Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor is hazudnak, ha kérdeznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én is meghallgattam élőben Orbán Viktor váratlan kormányinfós fellépését, el is tátottam a számat, ahogy kell, ha egyszerre annyi baromságot hall az ember, amit képtelenség hirtelenjében feldolgozni. Az adóvisszatérítést már tegnap sem tudtam valami ártatlan, jószándékú, ám végső soron hasznos dolognak találni, ez mára sem változott. Hangzatos, választási kampányban biztosan használható, alapvetően azonban kártékony, ótvaros nagy hazugság. Másfél évvel a járvány kitörése után pénzt osztani azoknak, akik a járvány ideje alatt is meg tudták tartani a munkájukat és volt megfelelő jövedelmük, legalábbis képmutató dolog. Hiszen éppen ők azok, akik erre nem szorulnak rá. Akik azonban jövedelem nélkül maradtak, vagy olyan mértékben csökkent a jövedelmük, hogy a családi adókedvezményt sem tudták kihasználni, azok semmiféle segítséget nem kaptak akkor sem, és nem kapnak most sem.

Ha logikusan belegondolunk, azt fogjuk látni, hogy megint a tehetőseket támogatja a kormány, abban nagyjából biztos vagyok, hogy például Orbán lánya és az ő férje simán vissza tudja igényelni a maximális összeget, miközben azok, akik a lecsúszás ellen küzdenek – vagy már túl is vannak rajta – nem. Végső soron a szegényektől vesz el ismét, hogy a gazdagoknak adjon. Mindannyiunk befizetett adójáról beszélünk, hiszen tudomásom szerint az államkincstár nem vezeti név szerint senki számláját. Ebből a pénzből az államadósságot kellene csökkenteni, az infrastruktúrát fejleszteni, óvodákat és iskolákat felújítani – például azért, hogy ne decemberbe derüljön ki, hogy tönkrement a fűtési rendszer, és a gyerekeknek nagykabátban kell ülniük a teremben -, nem pedig szavazatokat vásárolni a jövő évi választásra.

A kormányzati klímavédelmi bohóckodás kapcsán eszembe jutott az a rengeteg uniós forrás, amit a magyar lakosság kapott, hogy szigetelni és egyéb módon energiahatékonyabbá tudja tenni az otthonát, de jó kormányunk lenyúlta a pénzt – mondván: a középületekre kívánja költeni -, ellenben a magyarok kaphattak hitelt a támogatás helyett. Más is emlékszik erre? És persze arra, hogy a fűtéshatékonyság helyett sokaknak maradt a szociális tűzifa. Ha jut abból is. Tényleg úgy gondolom, akkor is hazudik a kormány, ha éppen kérdez.

Kampánycsomagnak minősítette az LMP társelnöke a miniszterelnök által bejelentett adóvisszatérítést. Kanász-Nagy Máté pénteki online sajtótájékoztatóján azt mondta: a családoknak vagy a vállalkozásoknak az elmúlt másfél évben lett volna szükségük támogatásra.

 Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor kormányfő célja nem a magyar családok és vállalkozások problémáinak megoldása, hanem a szavazatmaximalizálás. Ha nem így lenne, akkor tett volna valamit a nehéz helyzetbe került emberekért vagy cégekért, például kiterjesztette volna a bértámogatást.
    Schmuck Erzsébet, a párt másik társelnöke a kormány konzultációját bírálta és propagandaszövegnek minősítette azt a kormányzati szlogent, hogy a klímaváltozás árát ne a magyar családok, hanem a szennyező nagyvállalatok fizessék meg. A kabinet ugyanis sokkal nagyobb arányban támogatja a multikat, mint a hazai kisvállalkozásokat – jelentette ki. Magyarországon a szén-dioxid-kibocsátás 60 százalékáért a közlekedés és a háztartások a felelősek, a kormány mégis autópályákat épít a közösségi közlekedés támogatása helyett, és nem nyújt segítséget az épületek szigeteléséhez – kifogásolta.
    A tervezett nemzeti konzultáció a klímaadóról is kérdezné az embereket. Schmuck Erzsébet azt mondta: az unió a kibocsátáskereskedelmi rendszert terjesztené ki a háztartásokra és a közlekedésre azzal a céllal, hogy csökkenjen az energia- és üzemanyagfelhasználás.
    Az unió konkrét elképzelése azonban még nem ismert, így arról nem lehet érdemben vitázni, csupán “hergelni az embereket, ahogy Orbán Viktor teszi” – jelentette ki Schmuck Erzsébet.
    Vitázni szerinte a kormány klímacéljairól lehetne, amelyekről azt mondta: semmire sem elegendők. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!