Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Asszonyságok, némberek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kedélyes, nyájas csacsparti a RémHírTV hétfő esti sztárműsorában, a Sajtóklubban, ahol mértékadó, mérsékelt, önálló gondolatokkal rendelkező államférfiak vitatják meg a közélet ügyes-bajos történéseit, erkölcsi világítótornyokként és vonatkoztatási pontokként szolgálnak a sötétben, tudatlanságban tapogatózó pórnépnek. Az idei év első számú Sajtóklubja tökéletesre sikerült, az alábbi szöveghű részlet a nőügyekkel nem foglalkozó, prosztó módon asszonyságozó Orbán védelmében újabb lehányt politikatörténeti kilométerkő:

Bayer Zs: Szerintem így hangulati elemként induljunk el három némberrel az új évnek. Merhogy megbeszéltük Gajdiccsal, hogy a mi szótárunkban, nevezett három ellenzéki nőt azt leginkább a némber magyar fogalommal tudnánk lefedni. Úgy is, mint Bősz, Szél, Szabó. Akik ma azon hisztériáztak, mer’ valamivel be kellett rúgni az új évet, hogy a miniszterelnök a szokásos Kossuth rádióbéli interjújában Karikó Katalint, aki ugye oroszlánrészt vállalt a vakcina kifejlesztésében, egy nagyszerű asszony… és a miniszterelnök nagyszerű asszonynak, sőt két mondattal lejjebb nagyszerű asszonyságnak merészelte nevezni. Erre jött a három némber, hogy ez tűrhetetlen, vérlázító, mert aki asszonynak nevez egy asszonyt, az lenézi a nőket. (Ezen a hazug nyomvonalon haladva hörögtek végig nyolc percet, holott nem az asszony, hanem az asszonyság minősítést kifogásolta mindenki, aki kifogásolta – szerk.) Legalábbis gondolom, ez a logikája. Na. Én most már nem mondok semmit, én a némberrel kimerítettem mindazt, amit szerettem volna. Laci?

Néző L. (főszerkesztő, Mediaworks): Asziszem a némberrel még lesz gondod majd (B. Zsolt harsányan röhög – szerk.), megéneklik ezt az ellenzéki portálokon. Hát erre nem lehet mit mondani, nyilván próbálják ők is ezt az Amerikából jött identitáspolitikákat meghonosítani, de szerintem Magyarországon egyelőre ennek kevés az esélye. Nem tudom, tudjátok-e (…), hogy a nemre utaló kifejezések szigorúan tilosak lesznek az Amerikai Kongresszusban. (…) Még biztosan emlékeztek Sarah Palin kormányzóra, elnökaspiráns is volt valaha, aki egy hölgy. Asszony, bocsánat, egy asszonyság. És mivel ő jobboldali, az amerikai feministák azt mondták, hogy borzasztó, hogy ez a Sarah Palin úgy tesz, mintha nő lenne, merthogy egy jobboldali konzervatív nem lehet nő igazából (sajnos nem jöttem rá, ezt az éktelen baromságot vajon honnan szedte, hol olvasta Néző úr – szerk.). Tehát akkora katyvasz van a fejekben… nem tudom, ezt a Szabó, Szél és hogy hívják a harmadikat… Bősz, a Szőb az jobb lenne, mer’ akkor alliterálna a nevük is (B. Zsolt harsányan röhög – szerk.), hogy ezt ők magukban hogy rendezik el, hogy ők micsodák? Nők? Asszonyok?

Bayer: Vagy némberek (harsány röhögés – szerk.).

Gajdics O.: Nekem az ütött szöget a fejembe, hogy ők azt hiszik, hogy ők most rádöbbentek arra, hogy Orbán Viktor mit gondol a nőkről. De a megnyilvánulásuk nem erről szól, hanem pont ellenkezőleg: azt mutatja meg, hogy mennyire üresfejűek, s mennyire ökörségeket gondolnak akár saját magukról. Azt már többször megbeszéltük itt, hogy a politikai küzdelem az első körben mindig egy óriási nyelvi háború. Meg akarják szabni, hogy miről beszélgessünk, s meg akarják szabni, hogy hogyan. Mit értsünk a fogalmak alatt, melyiket használhatjuk, melyiket nem. Egész egyszerűen erről kell hogy szóljon 2021-ben a lázadásoknak a java. Lázadjunk föl!

