Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az állandó kereszténység és magyarság elleni támadás már olyan unalmas, mint a mákhámozás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Szinte valószínűtlenül gyorsan elrohant ez a hét is, már csütörtököt sem mondhatok, mert péntek van. Tegnap volt a Kormányinfó, Gulyás Gergely hozta a kötelezőt és olyan okos dolgokat mondott, amilyeneket szokott.

Gulyás Gergely közölte azt is: az Országgyűlés ülésének összehívását kezdeményezik a kormánypártok hétfőre és keddre, hogy a parlament egy határozat formájában világos mandátumot adhasson a kormánynak a koronavírus-járvány miatt tervezett európai uniós hitelcsomag ügyében.
    A tárcavezető azt mondta: olyan csomag kell, amely igazságos, amely a gazdagabb tagállamoknak nem ad több pénzt, mint a szegényebbeknek, amely a gazdaság növekedésére és újraindítására koncentrál, és amely politikamentes. (MTI)

Azt már meg sem kérdezem, miféle felhatalmazásra van még szüksége Orbán Viktornak a teljhatalom mellé. Azon azonban most is eltöprengtem, hogy nem sül-e le Gulyás miniszter úr orcájáról a felhám akkor, amikor jön az igazságossággal és a gazdagabb országok több pénzt kapnak, mint mi, csóró magyarok – dumával. Teszi ezt úgy, hogy a fideszes jómagyar kormány egyértelműen, tudatosan és szándékosan elvesz a szegényebb sorban élő honfitársainktól és odaadja a pénzt a gazdagabbaknak. A családi adózástól kezdve a rezsicsökkentésig, az egykulcsos adóig, a nyugdíjemelésig vagy éppen a sokszor beharangozott tizenharmadik havi nyugdíjig ez történik. Abban a pillanatban, amikor a NER lehet a kárvallottja a dolognak, mindjárt csúnya dolog az ilyesmi. Addig nem.

Nem csak Gulyás Gergely mondott okosakat, hanem Orbán Viktor is. Őfényessége a Mindent a magyar vidék jövőjéért című könyv bemutatóján szónokolt és – sok egyéb különösség mellett – azt állította:

és nincs messze az, hogy azt lehessen mondani, egy magyar faluban ugyanolyan minőségű életet lehet élni, mint a fővárosban.

Ezt azért nem egyszerű értelmezni. Mire gondolhatott a költő? Bevezetik Somogybükkösdön a metrót? Felszántják a Lánchidat? Színházat építenek Patvarcon? Mi határozza meg az élet minőségét? Szerintem az feltétlenül közrejátszik, hogy mondjuk nem a füvesasszonyhoz kell rohanni baj esetén, hanem van orvos, sőt, van gyerekorvos. És van megfelelő színvonalú oktatás. Van munka, de nem csak munka, hanem normális mértékű jövedelem is. Van tiszta ivóvíz. Járható utak, elérhető tömegközlekedés. És az sem baj, ha van vásárlási lehetőség is. A gond ott kezdődik, ha ezek közül egy, pláne több hiányzik. Az egy szintre hozás két módon képzelhető el. Az egyik a vidék fejlesztése, erre én nem nagyon látok példát. A másik opció, ha a fővárost lerohasztja a kormány egy szabolcsi zsákfalu szintjére. Erre már vannak törekvések.

Amúgy szerintem az emberek többsége falun nem akar úgy élni, ahogy a budapestiek és viszont. Merthogy nem vagyunk egyformák. Van, aki a nyüzsgést szereti és beleőrül a csendbe, de ez fordítva is igaz. Mások az igényeink, más az életritmusunk. Azonban vannak alapvető feltételei az emberi létnek, melyeket a mindenkori kormánynak lenne kutya kötelessége biztosítani. A térkövezés, a turulszobor vagy a focistadion pont nem tartozik a létfeltételek közé.

