Január 29,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor az egyatáboregyazászló a honi kocsmapultot püföli nagy erőkkel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,409,833 forint, még hiányzik 1,590,167 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van az a mondás a fiókról és az élesebb, és a kevésbé éles késekről. Nekem valamiért az a benyomásom, a kormány nem annyira tud válogatni, bárhová nyúl Orbán Viktor, csak vajazókést talál. Ami annyira nem nagy csoda, mert ő hajigálta ki az élesebbeket, mivel attól tartott, hogy meg találja vágni magát egy homályosabb pillanatában. A tompákat is ő rakta oda, szóval egyáltalán nincsen min meglepődni, nekem mégis sikerülni szokott időnként.

Nem arról beszélek, hogy megint elhangzott ugyanaz a központilag gyártott egyenduma. Ez már mindenkinek a könyökén jön ki. Szerencsére ez tipikusan az a helyzet, amikor az egyatáboregyazászló a honi kocsmapultot püföli nagy erőkkel, főként az évtizede kijózanodni nem képes törzsvendégeknek adják elő a műsorukat. Hogy majd ők mindjárt átmennek a hivatásos birkózók edzőtermébe, és szarrá vernek mindenkit, csak előtte még rogyadoznak egy keveset az ajtófélfába kapaszkodva.

Közben meg tudomásul kellene venni, hogy a Fidesz egy párt. Sehol nincsenek többségben. Úgy értem, tényleg sehol, Magyarországon sem, nemhogy az Unióban. A baloldali EP-képviselőknek nevezett képviselők az ország egyik, nagyobbik felét képviselik az Unióban és az EP-ben. Elég szomorú, hogy a demokrácia és a jogállamiság védelmében ezt a Fidesz nevű párttal szemben kell tenniük.

Még azt érdemes észben tartani, hogy a nem fideszes képviselők nem akarják a Magyarországnak járó uniós forrásokat a magyar kis- és középvállalkozásoktól, önkormányzatoktól, valamint az oktatási és egészségügyi rendszertől elvenni, azt akarják elérni, hogy ezek kapják meg, nem a fideszes oligarchák és strómanok. Nem annyira bonyolult ez. 

Az Európai Parlament (EP) baloldali többsége – az Európai Néppártot is beleértve – politikai nyomásgyakorlást folytat a “jogállamiságinak füllentett kérdésben” – mondta a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában nyilatkozva.

 Deutsch Tamás úgy fogalmazott, több mint tizenkét év óta tartó brüsszeli képviselősége alatt nem hozott még annyira “primitív” határozatot az EP, mint amikor a héten arról döntött, kész jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen, ha a brüsszeli végrehajtó testület tovább késlekedik az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával.
    Az EP baloldali többsége ezzel nyíltan megfenyegette az Európai Bizottságot, sőt politikai nyomást kíván gyakorolni az Európai Bíróságra is, hogy nekik kedvező döntést hozzon – jelentette ki a kormánypárti politikus.
    Kiemelte, a magyar baloldali EP-képviselők is minden erejükkel azon vannak, hogy a saját hazájuk ellen dolgozzanak. Az úgynevezett jogállamisági mechanizmust is azért próbálják életben tartani, hogy elvegyék a Magyarországnak járó uniós forrásokat a magyar kis- és középvállalkozásoktól, önkormányzatoktól, valamint az oktatási és egészségügyi rendszertől – fejtette ki Deutsch Tamás.
    A Fidesz-KDNP európai képviselője szerint “feketén-fehéren lelepleződött az európai és a magyar baloldal azon aljas mesterkedése”, amellyel jogszabálynak álcázva próbálják politikailag zsarolni ellenfeleiket.
    Minden olyan országot meg akarnak ugyanis büntetni, ahol a választók többségének volt bátorsága az “európai mainstreammel” szembe menve polgári, nemzeti, jobbközép, konzervatív kormányok mellé állniuk – hangsúlyozta Deutsch Tamás. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!