Február 21,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az a Karácsony Gergely beszél, aki Józsikától is elvette a hintalovat

Évenkénti egyszeri, az átlagnyugdíjnak megfelelő mintegy 120 ezer forintos juttatást ígér a nyugdíjasoknak Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje.

A kormánypárt közleményben reagált Karácsony ama felvetésére, hogy a magyar baloldal nem tud nem beszélni a tizenharmadik havi nyugdíjról, ami jó eszköz lehet egy igazságosabb nyugdíjrendszer felé.

A Fidesz az MTI-hez eljutottatott közleményében ezt írja:

Az a Karácsony Gergely beszél, aki az elmúlt nyolc év szocialista-gyurcsányista gyakorlatának megfelelően mindig csak elvett az emberektől, pláne a nyugdíjasoktól. 

Igen, az a Karácsony Gergely beszél, aki elvette a nyugdíjasok nyugdíját, a pedagógusok fizetését és Józsikától is elvette a hintalovat. 

Az a Karácsony Gergely beszél, aki tehát elvette az idősektől az egyhavi nyugdíjat, hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelte a gáz árát és megduplázta az élelmiszerek áfáját. Soha nem fizetett nyugdíjprémiumot, sőt, nyugdíjadót akart bevezetni. Jó, lehet, hogy nem ő volt, de az biztosan nem lehet a véletlen műve, hogy a bukott baloldal miniszterelnök-jelöltjeként  

Ezzel szemben a Fidesz kormányzása óta a nyugdíjasok életét rezsicsökkentéssel, nemzeti konzultációval, a tej, a tojás, a baromfihús, a sertéshús áfájának csökkentésével segítjük. Nyolcadik éve garantáljuk a nyugdíjak értékének megőrzését, és Magyarország történetében először nyugdíjprémiumot fizetünk, Erzsébet-utalványokat osztogatunk, mert azt szeretnénk, hogy a gazdaság jó teljesítményéből, a közös sikerből a nyugdíjasok is részesüljenek. (Szalonna)

Ja, bocsánat. Ezt a közelményt valójában mi írtuk, de ameddig szívrepesve várjuk az igazi fideszes közleményt, gondoltuk, segítünk. Ha nem tudják esetleg nagy hirtelenjében, melyik fiókból húzzák elő az aktuális azonnali bezzegezést, akkor itt van ez. Amennyiben megérkezik az igazi Fidesz-közlemény, természetesen azonnal frissítjük a cikket. Előfordulhat ugyanis, hogy pár vesszőt rossz helyre raktunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS