November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akkor bezzeg nem pofáztál, kiskomám

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! A vadonatúj hét nagyobb dicsőségére, és tekintettel arra, hogy ma én vagyok a soros, gyógypedagógiai állásfoglalással kezdeném a mondanivalómat. Ehhez pedig Edgar kolléga tegnapi, Mészáros Lőrinc sofőrjének – ő a sikeres, fehér, keresztény fideszes -minősíthetetlen gesztusáról szóló cikke alól nyúltam le a nyersanyagot. Azt állítja a mélyen tisztelt hozzászóló:

Majdnem hiteles a süket dumád, kiskomám, csak ott a bibi, hogy akkor nem pofáztál, amikor te és elvtársaid raboltátok ötven éven át a magyar nemzet vagyonát. Amikor majd először arról is értekezel ilyen kimerítően, akkor azonnal hiteles leszel. Addig meg kuss, pofa be! Elegünk van a judeocionliberálbolsevik csürhéből! Van nektek saját hazátok, ott a helyetek, boldogítsátok a saját fajtátokat. Világos???

Nem a kommentelő személye a lényeg, hanem ez a mélyről jövő, zsigeri, a propaganda által meghonosított ócska jelzőkkel dobálózó, ostoba számonkérés. Aki nem volt ott Mohácsnál, vagy 1956-ban a barikádokon, vagy nem sajátkezűleg küldte haza az oroszokat, hogy most az oroszokhoz dörgölőzve árulja a jövőt, az ne pofázzon arról, ami ma történik. Az sem baj, ha nem is élt, amikor mások már a magyar nemzet vagyonát rabolták. Aki a ma regnáló, évtizedes harácsolásról felismerhető hatalmat bírálja, az automatikusan elvtársa mindazoknak, akik 50 év esetleg ugyanezt tették. Nem baj, ha esetleg még meg sem született akkor. Judeocionliberálbolsevik (bármit is jelentsen) mindenki, aki nem a múltban dagonyázik, hanem próbálja megérteni, hogy a jelen miért olyan, amilyen. Van az ő fajtájuk, és van a mi fajtánk, és innentől kezdve minden párbeszéd, vagy értelmes vita halvány lehetősége is csírájában vetél el. Semmi új, de mégis minden alkalommal elborzadok azon, hogy mennyire mély, sötét árkok szabadalják szét a magyar társadalmat, milyen bűzös indulatok és primitív csatakiáltások mentén esnek egymás torkának az emberek. Mi lesz ezzel a rengeteg Facebookon sziszegő frusztrációval, ha túlcsordul egyszer csak? Bele sem merek gondolni.

20,41 százalékos részvételi aránnyal érvénytelenre vizsgázott a hagyományos keresztény család megvédésére irányuló kirekesztően káros romániai népszavazás. Kidobtak az ablakon több tízmillió eurót, és szavaztattak valami olyasmiről, ami eddig is egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen volt: a melegek tegnapig sem házasodhattak, mától kezdve sem házasodhatnak (a külföldön kötött melegházasságokat ugyan Románia törvényesen elfogadja), az igazán súlyos kérdések a levegőben maradtak, azonban járulékos haszonként sikerült megosztani, egymás ellen hergelni az embereket. Kék plakátok nélkül is. Reményt keltő, hogy ennek dacára a román társadalom nagy része – benne a magyar kisebbséggel – bölcsebbnek bizonyult a román ortodox egyház, a magyar történelmi egyházak (tisztelet a kivételnek) elöljáróinál és a homofób hergelésben politikai tőkekovácsolási potenciált látó, populista, demagóg politikusoknál.

