Március 4,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


ÁSZ: Magyarországon működik a jogállam

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 121,609 forint, még hiányzik 2,878,391 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a teljes állami támogatás akár évekre történő elvételével fenyegeti a Demokratikus Koalíciót (DK) – mondta az ellenzéki szervezet pártigazgatója szombaton, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón.

Ezt történt anno a Jobbikkal, ezért annyira nem lenne meglepő, ha a kormány az ÁSZ újra meg merné húzni a dolgot. Mit érdekli őket, hogy válsághelyzet van? Ez tökéletes indok mindenre is. Cégek átvételére, önkormányzatok, ellenzéki pártok lenullázására, politikusok elhallgattatására. Az ÁSZ természetesen nem hagyta annyiban a dolgot és mint eddig is számos alkalommal, most is önérzetesen közölték: Magyarországon jogállam van, ők pedig csak a feladatukat végzik azzal, hogy szinte kizárólag csak az ellenzéki pártokat büntetik, a kormánypártoknál pedig soha semmit nem találnak.

Mondjuk azt nem értem, hogy mi a fenének bizonygatják állandóan, hogy ők valójában nem a kormánypárt végrehajtó szervévé züllöttek az elmúlt években. Úgyis tudja, látja mindenki, hogy mit művelnek, mi értelme van ennek? A Jobbik után tehát felkészülhet a DK is.

Magyarországon működik a jogállam, a törvényeknek megfelelően zajlik a Demokratikus Koalíció (DK) ellenőrzése – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szóvivője szombaton, az MTI-vel.

Horváth Bálint közleményében arra reagált, hogy Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója napközben arról beszélt, a hatalom “politikai bunkósbotként” használja a számvevőszéket, amely az állami támogatás akár évekre történő elvételével fenyegeti a DK-t, hogy elhallgattassák az ellenzéki pártot. Az ÁSZ kommunikációs vezetője aláhúzta, a számvevőszék a törvényi előírások alapján végzi hét párt – közte a DK – 2017-2018-ra vonatkozó ellenőrzését. A DK pártigazgatójának nyilatkozata is azt bizonyítja, hogy Magyarországon működik a jogállam, a független ÁSZ – az alaptörvény előírásainak megfelelően – ellátja a törvényekben előírt feladatait – fejtette ki Horváth Bálint, majd aláhúzta, a számvevőszék a jogállami normáknak megfelelően végzi a döntő mértékben közpénzekből működő pártok törvényességi ellenőrzését.

Kiemelte, az ÁSZ a törvényi előírásnak megfelelően a párt ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet észrevételezésre megküldte a párt elnökének, aki a jogszabályi előírásnak megfelelően észrevételt tett. A jelentéstervezet nem nyilvános, az ellenőrzés lefolytatásért felelős számvevőszéki vezető értékeli a DK észrevételeit, majd az ÁSZ a jelentést néhány héten belül nyilvánosságra hozza – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!