Május 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az bizonyosodott be, hogy az történik, amit Orbán Viktor parancsba ad

Jó reggelt, jó izzadást! Nem tudom, máshol mi a helyzet, itt akkora szúnyogok vannak, mint egy-egy jól fejlett pecsenyekacsa. Régebben, az átkosban, amikor még nem Orbán Viktor vigyázott ránk teljes erőből és nem a katasztrófamentők mentették a katasztrófát, hanem az önkormányzatok herdálták az ellopható pénzt, akkor úgy volt, hogy amikor indokolt volt, jött a repülő és irtott. Ha kellett havonta, de olyan is előfordult, hogy havonta kétszer. Amikor nem volt indokolt, mert szárazság volt, akkor meg nem jött. Mióta áldottjókormányunk intézi a dolgot, ütemezve gyérítenek. Ez a megfigyeléseim szerint azt jelenti, hogy amikor be van tervezve, jönnek. Akkor is, ha nem annyira kell, mert történetesen nincs szúnyog. Amikor meg kell, akkor nem jönnek, mert hiába volt sok eső és hiába esznek meg élve a vérszívók, nincsen beütemezve. Kurvajó, hogy a lakásban mindenféle gyilkos eszközök vannak dugdosva a konnektorba, a kertben viszont nem lehet megmaradni. Puszilom a jól szervezett jómagyarkormányt. Meg a katasztrófavédelem rohadtul fejlett információs rendszerét is, direkt élvezem, hogy 2019-ben egy nagyon fejlett excel táblázatból tudhatom meg, hogy elméletileg már gyérítettek felénk, gyakorlatilag meg nem.

Az országgyűlés, mint várható volt, kormánypárti szavazatokkal elutasította az Országos Bírói Tanács javaslatát, és nem fosztotta meg tisztségétől Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét. HVG

A Magyarnemzetidők meg is írta a tutit: bebizonyosodott, hogy Handó Tünde a törvényeket betartva végezte a munkáját. Mármint ezt írták ők. Nem, baszod. Nem bizonyosodott be. Az bizonyosodott be, hogy az történik, amit Orbán Viktor parancsba ad. Tök mindegy, mi az és van-e bármi köze a valósághoz.

Ezzel szemben Polt Péter kitüntette a jóasszonyt. Meg is érdemli. Meg mi is megérdemeljük.

Simonka György is kapott tegnap egy kitüntetést. A korrupcióval és bűnszervezetben elkövetett csalással (és még néhány dologgal) vádolt fideszes -most itt azt kellene írnom, hogy politikus – legalább úgy megérdemelte a kitüntetést, mint Handó Tünde. Ezt is megérdemeljük.

Ha esetleg valaki eddig aggódott volna azért, hogy külhoni magyarok nem jutnak hozzá mindazokhoz a támogatásokhoz, melyeket a bőkezű magyar kormány osztogat az adófizetők pénzéből, az bátran megnyugodhat. Jut nekik is. Annyival megfejelve, hogy természetesen a saját államuk támogatását is igénybe vehetik. Szerbiában is eléggé népszerű a magyar adóforintok megigénylése, a Prosperitati Alapítványon keresztül lehet hozzájutni a támogatásokhoz. Lehet kapni pénzt lakásvásárlásra (és a lakásba be lehet jelenteni vállakozást is, ami Magyarországon tilos), vállalkozás indításához, eszközbeszerzéshez, mindenféléhez. A kedvencem az a pályázat, mely a falvakban élők számára hozzáférhető, például a helyben megtermelt termények feldolgozását segíti (lekvár manufaktúrák, kézműves sajtkészítés) elő.

Tud valaki arról, hogy ez Magyarországon is a kormányprogram része? Biztosan van ilyen, csak én nem tudok róla.

A 168 óra nevű portálon megjelent egy jó kis cikk arról, honnan van a sokat hangoztatott foglalkoztatás-bővülés. A Fidesz elég sűrűn verdesi a mellét, hogy 440 ezerrel többen dolgoznak, mint az elmúlt kilenc év előtti elmúlt nyolc évben. Ennek egyik oka a nyugdíjkorhatár emelése. 335 ezer munkavállaló 60-74 év közötti. A férfiaknál a várható élettartam alig haladja meg a 72 évet – ez a most születettekre vonatkozik, aki például 1955-ben látta meg a napvilágot, átlagosan kevesebb mint 65 évre számíthat -, tehát aki jól gazdálkodik az erejével és az idejével, az aligha fogja terhelni a nyugdíjkasszát. Az idős munkavállalókat egészítik ki a 16 évesen az iskolából kihullók (mióta 16 évre sikerült leszállítani a tankötelezettség korhatárát), ők majdnem 36 ezerrel szépítik a statisztikát. Mindeközben a 40 évalatti munkavállalók száma félmillióval csökkent. Ja, az őrületesen sikeres családpolitika eredménye is mutatkozik már.

Hiába, mióta a családbarát magyar kormány szorgosan támogatja hűséges népét szögesdróton innen és túl – főként túl – azóta a babáknak valahogy kedve szottyant megszületni. Mert Matolcsy György Földreszállása óta tudjuk, hogy a negatív növekedés is növekedés.

Igyunk erre! Leginkább vizet, mert ma is rohadtul meleg lesz. Jó dolgozást mindenkinek. Már csak hármat kell aludni a hétvégéig, azt fél lábon is ki lehet bírni. Zene, aztán hamarosan beszólunk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.