Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Annyira hülyék ne legyünk már, hogy elvárásaink legyenek hatalmasékkal szemben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, szerda van! Ez csak azért fontos, mert ezek szerint tegnap kedd volt, a kormányinfó meg csütörtökön szokott lenni. Olybá tűnik, hogy immár ezt az időszámítást is ki lehet dobni a kukába. Gulyás Gergely ugyanis nem holnap fogja, hanem tegnap produkálta magát. Nem állítom, hogy elejétől végig meghallgattam, amit a szájával beszélt, de nem is kellett. Azt hiszem, elég most annyit megjegyezni Lázár egykori kormányinfós stand-up-os nagyságához felnőni igyekvő ifjú titán szavaiból, hogy nem elvárható (értsd: annyira hülyék ne legyünk már, hogy ezt elvárjuk), hogy a fideszesek rokonai ne nyerjenek el közpénzeket. Ezt annak kapcsán okádta bele a pofánkba rezzenéstelen arcberendezéssel a sztárjogász, hogy kiderült: a hanyatló EU milliárdokat osztott ki egy vidékfejlesztési pályázaton falusi szálláshelyek építésére és kurvára úgy alakult, hogy egy rakás gyakorló fideszes (korábban/most funkcióban lévők) valamint gyakorló fideszesek pereputtya is tömött sorokban kaszált a bulin. Gulyásnak csak erre a retkes, koszlott, ócska dumára futotta a tehetségéből:

… egy évekkel ezelőtt leköszönt volt képviselőt nem lenne méltányos kizárni egy ilyen jellegű pályázatból. Senki előnyt vagy hátrányt nem szenvedhet azért, mert országgyűlési képviselőként tevékenykedett vagy tevékenykedik. 

Más szavakkal: a korrupció a legfőbb politikánk, és kurvára le lehetne már szállni rólunk. Mondjuk ennél balfaszabb, idiótább pályázatot aligha írhatna ki az EU. A lényege az, hogy 5 évig kötelező panzióként, azaz rendeltetésszerűen használni ezeket a létesítményeket, aztán teljes legalitásban be lehet zárni őket (az izsáki polgármester is lájkolja ezt) és máris ott egy szép kis családi ház. Gulyás barátunknak arról fogalma sincs, hogy ez a szabályozás így rendben van-e, viszont azt pontosan tudja:

ha valaki országgyűlési képviselő, nem biztos, hogy a családjában is el tudja magyarázni, hogy innentől kezdve ők semmiben sem vehetnek részt, ami közvetetten állami vagy uniós forrásokhoz kötődik.

Tehát az országgyűlési képviselő síkhülye, gombnyomogatásra alkalmas, előre leírt baromságok visszabüfögésére alkalmas, a pártfegyelmet betartani alkalmas, csak erre az egyre nem: hogy elmagyarázza anyunak, apunak, hogy nem nyúlunk a közpénzes vályúba könyékig. Aha. Ebből az is következik, hogy egy 1860 fős településen most majd 9 panzió épül (valószínűleg ilyen a szórás a fideszes érdekeltség tekintetében), de ezt is ki lehet magyarázni: igenis létezhet kismillió olyan indok, ami miatt szükség van ezekre a turisztikai fejlesztésekre. Szerintem is. Felcsútra is 9 panziót, mert sose lehet tudni.

Amúgy meg csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, és mint tudjuk, ilyen felelősségteljes munkába mindig csúszhatnak hibák. De ez nem azt jelenti, hogy ne lenne rendben, hogy Mészáros Lölö őstehetség a választások óta eltelt minden szájbatekert munkanapon átlagosan 1,2 milliárdos állami megrendelést húzott be. Gulyás szerint ezzel sincs gond. Miért? Mert ma Magyarországon olyan építőipari robbanás van, hogy a magyar építőipar kapacitásai nem elegendőek ahhoz, hogy a megrendelésállományt teljesítsék. Így akinek építőipari vállalkozása van, annak az elmúlt években emelkedett a megrendelésállománya és még emelkedni is fog. Vagyis Lölö sikerszériáját semmi nem veszélyezteti, és baszottul méltatlan volna, ha őt csak azért állítanák félre a közpénzeső útjából, mert Orbán kebelcimborája a szotyolaköpködésben.

Az Európai Bizottság migrációs nyomás kezelését célzó, a tagállamok sokoldalú hisztije nyomán kidolgozott tervezetéről nem nagyon van kedvem hosszasan lamentálni (azért megerőltetem magam), máris megy a hőbörgés azzal kapcsolatban, hogy a tengeren át érkező menekültek átvételéért az államok fejenként hatezer eurót kapnának. A dühöngő Matteo Salvini már elutasította az alamizsnát, és miután Szijjártó bejelentette tegnap, hogy a Fidesz-kormány kilépteti Magyarországot az ENSZ migrációs csomagjának elfogadási folyamatából, kizártnak tartom, hogy Orbán nem fogja magát a földhöz csapdosni és újabb fronton agitálni az EU ellen. Hülye is lenne. Leszámítva, hogy Salvini hőbörgése és Orbán álhisztije között az a markáns különbség, hogy Olaszországnak jelenleg is testközelből kell megküzdenie a bevándorlási kérdéssel, míg Magyarországot legfeljebb napi/heti néhány (mongol) illegális bevándorló ostromolja, érdekes lesz megnézni most éppen merre forog a köpönyeg.