Tiszta szerencse, hogy nem csak a fővezér tud okosakat mondani, erre minden udvaronca bármikor képes. Például Németh Szilárd, aki hol a rezsicsökkentéshez, hol a pacalfőzéshez, hol a hadászathoz ért nagyon, megközelítőleg azonos színvonalon. Azt mondta ő azzal az okos szájával, hogy úgy megvédi a honvédség a határokat, hogy az valami beszarás. Merthogy a migránsok már nem csak a munkánkat akarják elvenni, hanem ők hozzák be a vírust is. És igen, kivételesen igazat beszél a rezsi- és pacalbiztos. A Rákóczi Szövetség nyári táborába egy délvidéki tanár és diák hozta meg a vírust, nyilván nem szándékosan. Csak hát tőlük pont nem tud megvédeni a kerítés.

A kereszténykonzervatív szélsőjobbos pártsajtó megint talált okot a keresztényi megsértődésre, a konzervatív óbégatásra, a szélsőjobbos jajveszékre. Történt ugyanis, hogy Veszprémi Ifjúsági Ház udvarát belakták az emberek. Rendbe hozták, raklapbokból bútort készítettek, lefestették a ronda betonfalakat, növényeket ültettek, a meglévő növényeket gondozásba vették, hintaágyakat és babzsák fotelokat tettek ki, kihúztak egy vetítővásznat – kertmozi céljából, ahol ingyenesek lesznek a vetítések -, jópofa és hasznos programokat szerveznek. Nem milliárdos uniós támogatásokból csinálták mindezt, hanem minimális támogatással, önkéntesekkel. Ez közösségépítés néven fut más országokban. Olyan teret hoztak létre, ahol összegyűlhetnek az emberek – fiatalok és idősebbek -, hogy mozizhassanak, beszélgethessenek, vitaesteket szervezhessenek.

Na, erre a projektre lelt rá a nyolcaska felkent újságírója. Ő lehet a vállalkozásnál a szoborvédelemért felelős, mert egy hónappal ezelőtt már sikerített egy cikket ebben a témában, jelesül: Amerikában a vadak már ledöntik a szobrokat, hamarosan ide is elérnek és a mi nemzeti büszkeségeink is sorra kerülnek, valamint mindmeghalunk. Nem lepődnék meg rajta, ha a költő az elmúlt hónapban bizonyítékot keresett a jóslatára, és lám, bekövetkezett! A Veszprémi Ifjúsági Ház udvarán lévő egyik ronda ajtóra is graffitit készítettek a fiatalok, mégpediglen:

A fiatalokkal foglalkozó Lélektér Alapítvány az ún. Veszprémi Ifjúsági Ház udvarán fújt fel egy olyan graffitit, amin Szent István Batmanként, Boldog Gizella pedig Wonder Womanként van megjelenítve. Ez utóbbi főleg annak tudatában érdekes, hogy Wonder Woman karaktere leszbikus, Gizella királyné viszont nem a saját neméhez vonzódott. 

Az Istvánt és Gizellát amerikai szuperhősökként bemutató graffiti a magyarság mellett a kereszténység elleni nyílt támadásként is értelmezhető, tudniillik a katolikus egyház kanonizált szentjéről és boldogjáról van szó. (888)

Ez megint szépen illusztrálja a humorérzék és az empátia totális hiányát a verőfényes, kifizetődő oldalon. Hogy Gizella királyné kihez vonzódott és kihez nem, aligha G. Fodor szalagmunkása fogja felderíteni. Ráadásul ki a francot érdekel? De ha erre akarja a költő kifuttatni ezt az egész történetet, akkor nem csak a lelke beteg neki, hanem az agya is. Szerintem jópofa az a graffiti, az embereknek életteret adó kezdeményezés zseniális és nagyon hasznos, ellentétben a konzervkeresztény hőbörgéssel, ami viszont fertőző és káros. Az állandó kereszténység és magyarság elleni támadás már olyan unalmas, mint a mákhámozás. Normális embert nem érdekel, a nemnormális emberek véleménye pedig nem túlságosan fontos. Ideje lenne már leszállni a fiatalokról (és mindenki másról is), befejezni ezt a fejhangú jajveszékelést, magyarság és keresztényféltést. Aki tálibosat akar játszani, nyugodtan költözzön olyan országba, ahol erre van kereslet, itt pedig nem kellene tovább mérgezni a levegőt, mert már így is meg lehet fulladni ebben az országban.

Kellemes ébredezést!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!