November 24,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az ellenzék támad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,423,406 forint, még hiányzik 576,594 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, a Czeglédy-ügy egyik sarkalatos pontja a Fidesz EP-kampányának, ezért egy újabb figurát, Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát is mozgósítottak. A kormányoldalról már-már alig maradtak olyanok, akik ne adtak volna hangot mérhetetlen felháborodásuknak azt követően, hogy a Nemzeti Választási Bizottság – meglepő módon – nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. Mint jól ismert, a DK EP-listájának jelöltjét áfacsalással vádolták meg, azonban az ügy továbbra sem halad. Sem vádemelés, sem pedig bírósági tárgyalás nem történt, miközben az Európai Bíróság Czeglédynek adott igazat a NAV-val szembeni perében.

Völner Pál azonban itt nem állt meg,  véleménye szerint az igazságszolgáltatás függetlenségét – a mit!??! – támadja az ellenzék. Én úgy gondolom, kedves Pál, hogy ami nem létezik, azt igen nehéz támadni. Ugyanis ha lehetne független igazságszolgáltatásról beszélni Magyarországon, akkor Farkas Flórián, Rogán Antal, Mészáros Lőrinc, de még Tiborcz István is vélhetően előzetes letartóztatásban élvezhetné egymás társaságát, nem pedig a parlament üléstermében, illetve szabadlábon éppen valahol.

Az igazságszolgáltatás függetlenségét támadja az ellenzék az európai parlamenti (EP-) választási kampányban: a Nemzeti Választási Bizottság Czeglédy Csaba ügyében politikai döntést hozott, az Országos Bírói Tanács pedig egy februári ügy miatt csak a kampányban kezdeményezte az Országos Bírósági Hivatal elnökének elmozdítását – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium (IM) parlamenti államtitkára hétfőn újságíróknak.

Mint mondta, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) múlt héten nem tett eleget a Szegedi Törvényszék kérésének, és nem függesztette fel a hatmilliárd forintos áfacsalással vádolt Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-listájának jelöltje mentelmi jogát, aki ellen ezért meg kellett szüntetni az eljárást.

Völner Pál hangsúlyozta: az NVB döntését az tette lehetővé, hogy a testületben többségbe kerültek az ellenzéki delegáltak és politikai alapon hoztak döntést. Felhívta a figyelmet arra: korábban az NVB-nek és az Országgyűlésnek is az volt a gyakorlata, hogy a köztörvényes bűncselekmények gyanúsítottjainak, vádlottjainak a mentelmi jogát felfüggesztette. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!