November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor még egyszer az „elhibázott brüsszeli szankciókról”, amelyeket az Orbán-kormány is megszavazott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az e poszt írásakor is zajló, 13 órára időzített, rendkívüli, szuperexkluzív kormányülés tartalmi részétől, vagyis a rendkívüli, szuperexkluzív kormányülésen meghozott gigadöntésektől tekintsünk el most egy ideig (szó lesz róluk a későbbiekben, mert hát persze, hogy meghosszabbítják az árstopokat), most az előjáték szerepét betöltő miniszterelnöki színjátéknak szenteljünk pár sort. Ennek:

Miközben az állampárti propaganda kanálisai egymás talpára és tyúkszemére lépve gyurcsánynéznak, a felcsúti bátor hétvégén is ott áll a barikádokon, és az ájult rajongói szemébe minden bizonnyal krokodilkönnyeket csalva kezeli az elhibázott, válságos európai helyzetet. Körülbelül hatszázhuszonharmadik alkalommal ismétli meg ugyanazt a hazugságot, miszerint:

Az elhibázott brüsszeli szankciók fojtogatják Európa gazdaságát. 

Tehát már nem is a háború ÉS az elhibázott brüsszeli szankciók, most már csak Brüsszel maradt a Rogán-központ cilinderében valóságmagyarázat gyanánt. Már csak Brüsszel tehet arról, hogy kurva nagy szar lesz itt hamarosan, mert üresen kong az államkassza, és van az a válság, amit propagandával nem lehet kezelni. Már nem is szarakodnak a végtelenül primitív üzenet árnyalására, már nem is fontos, hogy az egész úgy kezdődött, hogy a moszkvai haverjuk úgy ébredt idén február 24-én, hogy akkor ő most lerohan egy szuverén, független országot és azóta is ártatlan, keresztény európai civileket kínoz, erőszakol, fosztogat, tesz földönfutóvá és gyilkol  hidegvérrel. Ez már nem téma, az sem téma, hogy a keresztény Európa konkrétan háborúban áll egy gyilkos, területfoglaló rezsimmel, hanem a brüsszeli szankciók. De őpojácasága, aki megkerülhetetlen, aki olyan jól kipihente magát augusztusban, hogy most szombaton is ráér influenszerkedni, majd megoldja azt, amit amazok elkúrtak. Jó, akkor néhány rövid dolgot szeretnék ehhez az undorító színjátékhoz hozzáfűzni:

Egyrészt lassan időszerű lenne egyenes gerinccel felvállalni az orosz bábállam, Moszkva csatlósa, gyarmata és hűséges szövetségese szerepet. Nem kellene ezeket a teljesen felesleges köröket leírni a brüsszelezéssel, mert minek? Mozgósítani kellene a békemenetet, és büszkén ki kellene állni a háborús gyilkos Vlagymirovics mellett. Ha még mindig nem állt meg Brüsszel, ettől majd hátha.

Másrészt addig is. A fenti ordítóan hiányos kinyilatkoztatás így teljes: az elhibázott brüsszeli szankciók, AMELYEKET AZ ORBÁN-KORMÁNY IS MEGSZAVAZOTT, bla-bla.

Harmadrészt soha senki nem mondta, hogy az Ukrajnával való szolidaritásnak nincs ára, hogy miután tíz évig Moszkva seggébe dugtuk a fejünket, és kiszolgáltattuk az olcsó orosz energiának az országot (Európa más országaihoz hasonlóan), nekünk nem fog fájni, hogy nem engedünk a háborús agresszor zsarolásának.

Negyedrészt el lehet szavaltatni az összes fideszes hasbeszélővel, hogy a szankciók Európának fájnak, a háborús agresszornak nem, de attól ez egy ócska hazugság marad. Vlagyimirovicsnak annyira nem fájnak a szankciók, hogy tegnap benyögte, Oroszország kész akár ingyen, több, mint 300 ezer tonna, európai kikötőkben rekedt orosz műtrágyát eljuttatni a fejlődő világnak. Egyetlen kérése, hogy Európa egyezzen bele az orosz exportra vonatkozó szankciók további enyhítésébe.

Úgyhogy végül, de nem utolsó sorban: el kéne kezdeni kormányozni, mert kutyavilág közelít, sőt, már itt is van. A válságkezelés világbajnokai pedig változatlanul az ország letolt gatyáját tudják felmutatni. Mást nemigen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!