Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a tolvaj, a csaló, a gazember szónokol tisztességről, becsületről, az mindig olyan megható

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hétfő után kedd, jó reggelt kívánok a főállású anyáknak és természetesen mindenki másnak is! Ezt azért emeltem ki, mert alighanem nehéz lesz kiheverni azt a sokkot, amit az újabb nemzeti konzultációban feltett – szájbarágóval ellátott – sorskérdések okoztak az egy életen át tervezett szellemi fejlődésemmel összefüggésben. Gondolom, számos szociológus lefejelte már a háromlábú konyhaasztalt eme aggasztó kreténség láttán, de távolról sem kell ehhez szociológusnak lenni. Ha lehetett súlyosbítani a helyzeten, sikerült. Novák Katalin családügyi női erőforrás és főállású anya tegnap este meg is magyarázta a valamelyik propagandatévében, hogy amit látunk, az tényleg van. Márpedig az van a demográfiai hanyatlás és a nagyon komoly népvándorlás kontextusában, hogy

fel kell tennünk azt a kérdést, hogy mi a megoldás? A külső, vagy a belső erőforrások?

Aha. Hát ez kurvajó. Évek óta reggeltől estig óbégatják – Selmeczi Gabriellát is azért taszajtották ki a rivaldafénybe csillogni, Tállai is azért erőltette meg magát a minap szellemileg -, hogy ők a magyar családokban és a gyermekvállalásban hisznek, nem pedig a büdös migránsokban. Erre Novák nagysága most azt állítja, hogy nem tudják, mi a megoldás. Továbbá állítólag arra kaptak felhatalmazást az érvénytelen népszavazásukkal, a Soros-féle másik kamukonzultációjukkal, valamint a kétharmadosra kihozott választási győzelmükkel a magyaremberektől, hogy megvédjék az országot a külső erőforrásoktól, ezért nem tartalmaz foltokban sem valóságot a propagandájuk, de ez mind nem elég. Még mindig kérdéseket tesznek fel. Mert vannak nekik elképzeléseik kormányzati szinten, de nyolc év családbarát kormányzás után, egy újabb ciklus kezdetén kíváncsiak arra, hogy vajon a magyaremberek is egyetértenek ezekkel az elképzelésekkel. Igazán megejtő. Valahol a távolban felsír raklapnyi letelepedési kötvény, megannyi játékgép, kaszinók, földek, kastélyok, szállodák, magánnyugdíj- és lakáspénztári megtakarítások. A magyaremberek döntöttek. Ja, nem.

Úgy látom, a kolléga háborgott egy sort az este azon, hogy a Honvéd Kórházban dolgozókat átverték a fizetésemeléssel. Nem szükséges. Egyrészt a hír nem igaz, mivel megírta a Magyar Idők, hogy a balliberális sajtó lyukra futott. Másrészt vigasztaljon mindenkit, hogy közben legalább Demjén Ferenc szuperkoncertje nincs veszélyben, Kásler hozzávágott 25 millió forint miniszteri támogatást. Meg az is, hogy – apropó Kásler kitüntető parafenomén – Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke – hat másik arra érdemes kultúremberrel együtt – végre a méltó helyére került: megkapta a Nemzet Művésze díjat. Apró szépséghibája a dolognak, hogy ezt a díjat 2013-ban éppen az MMA kezdeményezésére alapították. Semmi különös, körbe-keresztbe-kasul kitüntetgetik egymást az elvtársak, vinnyogjanak a libsik, dübörögjön az a kultúrharc.

Öles léptekkel rohanunk a büdös sötétség felé, mindenféle gátlást levetkőzve tolják az abberációikat. Itt van például Rétvári államtitkár, aki nem krumpliszsákokat pakol innen oda, hanem szónokol, előadást tart, osztja az észt, ahelyett, hogy takarékoskodna azzal a kevéssel, ami neki jutott. Ezúttal a Kommunizmus Bűnei tudományos konferenciasorozat Vallás és politika a kommunizmusban című tegnapi előadásán ezt bírta állítani:

Az állam nem lehet világnézetileg semleges, nem tagadhatja meg keresztény múltját, hanem állást kell foglalnia a jó és rossz, az értékes és az értéktelen, igazságos és igazságtalan tekintetében. A kommunizmus terhes gondolkodásbeli öröksége a világnézeti semlegesség, amely azért alakult ki, mert a nácizmus és a kommunizmus után az emberek megijedtek mindenféle ideológiától. (…) A kereszténység, magyar nemzettudat, hazaszeretet, családok szeretete, az igazságosság keresztény értelmezése hozta létre azt a civilizációt, amelyben élünk, és nem mondhatjuk, hogy a keresztény értékvilággal egyenértékű minden más ideológia.

Nem tudom, hogy ilyenkor köpni vagy nyelni volna indokoltabb, de ez már igazán kétségbe ejthetne jó pár magyar embert akkor is, ha gondolkodni nem menő. Tehát mi a franc van? Egyrészt a kormány immár hangosan is kimondja: aki keresztény, az felsőbbrendű. Másrészt Rétvári lehányja az Alkotmánybíróság ama 1993-as határozatát, amely kimondta: az államnak világnézetileg semlegesnek kell maradnia, nem ítélkezhet a vallásos hit vagy más lelkiismereti meggyőződés igazságtartalmáról, nem azonosíthatja magát egyetlen egyház tanításával sem, és nem foglalhat állást hitbéli igazságok kérdésében. Milyen Alkotmánybíróság, amikor Orbán is eldöntheti, mi a jó és a rossz, és pláne az igazságos és igazságtalan. Amikor a tolvaj, a csaló, a gazember szónokol a tisztességről, becsületről, az mindig olyan megható, nem? Nem.

