Július 5,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor hallgatni kéne, pofáznak, amikor pofázni kéne, sunnyognak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jobb már aligha lehetne, ennek ellenére jó reggelt kívánok! Száguldunk a nagyon hosszú hétvége felé, de azért lassan a testtel, senkinek nem javaslom, hogy addig féllábon álljon. Külön üdvözletemet küldöm az Évi nevű internetfogyasztónak – mindenki mástól elnézést kérek az alábbi gyógypedagógiai kitérőért -, aki ezt tojta bele tegnap a postaládánkba:

Azt a! Fizessek elő, hogy olvashassam ugyan azt, amit más portálok ingyen adnak!? Pfu! 😤

Ha jól dekódoltam a pofámba fújtató emoji elé pakolt betűket és szavakat, akkor Évi nevű internetfogyasztó (mintegy másfél éve Szalonnát is szokott fogyasztani, INGYEN) fel van háborodva. Azon, hogy miközben mások lehetővé teszik számára, hogy ingyen fogyaszthasson, és lehetőségeik szerint, senki által nem kényszerítve tetszőleges összeggel támogatják ezt az oldalt (nagyon köszönjük a keveset is, a többet is), van pofánk egy havi 2000 forintos (átlagban napi 66 forintos!!!) előfizetéshez kötött oldalt is működtetni ahhoz, hogy valamelyest kiszámítható legyen a holnapi napunk, hogy ne dögöljünk éhen, hogy legyen kifizetve az áram, meg az internet és lehetőleg ne dőljön össze 5 percenként az oldal. És jön az Évi nevű internetfogyasztó, és belehányja az arcunkba, hogy ezt mégis hogy képzeltük, hát tényleg ennyire hülyének nézzük őt, hogy le akarjuk húzni, amikor mindazt amit itt megkap, azt máshol ingyen adják.

Drága Évi! Nem, egyáltalán nem kell előfizetni a világon semmire. Miután az internetért fizetett, minden IS ingyen van. Háborogjon nyugodtan – miközben megosztja az INGYENES cikkeinket -, amiért szerintünk amit napi 12 órában csinálunk, az a legtöbb definíció szerint munkának minősül, és küldjön el legközelebb a faszba is, amiért nem szeretnénk koldulni. Tessék csak nyugodtan fenntartani a csilliárdos közpénzmédiát, a KESMA nevű szörnyet (gondolom az nem okoz ekkora felháborodást, hogy ha akarja, ha nem, fizet azért, hogy hülyének nézzék és az orcájába hazudjanak), és ha máshol is megtalálja INGYEN azt, amit itt, akkor szíveskedjék abbahagyni a sunyi üzengetést és távozni. A küszöbünkre piszkításra talán nem teljesen indokolatlanul, továbbra is érzékenyek vagyunk. Konkrétan most úgy érzem – nem közügy, de kicsit mégis -, hogy az elmúlt három évemet kidobtam a kukába, és teljesen felesleges (volt) naponta felkelnem és megpróbálnom valamit kezdeni ezzel az irgalmatlanul kiábrándító sötétséggel. Vagy ahogy Hopkincs mondaná: Én lemondtam. A reményről. Ez valamelyest igaz is, de most megrázom magam jól, és arra gondolok, hogy hátha mégsem volt minden hiábavaló. Évinek köszönhetően (és van belőle nem kevés) újfent megértettem valamit abból, hogy miért tartunk itt, ahol. Talán jó lesz valamire ez a megértés is. Elnézést az ömlengésért. Nem Évitől, mindenki mástól.

Ami az egyebeket illeti. Kubatov Gábor szavaival élve: felnőttünk a feladathoz. Ezt mondta a Fidesz listázója a tegnapi Ferencváros-Dinamo Zagreb találkozó előtt. Igaza volt. A Ferencváros hazai pályán 4-0-ra kikapott a mi kutyánk kölykének csapatától a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól. Semmi gond nincs, az Európa-ligában folytatják a fiúk. Ők akarták így. Vagy ahogy a miniszterelnök úr mondá még 2012-ben:

A végén ott leszünk a legjobbak között. Egész egyszerűen azért, mert a számunkra a futball maga az élet. Az élet, ahogy mi, magyarok éljük. A futball a mi játékunk.

