Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Álkereszténység? Nem, köszi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Miniszterelnökség üldözött keresztényekért felelős államtitkárságán (!) Szent Istvánról elnevezett kápolnát szenteltek, ahol megjelent Erdő Péter bíboros is, hogy szépeket mondjon. Véleménye szerint a közösségnek széles körben átérzett és elfogadott világnézeti alapokra van szüksége. A kérdés már csak az, hogy itt a Fidesz által ránk erőltetett álkereszténységre gondolt-e. Mert ha igen, abból nem hiszem, hogy túl sokan kérnek. Elég csak megnézni Semjén Zsoltot, az életvitelszerű álkereszténység egyik legjelentősebb magyarországi helytartóját. Ki akarna olyan értékeket vallani, mint ő?

Csak azért, hogy tovább vitatkozzak: azt sem hiszem, hogy jó gondolat lenne az, ha mindenkire ráerőltetnénk egyféle világnézetet, hiszen vallás sem csak egyféle van. Mindenkinek a saját joga eldönteni, hogy miben hisz és miben nem, egészen addig, ameddig betartja a törvényeket. Ha ugyanis azt vesszük, hogy az Orbán-féle keresztényi világnézet – és vélhetően az Erdő által is említett – az egyik opció, akkor abból én nem kérek, köszönöm.

A közösségnek széles körben átérzett és elfogadott világnézeti alapokra van szüksége – fogalmazott Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton az első vértanúról, Szent Istvánról elnevezett budapesti kápolna szentelésén.

A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkárságán kialakított kápolna felszentelésén Erdő Péter azt mondta: van értelme annak, hogy külön áldással “szakítsunk ki egy darabot” a profán térből az imádság és az istentisztelet számára. Kiemelte: “amikor belépünk a templomba vagy a kápolnába, szent helyre érkezünk”. Ezért azt kívánta a hívőknek, hogy örömmel vegyenek részt a kápolna istentiszteletein, térjenek be csendben imádkozni és merítsenek erőt a Jézussal való találkozásból. (MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!