Március 31,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor ezután csak azok dolgozhatnak, akik méretes nyelvcsapásokkal éltetik az éttermi ár tizedéért zabáló puritán miniszterelnököt?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,837,291 forint, még hiányzik 1,162,709 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sem az évszakhoz, sem az alább következő tartalomhoz egyáltalán nem illő, fűben üldögélő kisoroszlános jó reggelt kívánok! Aki nem a Facebookról kattint, annak csak egyszerűen jó reggelt! Közös szerkesztőségi időszámításunkra való tekintettel ma is hétfő van, igaz, a keddebbik fajtából, a miniszterelnök úr plebejus és puritán rongyrázásától, valamint hasonló jelzőkkel illethető étkezési szokásaitól bűzlő nemzeti együttbármitkövetkezményeknélkülcsinálási rendszerben viszont teljesen közömbös, hogy éppen hányadika van, milyen nap és hány fok.

Nem vagyok benne biztos, hogy a 300 forintos miniszterelnöki Gundel-bableves (fideszül: kolostori táplálék) ne lehetne akár zavarbaejtő még a legelszántabb  Orbán-drukkereknek is – akik a Kétfarkú Kutya Párttal ellentétben – nem 5, hanem 5000 forinttal járulnak hozzá istenük Európa elleni harcához. Jó, tudom, tudom, ha 2300 forint lenne az a fránya leves és 800 helyett 4900 forint a mustármártásba fullasztott sertéssült, akkor jönne az obligát NER-vicsorgás, miszerint a büdöslibsiknek semmi nem jó. Ahelyett, hogy örülnének, hogy ilyen olcsóba kerül nekik a magasságos félisten jóllakatása, megint báncsák a miniszterek elnökét, pedig ő az egy egyszerű nép egyszerű gyermeke, aki ugyan olykor fordítva tartja a kést a kezében, de egyébként éjt nappallá téve küzd értünk, áldja meg a jóisten minden lépését. De hol van ez az arcpirító, szemfényvesztő puritánkodás a Várkapitányság léthozásától? Szerintem sehol nincs. A kolléga szerint az kell már csak valahogy féllábon kibírni, amikor a gyanútlan kínai turistákat forró szurokkal zuhantja nyakon Orbán testőrsége, mert a főnöknek romlik az állapota. A NER általános állapotát elnézve nem kell erre már olyan sokat várni.

Addig is szerintem a valóban súlyos, nagy horderejű kérdéseket ne tévesszük szem elől. Pillanatnyilag nemigen van fontosabb kérdés annál, mint hogy milyen kifutása lesz a küszöbön álló országos demonstrációknak és a belengetett szakszervezeti sztrájknak. Miközben Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke szerint eddig 16 településről jelezték, hogy részt vesznek a január 19-ére tervezett országos megmozdulásban, a propaganda megtalálta a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnökét, bizonyos Palkovics Imrét, aki konkrétan ezt állította tegnap este a Hír TV-n (amellett, hogy a Magyar Idők nyomán ma az egész fideszes nem média vele van tele):

… azt látjuk, hogy ez az egész kérdéskör csupán ürügy arra, hogy politikai akciókat szervezzenek rá… a kormány és a szakszervezetek itt egy hasonló helyzetbe kerültek, amikor is egy olyan témát adtak az ellenzék szájába, kezébe, amit nyolc éven keresztül nem voltak képesek megtenni. Hogy a társadalomhoz szóljanak, és egy olyan kérdésre, ami érdekli is az embereket. Ebbe a megszólításba belekeveredett némi csúsztatás, sőt hazugság is, ugye, sikerült fölkorbácsolni az indulatokat, s most már világosan hangoztatják, nem rejtik véka alá, hogy a Munka Törvénykönyve akár visszavonásra is kerülhet, mármint ez a módosítás, ami a munkaidő szabályokat illeti, de akkor is folytatják az akciót, mert kormányt akarnak buktatni. Na most szakszervezeti oldalról azt azért el lehet mondani, hogy hibás megközelítés az, hogy azt a látszatot próbálják kelteni, hogy minden szakszervezeti tag az ellenzék politikai támogatója, vagy mi sem terjesztjük azt a nézetet, hogy minden Munkástanács-tag kifejezetten a kormány imádója, de az teljesen világos, hogy ebben a helyzetben a szakszervezeti tagságot próbálják politikai eszközként felhasználni, és ezt a témát csak ürügyként arra, hogy valamilyen politikai akciót – mint látjuk – egy teljesen új szövetséget hozzanak létre az ellenzéki oldalon.

