Augusztus 12,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az általuk keményen hülyének nézett polgárok ennyit várnak el tőlük. Semmivel nem többet

Gyönyörűszép, vírustól és idiotizmustól mentes jó reggelt kívánok mindenkinek! Nem könnyű valahonnan máshonnan folytatni, mint ahol tegnap abbahagytam, mert ahhoz az kellene, hogy az illetékes hölgyek és urak is abbahagyják a kreténkedést, és némi komolyságot erőltessenek magukra.

Mint ahogy ezt egy másik helyen bővebben is szándékomban áll kifejteni, ez azért nem sikerül nekik, mert a járványban is rejlik bőven politikai haszon, amire igazi fideszes azonnal rábukik, mint gyöngytyúk. Mindössze annyi volt a feladat, hogy valami olyasmit találjanak ki, amitől garantáltan kinyílik a szívlapát az ellenzék zsebében (aki nem ellenzék, az ne vegye magára, nem szeretném sértegetni). Ehhez természetesen valami égbekiáltó baromsággal kellett előállni (a kormány korlátlan idejű felhatalmazása a legszembetűnőbb ezek közül), hogy a demokráciát és a jogállamot legalább hírből ismerő politikusok és pártok még véletlenül se szavazhassák meg.

Így jött össze az, hogy a Fidesz a járvány elleni fellépés helyett a vírussimogató ellenzék elleni harcot generált az ügyből, ami egy tíz éve tartó társadalmi kiskorúsítási kísérlet után nem volt különösebben nehéz. Már hétfőn is láttuk, és aztán a tegnapi halált hörgő médiavisszhangból, a Hollikok, Halászok, Kovács Zoltánok ellenzéket köpködő vergődéséből, valamint a felhatalmazási törvény parlamenti vitájából is kiderült, hogy megint sikerült kiforgatni a sarkából és kettéhajlítani a valóságot, hogy úgy tűnjön, mintha itt egyesek meg akarnák védeni az emberek egészségét és életét, mások pedig a halálukat akarnák. Ahhoz képest, hogy itt a vírus és a járvány az ellenség és a Fidesz van kormányon, kicsit túl van tolva megint kampány és a propaganda.

Varga Judit dekázó igazságügyi miniszeter expozéjában egyenesen nemzetünk életkérdésének nevezte, hogy a parlamenti képviselők mikor és milyen döntést hoznak a koronavírus elleni védekezésről szóló kormányzati törvényjavaslatról. Előtte még becsörtetett a közpénztévébe, ahol álságos és felelőtlen ellenzékről kesergett, majd eljutott a lényeghez: a „liberális-Soros kórus” jól ismert szereplői álhíreket terjesztenek a drága kormányról, továbbá vannak politikusok Európában, akik egyes országokat kipécéznek és gyengítik a védekezést. Hát mit mondjak? Megrendítőnek tartom a gödörnek ezt a szédítő mélységét, ahova képesek lesüllyedni ezek az emberek, de azért jelezném, hogy normálisabb fideszes kötődésű, baloldalisággal és sorosista elhajlással semmiképpen nem vádolható figurák is ugyanazt látják, mint az ellenzék. Sem veszélyhelyzet, sem háború nem indokolhatja a kétségtelenül szükséges rendkívüli kormányzati jogosítványok határozatlan idejű kiterjesztését.

Ha Orbán Viktor ezzel ellenkező előjelű, tegnap reggel szemléltetett tajtékzó-villámló dührohamával ezt összevetjük (mindenkit arra szeretnék kérni, hogy NEKEM NE ADJON, a kormánynak se adjon felhatalmazást három hónapra), akkor érthetővé válik, hogy neki semmi olyasmi nem kell, amiben egyetértés van a kormánypártok és az ellenzéki pártok között. Még a végén megszavazták volna, és a járvány elleni védekezés pillanatnyilag megjósolhatatlan kimenetelének tudatában nem lehetne azzal kampányolni habonyárpádilag okádva az epét, hogy az ellenzék miatt nem lehet cselekedni mimagyarok érdekében.

Hogy valójában ki az álságos ebben az egész történetben (az ellenzéki pártok felajánlották szép szavakkal és emelt hangon is, könyörögve és enerváltan is, hogy azonnal megszavazzák az előterjesztést, ha abba belekerül egy kibaszott határidő), azt szépen mutatja Kocsis Máté frakcióvezető tegnapi parlamenti eszmefuttatása is (persze a Gulyás Gergellyel tartott sajtótájékoztató is megér néhány misét).