Egyetértek. Mármint én is ettől tartok. Mert mi lenne, ha nem a mi játékunk lenne a futball? Akkor most hol tartanánk? Vagy mi lenne, ha nem iskoláztuk volna le a világot a méltán híres egészségügyi rendszerünkkel? És mi lenne, ha nem lenne Németh Szilárd, akinek a humorérzékéből futja arra, hogy még a legkegyetlenebb kánikula, uborka- meg dinnyeszezon csúcsán is emlékeztessen erre bennünket? Emígy:

Idén nyitották meg Bécsben Európa legmodernebb kórházát. Az osztrákok olyan robotokat alkalmaznak a betegek ellátása során, amilyeneket mi, magyarok a budapesti Honvédkórházban már évek óta üzemeltetünk.

Sajnos én már jó ideje képtelen vagyok bármit is kezdeni ezekkel a nyilvánvaló csúsztatásokkal, beleértve azt is, hogy Németh büszkén osztogat meg olyan röhejes állításokat, mint például hogy a Honvéd sürgősségi a legelnökibb hely a világon (via Apáti Bence). Ebben a leiskoláztuk az osztrákokat sztoriban az az igazán menő, hogy Szilus mester lényegében megdicsérte az elmúlt kilenc év előtti elmúlt nyolc évet, amennyiben azokat a robotokat 2007-ben adták át, a szocialisták kormányzása idején. Vagyis a Fidesz-kormánynak ehhez kurvára semmi köze nem volt, ők leginkább a sorozatos botrányokat tudták hozzátenni: alulfizetett dolgozók, túlórapénzüktől megfosztott orvosok és ápolók, hónapokig elérhetetlen vizsgálatok, a kóros létszámhiány miatt akadozó sürgősségi ellátás, stb. Az a baj, hogy amikor hallgatni kéne, pofáznak, amikor pofázni kéne, sunnyognak.

Kósa Lajos, a nemzet tényleg legokosabb Lajosa például kussol. Pedig őt is vállaira kapta a nyári uborkaszezon. Miután a famíliája nevén futó, júliusban égelszámolás alá került cégből májusban még kimartak 50 millió forint osztalékot. És nagyon úgy néz ki, hogy a végelszámolás után megtarthatják a Tocó-Pece Kft. (aki ilyen nevet ad egy cégnek, az bármire képes) nagyjából 100 millió forint értékű vagyonelemeinek nagy részét is. Úgy, hogy a papíron 170 millió forintot érő céget szaros 6 millió forintért szerezte meg a Kósa klán. Normális helyeken már itt elbukott volna a történet, Kósa Lajosnak már emiatt (értsd: korrupció) is csücsülnie kellett volna, de nem. Ehhez képest egy fél ország nézte végig tátott szájjal a csengeri háziasszonnyal koprodukcióban előadott, a mesés örökség szappanoperát.

Mert ez egy virágzó jogállam, csak a hülye finnek nem értik, hogy miért, úgyhogy közel egy évvel a hetes cikkelyről szóló európai parlamenti szavazás után végre meghallgatnák Magyarországot. Ezt eddig is tudtuk, ám a Guardian tegnap a Magyarország szélsőjobboldali kormánya Finnországot rágalmazza a jogállamisági eljárás miatt című cikkében újra megemlékezett arról, hogy a magyar kormány milyen ótvar hazugságokkal szállt bele az EU soros elnökségét ellátó országba. Egyrészt tökjó, hogy a szélsőjobboldali kormányt annak nevezik, ami. Szélsőjobboldalinak. Másrészt az is tökjó, hogy a balkáni trollkodás nem akadályozza meg a finneket abban, hogy továbbvigyék a jogállamiságot érintő eljárást.

Közben Merkel kancellár az Ostsee-Zeitung című lap olvasói fórumán válaszolt a menekültügyet érintő kérdésekre. Egymás mellé raktam két címet, ami ugyanerről az eseményről számol be:

  • Merkel szerint az emberek kimentése a tengerből az emberségesség parancsa. Továbbra is kitart eddigi menekültpolitikája mellett.
  • Merkel szerint az a jó megoldás, amit Magyarország szorgalmaz évek óta a menekültekkel kapcsolatban.

Ebben szerintem minden is benne van. Minden.  Még sok mindenről szerettem volna szót ejteni, de még hosszú a nap. Jövünk még! Csókpuszi.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!