November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor most megállítottuk Brüsszelt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csak röviden, ameddig úgy igazán magához tér a propaganda és megmagyarázza, hogy ha az Európai Bizottság 3000 milliárd forintnyi (egy magánnyugdíjpénztárnyi) euró EL-VO-NÁ-SÁT javasolja Magyarországtól, mert a kormány korruptsága a Holdról is látszik, az miért győzelem, rögzítsük itt is a tényt: az EU-s pénzek, pontosabban a kohéziós források harmadáról van szó. Ennyi pénztől eshet el az ország, ha a magyar nemzeti érdeket szóban és propagandában mindenek elé és fölé helyező Orbán-kormány november 19-ig – vagyis két hónapon belül – nem bontja le a NER-t. Vagyis nem állítja vissza a szívós munkával lebontott demokratikus jogállamot, amelyben vannak fékek és ellensúlyok, még ha ettől Kövér László vöröset is lát a szeme előtt.

Jó, nem ezt mondták szó szerint, de valami ilyesmi a lényeg: azt a fűt és fát, amit az elmúlt hónapokban megígértek Brüsszelnek (17 törvényt kellene átnyomni a gépezeten) a milliárdokért cserébe, gyakorlatba kellene ültetni. Tehát röviden: az Európai Bizottság 7, 5 milliárd eurós pénzmegvonást javasolt Magyarországgal szemben az Európai Unió Tanácsának, amelynek mostantól két hónapja van rá, hogy eldöntse: megfogadja-e a bizottsági javaslatot és elvonja Magyarországtól a pénzeket, vagy sem nem. Félreértés ne essék: ez nem egy egyszeri fellépés, ha nem látnak előrelépést, akkor újra és újra el lehet indítani ezt a mechanizmust, akkor is, ha Vargától Navracsicsig, Gulyástól Orbánig fejre áll a nemzeti önkényuralom. Ráadásul ennek a pénznek semmi köze a helyreállítási alap pénzeihez, amelyek szintén akkor lesznek hozzáférhetők, ha a korrupt kormány kegyeskedik teljesíteni azokat a reformokat, amelyek ennek a feltételét képezik.

Miután a független sajtó már rég feldolgozta a kérdést (ITT, ITT és ITT is lehet tisztességes beszámolókat olvasni) 11 óra 46 perckor megérkezett az állami fideszes hírügynökség rövidhíre is a témában:

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy résznek a kifizetését az uniós pénzeszközökkel való rossz gazdálkodással kapcsolatos aggályok miatt.

Johannes Hahn költségvetésért felelős uniós biztos vasárnap bejelentette: a bizottság azt javasolja a tagállami kormányokat tömörítő tanácsnak hogy függesszék fel a magyar kohéziós program három részére vonatkozó pénzek 65 százalékát, mintegy 7,5 milliárd eurót.

A tanácsnak most egy hónapja van arra, hogy minősített többséggel döntsön a bizottság által javasolt intézkedések elfogadásáról.

A bizottság sajtóközleménye szerint Magyarország vállalta, hogy november 19-ig teljes körűen tájékoztatja a bizottságot a kulcsfontosságú lépések végrehajtásának teljesítéséről. (MTI)

Hát nem fosták a szót, az biztos, a súlyos korrupciót pedig milyen szépen eufemizálták az uniós pénzeszközökkel való rossz gazdálkodásként, parádés. Megígérem, hogy figyelemmel kísérem az állampárti kommunikációt, és megpróbálom megérteni, hogy ha és amennyiben a kormány korruptsága miatt az ország eleshet egy törvényesen ellopott magánnyugdíjpénztárnyi összegtől, akkor az miért győzelem. Addig is a rezsim egyik leglelkesebb alászolgájának nyilatkozatával válaszolnék a címben feltett költői kérdésre, mert ennél a Rogán-központ se tud jobbat, bár Varga Judit influenszer azért teper rendesen:

Mráz Ágoston Sámuel szerint az uniós források visszatartásának brüsszeli kísérlete tehát elbukott, Magyarország megnyert egy brüsszeli csatát.

Akkor jól van akkor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!