A gaz Brüsszel azt ajánlotta fel tehát, hogy menekülőnként hatezer euró pénzügyi támogatást nyújtana az úgynevezett ellenőrzött központok létesítését vállaló tagországok számára, ezen felül pedig teljes mértékben fedezné e központok infrastrukturális és működési költségeit is. Az állam- és kormányfők június 28-29-i csúcstalálkozóján elfogadott megállapodásban – biztosan emlékszünk, hogy Orbán ott trónolt az asztal egyik szélén – felkérték az Európai Tanácsot és az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul vizsgálják meg a menekült-átvevőpontok létrehozásának lehetőségét, egyebek mellett az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) bevonásával. Nos, erről a megállapodásról Orbán elfelejtett beszámolni a híveinek, pedig Magyarország képviseletében valószínűleg ő is hozzájárult e magállapodáshoz, miközben azt állította, biztosan nem veszünk át menekülteket. Vagyis megint kilóg a lóláb a hanták-halandzsák-hamukák és a konkrét cselekvések mögül, és igen valószínű, hogy Orbán tovább halad az illiberális banditák útján. Nincs más opció számára, mint a káosz fenntartása és az EU további destabilizálása, szent Vlagyimirovics óhajának megfelelően.

Miközben Rogán Bűnöző Antal a kormány ügyvédjei révén kérleli a Helsinki Bizottságot, hogy várják már meg a Kúria döntését és ne kérjenek végrehajtást ellenük csak azért, mert nemzeti konzultáció címszó alatt ordas hazugságokat terjesztettek, Rogán miniszteri biztost nevezett ki a nemzeti konzultációnak csúfolt propagandatevékenység irányítására. Ez azt jelenti, hogy jön az újabb aberráció: Nemzeti Konzultációs Központnak hívják majd, és bizonyos Molnár Balázs, 2020. június 30-ig kinevezett miniszteri biztos felel majd a felállításáért. Fasza. Tehát nem tudni mennyi közpénzt égetnek el arra, hogy legyen egy újabb bürokratikus grémium, ahonnan irányítják a hazug, ótvar, felesleges, szemfényvesztő nemzeti konzultációk lebonyolítását. Még jó, hogy közben állítólag a közszféra leépítésén izzadnak az elvtársak. Láthatóan sikeres a vergődésük.

Akárcsak az egészségügy terén. Az RTL Klub híradója készített egy riportot arról, hogy a nógrádi falvakban heti 1-2 órát van csak háziorvos. Hiába hirdetik a háziorvosi praxisokat, szolgálati lakást is adnának, senki nem jelentkezik az állásra, a helyzet évek óta tart és egyre súlyosabb. De szinte röhejes ilyen témákat egyáltalán hozni, mikor az ország vezetése egy permanens, kibaszatos ideológiai háborúban állva hajlítja a valóságot. Röhejes és demagóg ilyesmikről beszélni, hiszen ezek nem ügyek ott, ahol a pannon szemétdombon toporzékoló félművelt, frusztrált tahó világpolitikai álmokat dédelget, állandó víziói vannak, és megállás nélkül démonokat fest a huzatos Kárpát-medence összes falára.

Legközelebb majd szombaton Tusványoson kábítja és tüzeli a híveit, a propaganda soros szalagmunkása, Schmidt Mária alkalmazottja, bizonyos politológus meg is fejtette, hogy mivel:

A miniszterelnök évértékelője, valamint az áprilisi kampánybeszéd után azt gondolom, hogy a Tusványoson elhangzó gondolatkör legalább 2030-ig tartalmazza majd a távlati célokat, ezek középpontjában pedig a demográfia, a családpolitika, valamint a bevándorlás áll majd. (…) amit a magyar miniszterelnök Tusnádfürdőn megfogalmaz, az valósággá válik.

Vagyis semmi új, csak a régi, dohos lázálmok. De legalább megfejtődött a nagy dilemma is. A Jobbik (Mirkóczki Ádám alelnök) és az LMP (Keresztes László Lóránt társelnök) elfogadta a meghívást, és ott lesznek a magyar nemzetpolitika szívcsakrájában. Vitáznak. Őszintén. Idén először az MSZP is elküldi néhány képviselőjét, de ők pódiumbeszélgetést nem vállalnak, Bárándy Gergely volt képviselő pedig állítólag jogászi minőségben megy oda. Szili Katalint inkább hagyjuk is.

No, ameddig kiderül, hogy Bakondi György hogyan fog belekapni Németh Szilárd dús hajába az őszinte vita hevében, felfüggesztem ezt a posztot. Folytatásunk következik!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!