November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amikor a magyar emberek megértették, hogy muszáj dolgozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Általában és jellemzően nem csupán nem tudok osztozni Novák Katalin elképesztő optimizmusában, de többnyire azt sem értem, hogy honnan szedi az információit. Az a rész különösen cuki, amikor a magyar emberek megértették, hogy muszáj dolgozni. Mert amúgy a magyar emberek sokkal jobban szeretnek lopni, lusták is, mint a dög, várják a jómagyar kormányt, hogy majd a szájukba tuszkolja a sültgalambot. Ilyen körülmények között tényleg kellett egy Orbán-kormány, amelyik végre beleveri a hülyécske magyarok fejébe, hogy dolgozni muszáj. Ha másért nem, legalább azért, hogy legyen miből fizetni a minisztereket, államtitkárokat, helyettes államtitkárokat, miniszteri megbízottakat és persze a parlamenti képviselőket.

Szokásom ellenére van még mondandóm az MTI hír alatt is.

Csak jövőre 4,4 milliárd forintot fordít a Nemzeti Tehetség Programra a kormány – közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter kedden a balatonfüredi Infotér Konferencián.

Novák Katalin kiemelte, a program része a Stipendium Peregrinum ösztöndíj, amelynek köszönhetően majdnem ötven diák tanulhat a világ legjobb egyetemein. A programban nemcsak a tandíjat, hanem minden egyéb felmerülő költséget is finanszíroz a kormány – hívta fel a figyelmet.
    Kitért arra is, a koronavírus-járvány kezelése bebizonyította, hogy az emberek képesek alkalmazkodni a kihívásokhoz, legyen szó például a digitális oktatásról vagy a munkáról. “Azt hiszem, hogy ez az egyik, amire a leginkább büszkék lehetünk, hogy a magyar emberek megértették azt, hogy muszáj dolgozni (…) és dolgoztak is.” Ez az egyik oka annak, hogy megerősödve kerülhetett ki az ország a válsághelyzetből – tette hozzá.
    Ugyanakkor a kormány is mindent megtett a munkahelyek megmentéséért – hangsúlyozta a miniszter, hozzátéve, hogy továbbra is mindent meg kell tenni a munkaerőpiac rugalmasabbá tételéért.
    “Tehát összességében büszkék lehetünk arra, hogy a tehetséget, a kreativitást használva, szorgalmasan, sok munkával, jó döntések mentén és jó alkalmazkodóképességgel tudtunk ebből a másfél éves időszakból kijönni” – fogalmazott Novák Katalin.
    Szólt arról is, hogy a technológia, a digitalizáció a családok számára is jelentős mozgástérbővülést jelent, ugyanakkor az innovációknak nem a család alapfogalmait kell megújítaniuk, hanem az ellenállóképességüket kell növelniük – hangsúlyozta a miniszter. (MTI)

No tehát, egész évre 4,4 milliárd forintból gondozza a tehetséget a magyar kormány, hogy szinte nem is találom a hála szavait. De másvalamit találtam, sőt, minden nap találok:

A svájci tulajdonosú Swiss Krono Kft. 17 milliárd forintos beruházással bővíti gyártókapacitását Vásárosnaményban, amelyhez a magyar kormány 2,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. (MTI)

Tehát a tehetséggondozásra jut 4,4 milliárd egész évre (hurrá!), a svájci cégnek meg jut 2,5 milliárd vissza nem térítendő támogatás. Valahogy nem érzem át, hogy a két dolog arányai rendben lennének.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!