Az összefogás nem egymás megítéléséről szól, hanem az emberek iránti felelősségről 

mondta Kocsis egyazon gondolati egységben azzal, hogy nem feltételezi, hogy a patkányozós Bangóné elolvasta a javaslatot. Úgy látom, sikerült az emberek iránti felelősséget Bangóné minősítgetésével felülírni, de semmi probléma, az általuk keményen hülyének nézett szavazók pont ennyit várnak el tőlük. Semmivel nem többet. Ennek az igénynek tett eleget aztán később a Gulyással tartott sajtótájékoztatón is, amikor világossá tette, a továbbiakban nem látják értelmét a hétpárti egyeztetéseknek, mert nem akarnak „valami dizájnerrel vagy Magyar Györggyel” egyeztetni, hanem azokkal, akik ténylegesen a parlamentben ülnek, azaz a képviselőkkel. Dicséretes, hogy ezúttal a börtönbiznisz (még emlékszik valaki erre?) nem került szóba, annak meg külön örülök, hogy Kocsist ennyire idegesíti, hogy vannak több tízezren, akik rövid időn belül aláírták a felhatalmazási elmebaj ellen indított online petíciót (igen, elsőként Magyar György írta alá), és már ott tart az idegrohamában, ahol Varga kartársnő. A parlamenti ellenzéket a kormánnyal kritikus, liberális Soros-kórus befolyásolja. Azt hiszem, ha majd vége lesz ennek a járványnak, valahogy mégis el kellene kezdeni a társadalmi nagykorúsítási munkálatokat, mert ha a járvány nem is nyírja ki a lakosságot, ez az ordítóan primitív sorosozás, a társadalom különböző csoportjainak válogatás nélküli, alufóliasisakos basztatása garantáltan ki fogja nyírni a nép maradék józan eszét is.

Ahhoz képest, hogy nincs miről tárgyalni a Magyar György által pórázon rángatott ellenzékkel, elég merész az a kijelentése a doktor frakcióvezetőnek, miszerint nem biztos, hogy a Fidesznek a jövő kedden meglesz a kétharmados többsége, ezért számít az ellenzékre a veszélyhelyzetről szóló törvény szavazásánál. Valóban? És annak ez a módja? Hogy a járványhelyzettel foglalkozás helyett az ellenzék gyepálásával van kitapétázva a Fidesz összes üzenőfala? Hogy Karácsony Gergely főpolgármester sem maradhat ki a sorból?

Zárójel: tegnap tehát előszedték megint Karácsony Gergelyt, a sakálmédia mellett Rogán egyik táskahordozója vette a szájára. Farkas Örs nevű ember, a Tájékoztatási Központ szóvivője képmutatónak tartja, hogy miközben az ellenzéki országgyűlési képviselők nem akarják megadni a Kormánynak felhatalmazást a hatékony védekezéshez, addig Karácsony Gergely főpolgármester rendeletek útján, egyszemélyben dönt majd a budapesti kérdésekről. Nem tudom, hogy milyen kontraszelekció zajlik a Fideszben, de elég súlyosnak találom, hogy miután Komlón és Szekszárdon a fideszes polgármesterek agyára ment a veszélyhelyzet, kiskirályoknak nevezték ki magukat, és egyszemélyben álltak neki törni-zúzni, miközben Nagykanizsán a szintén fideszes városvezető szintén a veszélyhelyzetre hivatkozva gyalogolt át az ellenzéki többségű közgyűlésen, az intellektuálisan árvízkárosult fideszes szürkeállomány a saját rendelkezéseivel sincs tisztában.

Idézek Karácsonytól, akit már múlt héten is betalált a sakálmédia azzal, hogy önkényeskedik és diktátorkodik, bezzeg Orbán nem diktátorkodhat. A bejegyzés múlt pénteki:

A lakájmédia azt is a fejemre olvasta, hogy nem hívtam össze a Fővárosi Közgyűlést, valószínűleg nem olvassák azt az újságot sem, amit ők írnak, mert ha megtennék, akkor tudnák, hogy a közgyűlés jogköreit a kormány döntése értelmében a főpolgármester vette át. A Fővárosi Közgyűlés ezért a kialakult helyzetben nem szokásos rendben hoz döntéseket. De semmiféleképpen nem szeretném követni, sőt elutasítom a komlói és szekszárdi polgármester gyakorlatát, ezért minden halaszthatatlan döntésről a közgyűlési frakciókkal egyeztetek, természetesen az ellenzéki Fidesz-frakcióval is.

Hát tényleg nem olvassák azt sem, amit ők írnak. A lakájmédia hagyján, de hogy a propaganda sóhivatal szóvivője sem, az külön lesújtó.

Visszatérve ahhoz, hogy az ellenzék felelőtlensége miatt lesz két nap, amikor hatályát vesztik a veszélyhelyzet előírásai és mindmeghalunk és rohadjon meg az ellenzék. Gulyás Gergelytől megkérdezték tegnap, hogy esetleg újabb kormányrendeletekkel erre a két napra meg tudják-e hosszabbítani az intézkedéseket, vagyis meg tudják esetleg hozni újra ezeket a rendeleteket, merthogy ez elvileg lehetséges, azt válaszolta a tehetséges jogász: az ellenzék azzal vádolná őket, hogy kijátsszák az alkotmányos rendet. Ööö, hát ez ütős. Az nem baj, hogy gyakorlatilag az egész felhatalmazási törvényükkel kijátsszák az alkotmányos rendet. És mintha kurvára számítana, hogy az ellenzék (vagy éppen az Európai Parlament) mivel vádolja teljesen jogosan őket. Ehhez tényleg olyan vastag rinocéroszbőr kell, amilyet én el se tudok képzelni.

A parasztvakítás tehát folytatódik. Mi is folytatódunk később, vigyázzanak magukra!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!