Ejjha. Úgy vélem, Cser Ágnes NER-társnő is megnyalná mind a tíz ujját (remélhetőleg már meg is tette) e remekbeszabott fideszes propagandaszöveg hallatán. Eddig azt hittem, hogy nála jobban senki nem képes szállítani a kormányhűség bizonyítékait, de íme, ez a remek ember is felnőtt a feladathoz. Úgy látszik, hogy a szakszervezetekkel kapcsolatos lesújtó véleményeknek még annál is nagyobb létjogosultsága van, mint gondolnánk. Úgyhogy nincs az a sorosozó kormánypropaganda, ami akkora károkat okozna a formálódó társadalmi önszerveződésnek, mint az ilyen Palkovics Imre-féle állítólagos szakszervezeti vezetők minden színvonal alatti megszólalásai. Ha az egyébként is kiherélt, mozgásterükben, cselekvési lehetőségeikben korlátozott szakszervezetek élén ilyen emberek állnak (akinek nem inge, nem öltözködjön), akik azt mantrázzák, hogy a munkavállalók túlnyomó többségét egyáltalán nem érdekli a túlóratörvény ürügyén indított politikai mozgalmak, és jól van minden így, ahogy van, akkor minden világos.

Közben feltétlenül érdemes (talán még nem késő) azon is elgondondolkodni, hogy ahol egy rágcsálóirtással foglalkozó céghez sem veszik fel az embert – bár az állásinterjún kiválóan teljesített -, ha kiderül, hogy a közösségi oldalán kormányellenes posztokat oszt meg, ahol egy rágcsálóirtással foglalkozó cég vezetőjét valaki csak úgy felhívja, hogy X-et vagy Y-t azért nem szabad felvenni, mert a Facebook-profiljára ki van téve az O1G-embléma, ott mégis mi a túróban reménykedik bárki? Nem egy állami intézményről beszélünk, nem egy politikai hovatartozással, egy elvárt lojalitással szorosan összefüggő állásról beszélünk, hanem patkányirtásról. Tényleg ott tart ma Magyarország, hogy már a patkányirtáshoz is fideszesnek kell lenni? És ha bárkit a politikai nézetei miatt ilyen típusú hátrányos megkülönböztetés érhet (az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint nem mellesleg senkit nem érhet ilyen), akkor mi a következő lépés? Hogy Magyarországon csak azok dolgozhatnak majd, akik méteres nyelvcsapásokkal éltetik az éttermi ár tizedéért zabáló plebejus miniszterelnököt?

Miközben a jobban teljesítésre és sorosozásra és ellenséggyártásra, vagy éppen Orbán nemzetközi imázsának javítására kiszórt közpénzmilliárdokat már régen számolni is nehéz, a szociális ellátás csendben haldoklik. Rekord hosszúságúra nőtt a szociális várólista, 34 ezer rászoruló várakozik. Csak az idősek otthonába való bejutásért több mint 25 ezren állnak sorba. Több mint kétezer betegnek pedig nincs hely pszichiátriai otthonban. Ja, hogy ők úgysem szavaznak? Az is igaz. Akkor rendben van.

Ez volt a valóságszünet, most következnek újra a hazug kérdések

– mondta Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja majd kisétált az Echo Tv stúdiójából tegnap, ahova azért hívták, hogy a Tóth Bertalan MSZP-elnök közös EP-listát vizionáló ötletén csámcsoghasson a Velkovics nevű műsorvezető. Miután hosszú idő óta azzal vádolják a pártot, hogy pénzügyileg nem tiszták, Hajnal bevitte a párt tételes kampányelszámolását a műsorvezetőnek, és megkérte, hogy legközelebb akkor hívják meg, ha Mészáros Lőrinc vagyonosodásáról óhajtanak beszélgetni vele. Bár a kanális úgy tálalja a számára kínos jelenetet, hogy a Momentum politikusa megfutamodott, szerintem szivárog, és egyre jobban szivárog a NER meghajlított valósága.

Köszönöm a figyelmet, innen folytatjuk, szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!