Május 10,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor az elvtelen lókupec a becsületre hivatkozik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 518,579 forint, még hiányzik 2,481,421 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Puszipacsi mindenkinek! Kedd van, vagyis a reggeli műszakos hetem kilencedik hétfője. Ez azt is jelenti, hogy holnap már nem az én hülyeségeimmel kezdődik a nap. Nem sok ez, de becsüljük meg. Kezdjük rögtön egy semennyire nem pedagógiai célzatú fotográfiával. Különösebben nem is függ össze semmivel (de!), csak azért került ide, mert szép.

Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Hát szó se róla, a főnök úrelvtárs zavarba tudja hozni rendesen az embert, és kivételesen nem erre a félreismerhetetlen kézcsókra gondolok. Bár ez is többet mond ezer szónál, ezt most hagyjuk, nem vagyok én a perverz ábrázattal magasba felrántott női kezek szájmagasságban tartásának és a felcsúti etikettnek a szakértője. Zavarbaejtő. Pedig én is úgy vagyok a doktorminiszterelnökkel, mint ő az egész világgal, amellyel 35 éve permanens harcban áll: azt hittem, hogy már mindent láttam, már semmi nincs, amivel meg tudna lepni. Desikerült neki?

Szombaton még arról lamentált Portugáliában ez a szent ember, hogy az Európai Unión kívül is van élet. Ennek bizonyítéka, hogy a britek sem döglöttek bele pár óra alatt abba, hogy az Egyesült Királyság távozott a közösségből. Továbbá azt is világossá tette, hogy az elmúlt években az európai gazdaságpolitikát Brüsszelben elrontották, és ennek hamarosan látni fogjuk a nyilvánvaló következményeit.

Aztán két napra rá Brüsszelben már tisztességtelennek (= nem sportszerűnek) és igazságtalannak nevezte az Európai Unió 2020 utáni hétéves költségvetésének tervét, amennyiben az olyan módosításokat tartalmaz, amelyek a szegényebb országok helyett a gazdagabbakhoz akarja átcsoportosítani a pénzeket. Tehát amikor zajosan, habzó szájjal, de legalább sértődötten vissza kell utasítani, hogy Magyarországon a korrupció táncot lejt a jog uralmának hulláján, akkor az van, hogy nem lennénk a hanyatló Európai Unió gazdasági motorja, zászlóshajója, vontatóhorga és jövőjének záloga, ha itt nagyipari lopás zajlana. Mert állítólag az összes politikai kézikönyv azt írja, hogy a korrupt országok nem fejlődnek, ezzel szemben Magyarország mutatja az utat, világít a sötétben azoknak a világtalan, szerencsétlen nyomorultaknak, akik mindent elbasztak a gazdaságpolitikában.

Apropó zászlóshajó és dübörgő motor: feltételezem, ennek tudható be, mármint a brüsszeli dilettantizmusnak, hogy mindössze három ország van az Európai Unióban – Lettország, Románia, Bulgária -, ahol a minimálbér szintje nem éri el a magyarországit (487 euró). Ennél csak az a durvább, hogy V4-es kitekintésben Magyarország harmadik éve hajtja a seregeket a minimálbér mértékét illetően. Csehországban 575, Szlovákiában 580, Lengyelországban 611 euró a minimálbér. Természetesen, ha nem Soros hamisította az Eurostat adatait.

Apropó zászlóshajó és dübörgő motor: nyilván azért kellett átírni a keleti nyitás dübörgő sikerpropagandáját is (miszerint bővítjük az Ázsiába irányuló exportot), mert hangos csattanással esett pofára az egész hazug projekt. Úgyhogy tegnaptól nem az exportnövelés bizonyítja a keleti nyitás sikerét, hanem a Magyarországra érkező ázsiai beruházások. Kár, hogy ez a siker is az alacsony fizetéseknek, az alacsony nyereségadónak és a rengeteg milliárd forint állami támogatásnak köszönhetően könyvelhető el sikerként.

Visszatérve. Vagyis megint fordult egyet a rongyos köpönyeg. Brüsszelben már a markát tartó, szegény ország vagyunk, amelyet a gazdagok sportszerűtlenül készülnek hátba szúrni. Holott már számtalanszor világossá tettük, hogy a saját lábunkon is megállunk, uniós források nélkül is.

Még odáig sem jutottunk el, hogy Magyarország a számokat bemutassa. A legfontosabb, hogy fair költségvetés legyen. „Ha ez megvan, a magyarok ezen belül meg fogják találni a számításaikat, vagyis a nekik kedvező számkombinációkat”. Amikor arról kérdezték, mi az, amiből Magyarország semmiképpen nem fog engedni, annyit mondott: a becsület. (via)

Ha a gecinizmusnak van egészen pontos definíciója, akkor ez az.

Nem az, hogy Mészáros Lőrinc bandája aranyáron megveszi Rogán Bűnöző Antal luxuslakóparki lakását (vagyis négyzetméterenként mintegy 2,5 millió forintért ott, ahol az átlagos négyzetméterár valamivel több, mint 700 ezer forint), másképp nem jön ki a vagyonnyilatkozatba belehazudott számkombináció.