Bayer: Az újbeszél ellen.

Gajdics: Menjenek a túróba!  Aki az asszonyt nem engedi asszonynak nevezni, aki nem engedi a lányt lánynak, a fiút fiúnak, az hülye. Mondjuk ki! Degenerált barom. Föl kell ellene lázadni. Kérem a nézőket, kezdjük el. Kezdjük el rögtön a mai napon! Ne hagyjuk, hogy ezek a sültbolondok az egész évünket megint tönkretegyék ezzel a baromsággal!

Bencsik A.: Az asszony szavunk a régi magyar nyelvben uralkodónőt is jelentett. Tehát amikor valakinek azt mondjuk, hogy asszonyom vagy uram, az egyenértékű megtisztelés. Nem is érdekel, hogy ezek mit szeretnének hallani, tehát hogyha nem lehet azt mondani, hogy Karikó asszony, akkor mégis mit lehet mondani, mert kit érdekel?

Gajdics: Persze, mer’ ők ez alatt azt értik, András, hogy az asszony aki áll a tűzhely mellett a fakanállal, és két gyerek lóg, az egyik a balódalán, a másik a jobbódalán. És ettől ők rosszul vannak. Na de könyörgöm, ez az asszony emellett még kitalálta ezt a módszert, amivel ezt a vakcinát meg lehetett csinálni. Ez az asszony amellett, hogy igazi nő, és igazi háziasszony, emellett tudósasszony is. Úgyhogy menjenek ők a francba, mármint ez a három. (Röhögés – szerk.)

Bencsik: Ami pedig ezt a három némbert illeti – nagyon precízen fogalmaztál -, asziszem, hogy őket azzal a megszólítással kellene megtisztelni, hogy hé, te! (Bayer teli tüdőből felnyerít – szerk.) Tökéletes. (Néző is csatlakozik a teli pofával, gurgulázva röhögéshez – szerk.)

Néző: Hé, te! Hé, ti! Szóval én teljes mértékben kiegyezem azzal, hogy őket nem kell asszonynak, meg nőnek szólítani. (Bencsik beüvölti, hogy hé, te!, ez meg fulladozik a röhögéstől – szerk.) Azt a nézők fantáziájára bízom, hogy miért nem kell őket úgy szólítani.

A hosszabb kommentártól megkímélek mindenkit, mert az összes 2020-ból megmaradt bőr lesült a képemről ettől az övön aluli párbeszédtől, amiért én kérek elnézést az összes érintettől. Amely emelkedett hőzöngés során (érdemes belenézni, hang nélkül is iszonytató) négy Orbán-csahos, a szolgálataiért jól megfizetett rezsimcseléd sokadszorra bebizonyította – holott semmi szükség nem volt rá -, hogy annak a mentális-morális szakadéknak, amibe hosszú évek alatt lerugdosták az országot, nincsen, és nem is lesz legalja. Addig biztosan nem, ameddig uruk és parancsolójuk akaratából hetente ezt a gyalázatos, minden színvonal alatti mocskot beleokádhatják az ország arcába (a kanális nézettségi adatait tanulmányozva szerencsére egyre kevesebb sikerrrel). Tizenegy évnyi kétharmad után megint ők lázadnak a hatalom seggéből, megint ők személyeskednek, tahóskodnak, becsmérelnek, tipornak a sárba mindenkit, aki a főnökükkel szemben áll. Pusztán azért, mert a főnükükkel szemben állnak. Semmi másról nincs szó. Érvekről pláne.

Hé, te! – ide jutott a morálisan fölényes nemzeti jobboldal több mint egy évtized alatt, szerintük ez a válasz arra, hogy Orbán – aki nyelvészek, nem kizárólag ellenzéki politikusok szerint lekezelő, fölényeskedő stílusban – asszonyságnak nevezte Karikó Katalin világhírű kutatót. Az a helyzet, hogy a csőcselék legalját már a libernyákozással simán elérte az Orbán nevű ember, az asszonyság semmivel nem súlyosabb annál. Ettől függetlenül a türhőség pöcegödréből nézve a fenti epehányásnál Havasi Bertalan magyarázkodása is majdnem úriemberségnek tűnik: há’ uraságnak mégsem nevezheti. Tényleg nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!