Március 1,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amilyen a gazda, olyan a kutyája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,510,728 forint, még hiányzik 489,272 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó lehet arrafelé vezető kutatónak lenni. Elvárás nem nagyon lehet ezen a poszton, ha még azt sem kell tudni a szakértőnek,, hogy maga a fényestekintetű Orbán Viktor nyilatkoztatta ki, hogy ő illiberális demokráciát épít, nem pedig az ellenség támadta ezzel a hülyeséggel.

Attól pedig a dolgok úgy általában semmit sem változnak, hogy Orbán Viktor Tusványoson mekkora baromságokat beszél éppen. Ahhoz pedig konkrétan pofa kell, nem is akármilyen vastag bőrrel ellátva, hogy az a diktátor hörögjön cenzúráról és a szólásszabadság korlátozásáról általában, aki külön törvényt hozatott azért, hogy az ő háza előtt ne lehessen tüntetni, hogy a családtagjai gazdagodásáról ne lehessen beszélni, aki gyáva ahhoz, hogy valódi újságírók kérdéseire válaszoljon és aki olyan hataloméhes, hogy felvásároltatta a strómanjaival szinte a teljes nyomtatott sajtót és az online média döntő részét is, hogy minden vidéki lapból az ő ragyogó orcája vigyorogjon az olvasókra és minden portálon az ő dicsőségét zengje a fizetett firkászok hada.

Összefoglalom: hazugság, gyávaság és feneketlen ostobaság. Szokás szerint.

A Századvég Alapítvány vezető kutatója, Pócza István szerint Orbán Viktor miniszterelnök szombaton “ellentámadásba ment át” a liberális nem-demokrácia említésével, mert az elmúlt években folyamatosan támadták, hogy Magyarországon illiberális demokráciát épít.

Orbán Viktor szombaton Tusnádfürdőn egyebek mellett azt mondta: a liberális demokrácia átfejlődött “liberális nem-demokráciává”. Liberalizmus van, demokrácia meg nincs – hangoztatta, hozzátéve, a demokrácia hiányát azzal lehet alátámasztani, hogy Nyugat-Európában általánossá vált a szólásszabadság korlátozása és a cenzúra.
    Pócza István vasárnap az M1 aktuális csatornán közölte: Nyugat-Európában nem látják szívesen az illiberális demokrácia kifejezést; nem feltétlenül értették meg az eredeti tartalmát ennek az üzenetnek, ezért tette most egyértelművé a kormányfő.
    Kifejtette: Nyugat-Európában sok esetben azt látni, hogy a liberalizmus eszméje “foglyul ejti” a demokráciát, a jogállamiságot és az egész politikai rendszert. Ezért sokszor a konzervatív, nem liberális erők is a liberális térfélre kerülnek. Példaként Angela Merkel német kancellárt említette, aki Pócza István szerint az elmúlt tíz évben folyamatosan ment át a jobboldalról a baloldalra, és jutott el oda, hogy sokan a liberális demokrácia védelmezőjének szerepét várják tőle. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!