Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egyházak megint lapítanak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Soltész Miklós boldog. Kiderült ugyanis, hogy ezidáig már több, mint 200 millió forint adomány érkezett a nemzeti összefogás vonalán, illetve számlaszámán keresztül. Ezen adományokat arra fogják felhasználni, hogy segítsék a nehéz helyzetben lévő embereket a járvány idején. Ez fantasztikus, de azért megkérdezném, hogy Soltész Miklósnak, mint a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárának az nem jutott eszébe, hogy mondjuk a templomfelújításokra szánt összegekből átcsoportosítsanak valamennyit a vírus elleni védekezésre? Mondjuk ebből lehetne finanszírozni a hazai idősotthonok lakóinak tesztelését, esetleg adhatnának valóban védelmet nyújtó, ffp3-as maszkokat az ott dolgozóknak. 

Azt sem látom, hogy a hazai egyházak egymás lábára taposnának azért, hogy megsegíthessék a bajban lévőket. De javítsanak ki ha tévedek, ugyanis szívesen csalódnék pozitívan is az egyházak munkájában.

Már több mint kétszázmillió forint adomány érkezett a veszélyhelyzet elrendelése óta a nemzeti összefogás vonalán, illetve számlaszámán keresztül – jelentette be Soltész Miklós államtitkár, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke csütörtökön Csömörön.

Az adományokat karitatív szervezeteken keresztül fogják eljuttatni a rászorulóknak – tette hozzá. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a CaliVita International magyarországi képviseletének 61 millió forint értékű, az NHKT-nak és segélyszervezeteknek szánt vitaminfelajánlása átadásán vett részt Csömörön.

Soltész Miklós az eseményen felidézte: hét éve, a dunai árvíz idején hozta létre a kormány a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsot, amelynek az a célja, hogy összekösse a karitatív szervezeteket, a Belügyminisztériumot és a szociális terület képviselőit. Így juttatják el az adományokat a szociális intézményekbe, idősotthonokba és a fogyatékossággal élők intézményeibe. Tátrainé Szilágyi Ágnes, a CaliVita Magyarország képviselője elmondta, hogy az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport felhívására ajánlott fel cégük 61 millió forint értékű vitamint az NHKT-nak és segélyszervezeteknek.

Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló kormányzati akciócsoport vezetője arról beszélt: a magánszemélyek, vállalatok adományozásaiból is látszik, milyen széles körű a járvány megfékezéséért létrejött összefogás.

Hozzátette: azért is örül a CaliVita adományának, mert a koronavírus-járvány idején különösen fontos az erős immunrendszer. A karitatív szervezetek juttatják el a vitaminokat a legrászorultabb családoknak, sokszor a saját egészségüket is kockáztatva – mondta az akciócsoport vezetője. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!