Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor majd ismét egymás torkának ugorhatunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, kicsit alacsonyabb hőfokon, ha lehet. Kiolvadt az agyam, és aligha vagyok ezzel egyedül. Azt nem tudom, hogy az agybuggyanás következménye, vagy valami egyéb kórság is gyötör, de arra gondoltam, hogy valahogy ki kellene pucolni az országot. Az ország egyik fele szarul él, a másik fele is, de azok legalább élvezik, közben egyesek olyan pénzeket vágnak zsebre, hogy az ember józan ésszel fel sem tudja fogni. Nem Orbán apuka éves nyereségéről beszélek, mert abban biztos vagyok, hogy az a százakárhány millió, amit kimarkolt az egyik cégéből, csak aprópénz ahhoz képest, amit a többi cégével keresett. És akkor még nem tudjuk, mekkorát szólt a pénztárgép Lölöék kiterjedt családfájának tövében, a sajátlábon álló pelenkavető örökös pereputtyában, Matolcsy és egyéb nevű famíliákban. Rogán Antal például úgy el van tűnve, hogy az nem is mindennapi. Néhány száz, legfeljebb néhány ezer ember az ország költségvetéséhez képest is szemmel látható összeget vág zsebre évről évre.

A másik oldalon ott vannak a kétségek, hogy Karácsony Gergely – vagy a macskája, mert már ez is felmerült – megette a Lánchídra félretett sokmilliárdot, amit ott hagyott Tarlós István a főváros széfjében, mielőtt önként megbukott. Sőt, szinte az összes olyan önkormányzat, amelyik a választások után nem maradt fideszes kézben, pukkadásig volt tömve pénzzel, de azok a pénzek misztikus módon eltűntek. Azt is olvasom, hogy Niedermüller Péter kifosztja az önkormányzatot, Gyurcsányról és Bajnairól visszatérő vádak keringenek a kormánypárt propagandalapjaiban.

Szóval arra gondoltam, fogjunk össze. Mi mindannyian, akik ebben az országban élünk, és nem úgy élünk, ahogy szeretnénk és kellene élnünk. Jobboldaliak, baloldaliak, mindannyian, közösen forduljunk az Unióhoz és kérjünk független, nemzetközi vizsgálatot. Mindenkire. Jobbról, balról, elölről és hátulról mindenkire, politikai és vallási hovatartozás nélkül. Derüljön már ki végre, hogy ki a tököm fosztja ki ezt a nyomorult országot, miért nincs pénz semmire. Derüljön ki, hogy az Orbán család nem közpénzből tollasodik, Mészáros tényleg egy üzleti zseni, Karácsony elfánkozta a főváros pénzét Vajna Tímea műintézményében, Niedermüller Péter sumákol, Bajnai Gordon libákat irtott, Gyurcsány munka nélkül keresett milliókat.

Aki lop most vagy lopott a múltban, menjen a börtönbe. Aki korrupt volt, aki az országot fosztogatta, aki a pereputtyát juttatta előnyhöz, aki miatt az idősotthonok húgyszagban úsznak, aki tehet arról, hogy a kórházakban rozsdás ágyakon, roggyant matracokon kénytelenek feküdni a betegek, aki miatt alig lehet megélni egy átlagfizetésből, aki tehet arról, hogy emberek nyomorognak, gyerekek éheznek ebben a búval cseszett országban, az menjen a börtönbe. Ha a férje, felesége, gyereke, testvére, unokatestvére, apja, anyja, cimborája részesült a korrupcióval szerzett vagyonból, azok is menjenek a börtönbe. Tökmindegy, melyik pártban vannak, milyen magas a beosztásuk.

Ja, a személyes agybajom se maradjon ki. Ne csak a közvetlen aljadékok bűnhődjenek, azok is, akik második-harmadik körben tartják a markukat olyan pénzért, ami az ország lakóit illetné. A Balaton körül nyüzsgő nyerészkedők, a közpénzen hízó propagandalapok, a mások nevén cégbirodalmakat működtető politikusbűnözők, egytől egyig kerüljenek ki a napfényre, aztán meg a hűvösre. A nyomozóhatóságok derítsék fel, melyik országokban, hol dugdossák a rablott vagyont. És teljes vagyonelkobzás, teljesen mindegy, az sem érdekel, ha az ártatlan unokának albérletben lesznek kénytelenek élni. Kibírják, mások is kibírták. Leszarom.

Igazából mindannyiunknak ez lenne az érdeke. Kilenc millió ember élhetne sokkal jobban, ha a lopott pénz meglenne. Nem arra gondolok, hogy egy főúri gesztussal szét kellene osztani a visszaszerzett pénzt és azt is, ami ezután az államkasszában marad, hanem be kell fektetni. Oktatásba, egészségügybe, munkahelyteremtésbe, fejlesztésekbe. Például ezután ne a külföldi tulajdonú összeszerelőüzemek kapjanak milliárdos támogatásokat és adókedvezményeket. Más országokban sem kapnak. Adózzanak csak annyit, amennyit minden más vállalkozás is adózik. De például helyre kellene hozni a mezőgazdaságot, modernizálni, a változó klímához igazítani. Aztán mellé építeni a feldolgozóipart, hogy ne olcsó léalmát termeljen a gazda, hanem almalét, szörpöt, lekvárt, almás pitét adjon el a végén. Magasabb nyereség, rengeteg munkahely vidéken. De ez csak aprócska része annak, amin változtatni lehetne és kellene is, csak előbb le kell pofozni a piócákat az ország ütőeréről.

Ez baromság, hogy mi sokmillióan egymásnak feszülve küzdünk, néhány ezren pedig röhögve kirabolnak minket. mindannyiunkat. Szóval szerintem ébredjünk fel, fogjunk össze, keressük meg és zavarjuk el a francba az élősködőket. Közösen. Aztán, ha már minden rendben van, ha egyetlen öreg, beteg sem marad méltó ellátás nélkül, ha egyetlen gyerek sem éhezik, ha mindenki elérheti a célját, csak tanulnia és dolgoznia kell érte, ha a munka törvénykönyve a munkavállalót is védi, ha minden gyerek a legmagasabb szintű oktatást kapja, bárhol él is az országban, ha a Balaton mindenkié, ha csak tudás, szorgalom, szakmai kiválóság kérdése lesz a jövedelem, ha minden fillér közpénz útja követhető, ha senkit nem az érdekel, hogy mi a másik vallása, világnézete, ha az egyház kitakarodott a politikából, a politika kitakarodott a magánéletből, akkor majd megint egymás torkának ugorhatunk. Akkor már lesz időnk erre. Az nem biztos, hogy okunk is lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!