November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Arról mikor jön majd hír, hogy a magyar kormány egy világi oktatási intézményt adott át?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Félreértés ne essék, alapvetően nincs bajom azzal, ha egyes óvodák, iskolák egyházi fenntartásúak lesznek, azzal viszont már van, ha lassan annyi ilyen intézmény kerül az egyházak kezébe, hogy választási lehetősége sem lesz már a szülőnek. A kormány ingyen és bérmentve ad át több számilliós, olykor milliárdos értékű ingatlanokat a barátinak minősülő egyházaknak, majd több százmilliókért még fel is újítja azokat. Nyilván ez elfogadható egyes esetekben, de ma már ott tartunk, hogy egy világi intézménynek könyörögnie kell bármiféle támogatásért, miközben egy egyházi intézményt forintok százmillióival dobnak meg. Nem fair a rendszert ilyen eszközökkel teljesen megváltoztatni, hiszen annak meglesz a negatív következménye.

Az MEE és Magyarország Kormánya közötti megállapodás keretében elsőként a Kecskeméti Barackvirág Evangélikus Óvoda újult meg. A város önkormányzata egy Kvarc utcai, többfunkciós ingatlanban adott át térítésmentes használatra az MEE-nek egy több mint 650 négyzetméteres területet. A háromcsoportos, 75 férőhelyes óvoda komplett belső építési átalakítása befejeződött, az udvar rendbetétele, a kültéri játékok felszerelése várhatóan november végére készül el. A beruházás összköltségvetése több mint 467 millió forint volt, melyet Magyarország Kormányának támogatásával teljes egészében a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. biztosított. Az új köznevelési intézmény indításához szükséges sokrétű szakmai támogatást az MEE Nevelési és Oktatási Osztálya, valamint az Evangélikus Pedagógiai Intézet munkatársai adták.

Az avató ünnepségen dr. Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Font Sándor országgyűlési képviselő, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője, Kisfaludy László köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere mondott beszédet.

Az intézményt Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspöke szentelte fel.

További részletek és fotók az egyház honlapján találhatók.

Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!