Legalább olyan jó, mint amikor a korrupciót legfőbb politikaként űző kormány közepes képességű könyvelője rezzenéstelen pofával közli, hogy egyre több uniós ország érdeklődik a gazdaságfehérítés (!!!!????) magyar eszközei iránt. Varga doktor az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) és az online pénztárgépek iránti növekvő nemzetközi érdeklődésre gondolt (már ha a román és a cseh pénzügyminiszterrel való eszmecseréjéből érdemes ilyen messzire vezető következtetéseket levonni), nekem meg az jutott eszembe, hogy ezek vajon azok az online pénztárgépek, amelyekre Vajna kaszinóit azért nem kellett rákötni, mert Tállai szerint a játékkaszinók forgalmának napi szintű nyomonkövetéséhez nem az online pénztárgép a legmegfelelőbb eszköz? Vagyis miközben már a kozmetikusoktól, fodrászoktól kezdve a taxisokig mindenki számára kötelezővé tették a NAV-hoz bekötött pénzárgépet, addig a 15 milliárdos bizniszben utazó Vajnának nem kellett rádugnia a játékgépeit arra a kurva szerverre. Vagy azóta már igen? Miután a kedvéért emberek százainak egzisztenciáját húzták keresztbe, miután hugyosra kereste magát, mert neki egyedül bemondásra lehetett adózni, most már van neki is rendszerre csatlakoztatott pénztárgépe vajon? A cinikus kurva életbe, abba.

Amikor meg a kifehérített gazdaság találkozik a plebejus tisztesség fideszkeresztény alapvetésével, akkor egyenesen csodák születnek. Például a migrációs nyomás drámaiságára hivatkozva most éppen 8,1 milliárdért shoppingolnak felső-közép kategóriás, kvázi államtitkári autókat. Gondolom, az emberséggel magyarázható, hogy szükségesnek érzik, hogy a rengeteg elfogott határsértőt (múlt héten 152 volt belőlük) minimum fűtött üléses A6-os Audikkal szállítsák az idegenrendészeti táborokba. Vagy ha nem, akkor mi a szent szarral magyarázzák, hogy váratlanul módosítaniuk kellett a tavaly októberi 45 milliárdos rend- és honvédelmi autótendert úgy, hogy 13,3 milliárd forinttal emelték meg a szerződés eredeti összegét? Ja, hogy közben Kósa Lajos 82 éves anyjának sertéstenyésztő cége luxus BMW-ket lízingel? Akkor nincs több kérdésem.

Sőt, az állampárti képviselők parlamentben előadott tegnapi szégyenteljes Demeter Márta-performanszát sem részletezném, pofabőrpirító és minden kritikán aluli. Azt viszont – a borítékolható finalitás ellenére is – kiemelném: az érintett képviselő pártja törvénymódosító javaslatot nyújtott be a politikusok és köztisztviselők átvilágításáról, amely szerint szinte mindenkit átvilágítanának, akinek bármilyen köze van a politikához, honvédelemhez vagy minősített adatokhoz. Az átvilágítandó személyek listájának első helyén a köztársasági elnök, a második helyen a miniszterelnök áll, őket követik az Alkotmánybíróság tagjai, majd a Kúria és az Országos Bírói Hivatal elnöke. Fontos kitétel, hogy a törvényerőre emelkedés után (jó, tudom, ha ébren vagyok, ne álmodjak, mint Hofi anyósa) 30 napon belül meg kell kezdeni minden olyan személy ellenőrzését, aki eddig nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon. (Szevasz, Viktor!) Most hülyeségeket beszélek, mint Németh Szilárd, de engem néha átmenetileg az is képes vigasztalni (amúgy dehogy képes), hogy az elvtársak folyton szembe kell köpjék magukat ahhoz, hogy mentsék az irhájukat és pont az ellenkezőjét kell tenniük annak, amit hazudoznak. Már ez is valami. A hazaárulózás meg Polt Péter szerint sem menő, úgyhogy megkérem az elvtársakat, a jövőre nézve bánjanak kesztyűs kézzel ezekkel a rágalmakkal.

Miközben szívrepesve várom, hogy az Európai Néppárt hogyan nem tud majd semmit kezdeni Orbánnal a holnap és holnapután Helsinkiben sorra kerülő kongresszuson (jó, tudom, hogy szeretnének vele aláíratni egy a liberális demokráciát ünneplő szöveget, és akkor mi van?), zárom soraimat azzal a hírrel, hogy még a Trump-párti sajtó is letiltotta az elnök új, rasszista kampányvideóját, amely szerint a demokraták bűnöző bevándorlókat engednének be az országba. Képzeljék el, amikor az Origo, az Echo Tv-vel és a közpénzmédiával összekapaszkodva rácsap az asztalra, hogy elég volt a hergelésből, Orbán úr! Najó, addig álljak én féllábon. További kellemes szép tavaszt, minden, ami kimaradt, az később lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!