Nem is az, hogy miközben a Szent Margit Kórházban korábban tisztasági festésre sem volt pénz (ezért a kórház dolgozói festették ki az egyik osztályt), az intézmény Fideszhez bekötött gazdasági igazgatójának 2017-ben négyféle felsőkategóriás luxusautót bérelnek sokmillió forintért.

Sőt, talán még az sem, amikor egy társadalmilag mérhetetlen piócapárt 17 fős parlamenti frakciója másfél év alatt képes 244 milliót, azaz 50 millióval több közpénzforintot elégetni, mint a 116 fős fideszes gazdatest. Kulcsszavak: kultúra, csapatépítés, tanácsadás.

Nem, a gecinizmus az, amikor a lókupec, az uniós zsarolási potenciál a becsület(é)re hivatkozik, amit hírből nem ismer. Arról az általános becsületről, amit fennállása óta minden sunyi, dörzsölt megnyilvánulásával sárba tipor. A gecinizmus az, amikor a Brüsszel csecsén lógó, Brüsszellel tíz éve fakardozó, brüsszeli bürokratákkal riogató, Brüsszel szapulásából várat építő kelet-európai nemzetikeresztény morális hulladék sportszerűséget, tisztességet és becsületet követel magának. Mert úgy tűnik, kevés lesz a lóvé, amire amúgy semmi szükségünk, hát hiszen félkézzel lenyomjuk az ötven éve hanyatló Nyugatot.

A lókupec az – újabb zárójel -, aki baráti beszélgetésnek hazudja a nettó zsarolást. Ahogyan az orbánista pénzügyminisztérium tesz jelenleg a lejárt kórházi tartozások ügyében. Amikor a legnagyobb hitelezőknek felajánlja, hogy tegyenek „gesztust” a kormány felé (!), és engedjék el a lejárt követeléseik 20 százalékát. És ez még hagyján, de a találkozókról azért nem készül jegyzőkönyv, mert lókupecék szerint ezek csak „baráti beszélgetések”. Majd amikor a mindenkire vonatkozó törvények és a jogerős bírósági ítéletek betartásának országában a beszállító felveti, hogy necces lenne 20 százalékot utólag eltüntetni egy 2018-ban vagy 2019-ben kiállított számlából, akkor lókupecék stornózást javasolnak. Vagyis azt, hogy hányják le nyugodtan a közbeszerzési- és a versenytörvényt, pláne az adójogi előírásokat, elintézzük okosba’.  Tisztességes, becsületes, sportszerű. Az.

Szerencsére az Európai Néppárt, külön Donald Tusk elnök pontosan érti a probléma súlyát. Úgyhogy úgy döntöttek, hogy nem döntenek, vagyis 2021-ig a Fidesz biztosan maradhat a Néppártban. Majd akkor esetleg tartanak egy kongresszust, amikor talán majd hoznak érdemi döntést is. Addig is a bátor hős dakota felfüggesztve marad. Ő akarta így. Ő kérte, hogy a fideszesek ne vehessenek részt a néppárti találkozókon, hogy ne legyen szavazati joguk, és ne indulhassanak vezető tisztségekért.

Kifelé, de azonnal ebből a mocsárból! Nem lehet sokáig ilyen gyáva gazemberek között elvszerűnek, önazonosnak maradni. Kifelé a néppártból, de gyorsan! (2019. április 1.)

… határozottan szeretném kijelenteni, hogy semmi okunk sincsen a néppártban maradni. (…) Na most az a helyzet, hogy a néppárt vezetősége, Weberrel az élen, a hülye verseit olvassa fel nekünk liberalizmusról, nyitott Európáról, befogadásról, közös európai értékekről miegyébről, és mi szóltunk elsőnek, hogy ezek a versek unalmasak és hülyék. Ráadásul öngyilkossággal érnek fel. Azóta a néppárt a többivel összefogva üt-vág bennünket, hajigál a sarokba a lengyelekkel, olaszokkal, csehekkel együtt. És a helyzet a lehető legegyszerűbb ma már: hallgatjuk-e tovább is, összeverve és megfélemlítve a sarokban a több mint huszonkét oldalas költeményt, vagy távozunk végre, és mélyet szívunk a szabad levegőből? Én az utóbbira szavazok. (…) szóval közöljük: semmiben sem értünk egyet veletek, úgyhogy távoztunk! Ezt kell tegyük! (2020. január 27.)

Remélem, Bayert (akitől a fenti sorok származnak) és az összes, kilépésről halandzsázó udvari megmondóembert is sikerült lenyugtatni az elmaradt asztalborogatás és ajtócsapkodás miatt. A bátor kipcsak leszarta az alattvalók vérgőzös fröcsögéseit és felmérte, hogy enyhén lekésett arról, hogy sértetten kivonuljon. Úgyhogy marad, és ott folytatja, ahol eddig abbahagyta. Brüsszelben kezet csókol, a Kossuth rádióban meg majd tovább harcol ellenük. A bevándorláspárti, sorosista, globalista, embercsempész, balra tolódott nemzetünk elveszejtői ellen. Elvszerű és önazonos. Tanulság? Az nincs. Vagy ha igen, ennyi:

… megváltoztathatatlanul Európához tartozunk, ugyanakkor nem létezik ’ideális Nyugat’, csak a saját érdekeiket védő multinacionális cégek és nemzeti politikusok. (Gyurgyák János)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!