Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Amihez tizenkét évnyi brüsszeli képviselőség is kevésnek bizonyult

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mit kell tenni világjárvány idején, amikor a járványpropaganda alulmarad a valósággal szemben? Elő kell rángatni a kövek alól valamelyik nehézsúlyú hasbeszélőt, hadd szóljon a néphülyítés félrevert harangja. Íme az egyik mai húzása a NER kommunikációs központjának:

Az Európai Parlament baloldali többsége – az Európai Néppártot is beleértve – politikai nyomásgyakorlást folytat a „jogállamiságinak füllentett kérdésben”

– ezt mondta ma reggel a közpénszolgálati pártrádióban Deutsch Tamás életművész, a Fidesz-KDNP EP-delegációvezetője, az Európai Parlament történetének első olyan tagja, akinek a kizárásáért saját frakciójának tagjai gyűjtöttek aláírást. Az MTI szerint az alábbi állításokra vetemedett:

  • Több mint tizenkét év óta tartó brüsszeli képviselősége alatt nem hozott még annyira „primitív” határozatot az EP, mint amikor a héten arról döntött, kész jogi eljárást indítani az Európai Bizottság ellen, ha a brüsszeli végrehajtó testület tovább késlekedik az uniós költségvetés védelmére létrehozott jogállamisági feltételrendszer alkalmazásával.
  • Az EP baloldali többsége ezzel nyíltan megfenyegette az Európai Bizottságot, sőt politikai nyomást kíván gyakorolni az Európai Bíróságra is, hogy nekik kedvező döntést hozzon.
  • A magyar baloldali EP-képviselők is minden erejükkel azon vannak, hogy a saját hazájuk ellen dolgozzanak. Az úgynevezett jogállamisági mechanizmust is azért próbálják életben tartani, hogy elvegyék a Magyarországnak járó uniós forrásokat a magyar kis- és középvállalkozásoktól, önkormányzatoktól, valamint az oktatási és egészségügyi rendszertől.
  • „Feketén-fehéren lelepleződött az európai és a magyar baloldal azon aljas mesterkedése”, amellyel jogszabálynak álcázva próbálják politikailag zsarolni ellenfeleiket.
  • Minden olyan országot meg akarnak ugyanis büntetni, ahol a választók többségének volt bátorsága az „európai mainstreammel” szembe menve polgári, nemzeti, jobbközép, konzervatív kormányok mellé állniuk. 

Tökéletesen érthető, hogy miután a járványkezelés nagyon nem megy a Deutsch által fémjelzett kormánypártnak, bármilyen téma jól jön, amivel erről el lehet terelni a figyelmet. Mint azt a több mint tíz éve tartó NER-rémálomból kiolvashattuk, bármelyik brüsszeli intézmény tökéletes ellenség, ha a nép figyelmének elterelése a tét a kritikán aluli kormányzati teljesítményről. Az sem baj, ha a páratlan napokon ócsárolt Európai Bizottságot páros napokon megvédik a teljesen random módon gyalázott Európai Parlementtől.

Valószínűleg nekem más fogalmaim vannak a primitívségről, mint doktor Deutschnak, mint ahogy a jogállamiságról és a jogállamisági mechanizmusról is, de mondjuk nekem nem is kell tíz körömmel kapaszkodnom a hatalmamba és a közpénzből összezabrált vagyonomba, mert nincs nekem olyanom. Ezért világos, hogy ha az a kérdés, hogy az európai uniós polgárok pénzéből Mészáros Lőrinc jegygyűrűt vegyen Dubajban, Tiborcz István építsen még egy szállodát a Balaton partjára, ifj. Orbán Győzőnek hulljon az ölébe még egy százmilliárdos közbeszerzés, vagy inkább az ország (azokat a településeket is beleértve, ahol  a polgárok nem a Fideszre szavaztak) érje már utol a francba Ausztriát, ahogy a korrupció kormánya ígérgeti évek óta, akkor Deutsch Tamás Mészárosnak, Tiborcznak és ifj. Orbánnak szurkol. Szóval értem, hogy Deutsch Tamásnak és a Pártnak fájna, ha a jövőben a gonosz Brüsszel érvényt szerezne annak a jogos elvárásnak, hogy az uniós pénzeket megvédje mindenféle csalással, korrupcióval és összeférhetetlenséggel szemben, biztosítva a tagállamok számára a megkülönböztetésmentességet és az egyenlő bánásmódot (lásd), mert így valóban az országot kellene végre gyarapítani, nem a slepp vagyonát.

Most azt hagyjuk, hogy egyvalaki van, akinek járvány idején is volt bátorsága és pofája a magyar kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, valamint az oktatási és egészségügyi rendszer szívatására, forrásmegvonásokra, út szélén hagyásra, és az nem az Európai Parlament volt, hanem. Az viszont egyenesen tragikus, hogy némelyeknek 12 évnyi brüsszeli képviselőség is kevés volt annak megértéséhez, hogy az Európai Parlamentet ugyanúgy megválasztják, ahogy a budapestit. DEMOKRATIKUSAN. Ha 2010 óta az az állampárti koncepció, hogy akinek többsége van, annak igaza is van – hát hiszen a nép akarta így -, tehát a többség dönt, a kisebbségnek kuss és lehet oszlásnak indulni, akkor ez arra az esetre is érvényes, amikor a Fidesz történetesen a kisebbséghez tartozik. A korrupciót, csalást és mindenfajta összeférhetetlenséget foggal-körömmel védelmező vállalhatatlan kisebbséghez.

A kötőszavak különben nagyjából a helyükön vannak. Ez is valami.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!