalát a félisten, a következő három évben további 36 milliárd forintból (szerintem azért várjuk ki a végét) építik újjá a Budai Várat, és addig nem nyughatnak, ameddig az 1945 előtti állapotok vissza nem állnak teljes pompájukban. De az még hagyján, hogy egyszerűen nincs annyi pénz, amit ne lehetne elbaszni, de meg is magyarázzák: a magyar embereknek kívánja visszaadni a Budai Várnegyedet a Nemzeti Hauszmann Program, amely a következő három év új beruházásait fogalja keretbe. Fodor Gergely névtelen, ismeretlen duplanulla, a Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások miniszteri biztosa arról mesketélt, hogy az elmúlt több mint hatvan évben a vár kiszakadt a város szövetéből, egyfajta díszletté vált. Ezért aztán a Várkapitányság Zrt. irányításával zajló program célja, hogy a budai Vár több legyen, mint turisztikai látványosság, ezért „a világ legszebb fővárosának legszebb városrészét”

visszaadják a magyar embereknek.

Értem. Szóval miközben a miniszterek elnökének bármelyik éppen aktuális tartózkodási helyét minden egyes alkalommal elszigetelik a nyilvánosságtól és a hús-vér embereket olyan távol tartják tőle, amennyire csak lehet, most azt magyarázzák, hogy a Várba is azért költözött, hogy a magyar emberek visszakapják azt, ami az övék. Úgy érzem, nekem ez már sok.

Pedig nincsen vége a mókának. Miközben 6,8 millió forint közpénzből írattak könyvet a keresztényüldözésről úgy, hogy nem hajlandóak elárulni, miről szól a minden bizonnyal hiánypótló, érdekfeszítő mű (cím: Budapest-jelentés a keresztényüldözésről), a keresztényi szeretetük legmagasabb hőfokán hat napja (inkább már hetedik lesz az) éheztetnek egy iraki házaspárt a tompai tranzitzónában. A Magyar Helsinki Bizottság tegnapi posztja szerint:

Egy öttagú iraki család nyolc hónapja van bezárva a tompai tranzitzónába. A szülők múlt péntek óta nem kapnak enni. Csak az jut nekik, ami a kisgyerekeiktől (egyikük súlyos beteg) megmarad. (…) Tavaly augusztusban még arról számolhattunk be, hogy két hét után a fogva tartott emberek végre kapnak enni. Már akkor felhívtuk a figyelmet arra, ha nem módosítják a rendeletet, újabb éheztetésekre kerülhet a sor. Nem módosították. Két ember most hat napon át éhezni kényszerült.

Remélem, hogy a köztörvényes macedón Orbán-haver ezzel szemben bőséges táplálékot vehet magához magyarországi örökbefogadása óta és nem szűkölködik semmiben. Csak két nyomorult, névtelen iraki szülőnek van szüksége strasbourgi bírósági döntésre ahhoz, hogy a keresztényi szeretet az embertelenség narancsbőrbe bújt világítótornyai méltóztassanak elemi emberi kötelezettségeiknek eleget tenni. Én ezt akkor sem fogom megérteni, ha újjászületek.

Mert azt például értem, hogy még alig hűlt ki Andy Vajna holtteste, Mészáros köre rátette az enyves kezét a TV2-re. Azt leszarom, hogyan marakodnak a koncon ezek az emberszerű alakok. Azt is értem, hogy Káder János ismeretlen alapítványa évi 1,5 milliárd forintból védi a környezetet egy bérelt irodában, öt főt foglalkoztatva, Csepreghy Nándor süllyesztőben eltűnt államtitkárral az élén. De az, hogy még a legelemibb, óvodai fokozaton sem szorult beléjük semmi humánum, hogy egytől egyig megátalkodott gazemberek, nekem tényleg magas. Mi a szart lehet azon élvezni, hogy embereket kínoznak és sanyargatnak, mert ahogy az olajszőkített Pintér korábban világossá tette: megfelel a jogszabályoknak a menedékkérők éheztetése. Csak egyszer kerülnének olyan helyzetbe ezek az élősködők, hogy éhezeniük kelljen egy hétig.

Mindeközben Strasbourgig jutott az MTVA székházában szétszívatott ellenzéki képviselők ügye is, a világhír jár ennek a rezsimnek. Ha már a Központi Nyomozó Főügyészség leszarta a sirámaikat, sőt, ellenük indult eljárás, hát nem maradt más hátra, mint előre.

És végül a 80 éves korában elhunyt csodálatos Tandori Dezső emlékére ennyit: a versek joggal számítanak csodának/ hisz egyébből se állnak,/ mint olyasmiből, /ami nincs. Köszönöm a megtisztelőt, folytatjuk, ha tudjuk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS