Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor szélsőjobbos szarkeverők kerülnek a jog fölé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bulvárdemagóg jó reggelt kívánok mindenkinek! Hogy pontosan mit kell ez alatt érteni, azt még nem tudom, de jó lesz. Már csak egy kicsit kell kibírni, és itt sem vagyok. Egy pár napig legalábbis, ameddig újra én leszek Gyuribá. Vagy hogy precízebben fogalmazzak: a soros.

Hétfő van, de tegnap vasárnap volt (2020. 02.02.) – amikor is a hatalmas várakozásoknak eleget téve – Balu, a Fővárosi Állat- és Növénykert 12 éves barnamedvéje előmászott a barlangjából és meglátta az árnyékát. Amiből az következik, hogy senki ne hagyja magát átverni azzal, hogy tegnap újfent ledőlt egy melegrekord, midőn a 2019. február 2-án Főnyeden mért 18,1 Celsius-fokhoz képest egy tizedfokkal többet, azaz 18,2 fokot mértek Drávaszabolcson. Elég brutálisan hangzik (még jó, hogy nincs klímaváltozás, és ha van is, attól csakaFidesz tud megvédeni), de Balu azt üzente: nyugi van, még ráér elővenni a fürdőruhát. Ugyanis nemsokára visszatér a tél, és még sokáig fog tartani. Amit én másokkal ellentétben (nem akarok ujjal mutogatni Róbert kollégára) speciel olyan nagyon nem bánnék így február elején. Mindazonáltal óvatosan adjunk egy medve szavára, és ne is igyunk előre a bőrére, merthogy a szakértők szerint a medveárnyék észlelés alapján történő időjárás-előrejelzés a népi bölcsesség ellenére sem sokkal pontosabb, mintha egy pénzérme feldobásával tippelnénk meg, hogy mikor lesz már végre tavasz.

Ekkora bizonyossággal még a NER következő lépését is meg lehet tippelni, medve és pénzérme hiányában is, úgyhogy elég legyen a bulvárból, térjünk rá a demagógiára. A világegyetem legbiztonságosabb országában – hála legyen a jóistennek – nincsenek korábban terrorcselekményért elítélt, börtönből szabadult késes támadók, akik a közbiztonságra törnének, és ez jó. Remélem, soha nem is lesznek ilyenek, mert akkor véletlenül még az is kiderülhetne, hogy a propaganda, a szemfényvesztés és a tartós agymosás legfeljebb az emberhez méltó élettől véd meg, mástól nemigen. Az viszont nem annyira jó, hogy a lózungok szintjén a világegyetem legbiztonságosabb országában, az áthatolhatatlan, mindentől is megvédő, sok nyelven beszélő csirkeháló mögött – ahol tíz éve minden évben megtudja a magyar ember, hogy pontosan hányat léphetett előre, mert annyira hasít minden – százas nagyságrendben kell áthelyezni ügyeket egyik rendőrkapitányságról a másikra, mert akkora a létszámhiány. Ilyen például a gödöllői kapitányság, ahol az év elején 264-en dolgoztak, a betöltetlen helyek száma pedig 70 volt. Innen most 300 ügy áthelyezését kérték, mert egyszerűen nem tudják utolérni magukat, és tartani a határidőket. Országos szinten a hivatásos rendőri státuszok 6,5 százaléka betöltetlen, de szerencsére az ORFK szerint ez sehol nem veszélyezteti a közbiztonságot.

Feltételezem, hogy ha a doktorminiszterelnök ezt tudná, biztosan nem hagyná. Nagy utcai harcos ő, a magyaremberek biztonságánál semmi nem fontosabb számára. Az életre szóló teljhatalom igen, de most éppen nem ér rá ilyen piszlicsáré ügyekkel foglalkozni, mert Brüsszelben védi a hont és a saját érdekeit. Soros Györgytől. Ezt Havasi Bertalantól tudjuk, aki egyéb kérdésekben nem annyira beszédes, ám most az az MTI révén az orrunkra kötötte, hogy őfelsége ma a nagy brüsszeli no-go zónában, a Soros-bérencek és elfajzott bürokraták Mekkájában az Európai Tanács, majd az Európai Bizottság elnökével tárgyal. Ahonnan lohol is Rómába, útba ejti a baloldali kormányfőt, majd európai el nem szigetelődésének megkoronázása gyanánt jobboldali és szélsőjobboldali haverjai kebelére borul. Szónokolni fog a Havasi szerint neves gondolkodók, értelmiségiek, politikusok számára szervezett Nemzeti Konzervativizmus című konferencián is.

Lesz miben egyetérteni, és nyomni a bűzölgő radikális dumát invázióról, harcról, mindmeghalunkról. Az úgynevezett nemzeti konzervativizmus Orbán számára a megállíthatatlan radikalizálódás és belesimulás a szélsőjobbos mocsárba. Ahogy Gerald Knaus, az Európai Stabilitási Kezdeményezés elemző intézet vezetője fogalmazott: gátlástalan és veszélyes, ő az első identitárius miniszterelnök az unióban, aki lesi, hogy mikor jön a következő válság, ami esélyt kínál számára. Tudja, hogy hazugság, zagyvaság, amit Sorosról és a brüsszeli elitről állít (muszlimokkal akarják kicserélni a kontinens lakosságát), de ennél is nagyobb baj, hogy miközben rémtörténetekkel riogatja az embereket, leépíti a demokratikus ellenőrzés és a jogállamiság intézményeit. Ahol pedig a jog uralma véget ér, ahol az emberi jogok korszakát le kell zárni, ott szélsőjobbos szarkeverők helyezik magukat/kerülnek a jog fölé.

Szerintem csak idő kérdése volt, hogy Orbán január 9-i, a gyöngyöspatai cigányok ellen uszító gondolatait mikor követi a cigányság kollektív megbélyegzése. Ugyanaz történik, amit a muszlimokkal kapcsolatban tereget a fideszes propaganda 5 éve: a muzulmánok egytől egyig Európa ellenségei, tökmindegy, hogy törvényesen élnek, becsületesen dolgoznak. Miután nyilvánosságra került a Nagykátai Ipari Szakközépiskolában készült felvétel – amelyen azt látni, hogy egy diák szidalmazza, fenyegeti és leköpi a tanárát, társai pedig arra biztatják, hogy üsse is meg – már elő is került a térségi illetékes beszélő fej, aki elborzadva megfejtette a dolgot. Czerván Lószolárium Györgyről van szó, aki csuklóból összekapcsolta az esetet a gyöngyöspatai romákkal. Czerván minisztériumi és kormányzai vizsgálatot kér

mert nagyon hasonlóakról számoltak be gyöngyöspatai pedagógusok, akiket – elmondásuk szerint – szóban és fizikailag is bántalmaztak roma diákok.  

Vagyis egy jogerősen megítélt kártérítés kormányzati elvitatásából (hatalmas összeg mindenféle munkavégzés nélkül) röpke egy hónap alatt az lett, hogy a cigányok ezt művelik, a cigányok ilyenek. Gyöngyöspatán, is Nagykátán is. Nem egyedi esetről van szó, a cigány „tanulók” (idézőjel via nyolcas fertő) más településeken is rendszeresen terrorizálják a tanárokat, és ugye hogy a magyar társadalom igazságérzetén ez véres sebeket ejt? Vagyis kormányzásának tizedik évében a Fidesz azon háborog nagy sikerrel hosszú hetek óta, hogy egy évtized alatt szart sem sikerült tenni a cigányság felzárkóztatása ügyében. Pedig Farkas Flórián köztörvényes, korábban elítélt bűnözővel küzdöttek a cigányság szavazataiért felzárkóztatásáért, sőt már odáig is vetemedtek, hogy rejtett erőforrásként emlegették azokat, akiknek a voksait alamizsnával vásárolták meg kétharmadtól kétharmadig. Miközben szartak ők a problémáikra ívesen. Tehát a Fidesz ebben a kérdésben is azt műveli, amit a gyűlölködés és Niedermüller ügyében művel. Megfordítják a történetet, és úgy tesznek, mintha ők itt sem lettek volna, mintha nem ők lennének hatalmon, mintha ők lennének az áldozatai egy újabb összeesküvésnek. Ebből kurva nagy baj lesz, és ez egyebek mellett annak is köszönhető, hogy az ellenzék mintha kivonta volna magát teljesen ebből az egészből. Nem látom, hogy beleálltak volna és markáns mondanivalójuk lenne arról, hogy miféle ócska polgárháborús hangulatot szít már megint a kormány. Amikor a saját nem bocsánatos bűneiért a felelősséget másokra kenegeti.

A drága anyaszentegyház viszont beleállt az ügybe. Ja, nem a cigányok elleni uszítással van bajuk, hanem Niedermüllerrel kapcsolatban háborognak. Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke a rasszista, antiszemita Siklósi által vezetett közpénzszolgálati rádióban döbbent meg vasárnap reggel újra azon, hogy általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt. Pedig igazán tudhatnánk, hogy általánosítva megbélyegezni mindenkit, aki szembejön a NER-forgalommal, kizárólag a Fidesz előjoga. Veres szerint szokatlan egy ilyen jellegű rasszista kirohanás. Az elmúlt években is érte támadás a kereszténységet, de ilyen komoly és sértő támadással még nem kellett szembenézzen a magyar, keresztény társadalom. Továbbá nem lenne méltó visszahozni a múlt századi mentalitást. Aha. Nem volna méltó, mert már itt is van. Egyszerűen nehéz feldolgozni, hogy a politika szolgálólányává szegődött egyház (tisztelet azoknak a kivételeknek, akik nem csupán kivételek, de annak is látszanak) micsoda impertinenciával forgatja a szemét Niedermüller félremagyarázott kijelentésén, miközben nincs olyan hosszúságú Kubatov-lista, amire ráférne, hogy az elmúlt 10 évben hányszor hallgattak, amikor öntudatosan meg kellett volna szólalniuk valamely árokba rugdosott társadalmi csoport védelmében. Nehéz elhinni, de Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnöke még ennél is tovább ment, egyebek mellett ezt írta: …ellenségeinkért is imádkozunk, ahogy a Mester parancsolta. Nehéz parancs. Nem kommentálom.

És miközben emberek halnak meg azért, mert az isten háta mögött annyira szar az út (nincs út, ami van, az járhatatlan), hogy a mentő másfél kilométert 15 perc alatt tesz meg, az ideológiai pusztítás és kardcsörtetés minden napi, húsba vágó kérdést elfed és túlordít. A harmincas, ötvenes, hatvanas évek szellemiségét idéző új nemzeti Alaptantervről érdemes sokat olvasni: hagymázas múlt, nacionalizmus, a történelem megfelelő értelmezése, hangsúlyos politikai nevelés. Azt hiszem, nincs több mondanivalóm. Csókpuszi!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!