Mindazonáltal ne hagyjuk szó nélkül, hogy a Fidesz és Orbán Viktor gyűlöletkeltő politikája így is átgyűrűzött Romániába. Ahol például a katolikus egyház egyik tartópillére, Darvas-Kozma József, csíkszeredai plébános, címzetes esperes egyenesen haza- és nemzetárulónak nevezte azokat, akik nem mennek szavazni, és akik nem támogatják szavazatukkal a magyar kormányt (???), amely felvállalta a külhoni magyarság sorsát. Hogy még a Sargentini-jelentést is sikerült az okfejtésébe beleszőni, csak a hab a tortán. Az igazi hírérték az, hogy a plébánatos úr időközben törtölte ordenáré Facebook-bejegyzését. Gondolom azért, mert minden körülmények között vállalja a véleményét. (Ja, nem.) Nekem viszont borzasztóan elegem van abból, hogy határokon átívelően mindig akadnak olyanok, akik feljogosítva érzik magukat arra, hogy kirekesszék a nemzetből azokat, akik más véleményen vannak, mint ők. Hogy az egyház élen jár ebben a műveletben, hatványozottan felháborító. Az okozott károk felbecsülhetetlenek, és nem tudom, ki fogja vállalni a felelősséget azért, hogy egy piedesztálra emelt gazember megélhetési szabadságharcainak szolgálatában egymás ellen fordították a keményen csodálkozó kisembereket?

Mindeközben a kétharmaddal a három harmadért vergődő nemzetikeresztények országában médiatörténeti kilométerkőhöz érkeztünk tegnap, amikor a senki által meg nem választott Hollik István becsörtetett a kormány szócsöveként funckionáló nyolcaska szerkesztőségébe, ahol a háromnevű főszerkesztő társaságában, a lakájmédia (M1-Echo-TV2) kameráinak kereszttüzében elpanaszolta, hogy a Facebook Soros György pénzéből cenzúrázza a jobboldali (változatlanul nem értem, mi a jobboldali a Fideszben és a szolgamédiájában), bevándorlásellenes tartalmakat. Vagyis ezek szerint már Zuckerberget is Soros pénzeli azért, hogy a lassan évtizedes kétharmaddal még mindig az elnyomott mártír szerepében tetszelgő hazafiakat eltörölje a közösségi média fórumairól. Nézzék meg, ha kedvük tartja, ehhez én nem vagyok képes további kommentárt fűzni:

Ennél csak az a politikatörténeti pillanat a gyalázatosabb, amit az LMP nevű, érthetetlen okokból ellenzékinek csúfolt párt produkál. Miután Hadházy Ákos aláírásgyűjtési akciót kezdeményezett az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért, az LMP feltalálta a spanyol viaszt: saját aláírásgyűjtési akciót szerveznek. Miután az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum is bejelentette, hogy támogatják a volt LMP-s politikus kezdeményezését, a párt felébredt. A párt (társ)elnöke, Keresztes László Lóránt Facebook-oldalán tette világossá:

Csatlakoztunk a „Szüntessük meg a csalást és az uniós forrásokkal való visszaélést!” európai polgári kezdeményezéshez. Ha sikerül összegyűjteni Unió szerte 1 millió aláírást, hatékonyabban léphetünk fel a források ellopásával szemben.

A párt szerint így konkrét jogi lépéseknek kellene következnie az ügyben. Arra reagálva, hogy mégis miért akcióznak Hadházy aláírásgyűjtése ellen, azzal párhuzamosan, Keresztes úgy nyilatkozott: párhuzamosan azt is támogatjuk, arra is gyűjtünk. De az csak egy petíció, ennek pedig konkrét joghatása lesz. Arról, hogyan gyűjtene aláírást még hat másik uniós országban az LMP, egyelőre egy szót sem ejtettek. (Magyar Narancs) Ha valaki érti, hogy ennek mi az értelme, kérem, ne tartsa magában! Azt értem, hogy nem elég ellenzékinek lenni, de annak is kell látszani. Akkor ez már az?

Mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom továbbá, hogy nagy napra ébredt a nemzet. Fluor Tomi balliberális előadó szóhasználatával élve azt is mondhatnám, hogy egy faszkalap diktátor látogat ma Magyarországra. Ebből sok szenvedés következik a kisember számára, ami a fővárosi közlekedés ellehetetlenüléséből adódik majd. Mondjuk, én sem értem, hogy diktátorokkal miért kell jópofizni, de ha már így alakult, egyúttal betiltották a DK Erdogan látogatásához szervesen kapcsolódó tiltakozó akcióját is. Mivel a török szultán ellátogat az MTA-ra is, konkrétan ennek apropóján demonstrált volna a Demokratikus Koalíció. Hiába jelentették be jó előre szándékukat, nem kaptak engedélyt a kivitelezésre. Az illiberális diktátortalálkozó elleni tiltakozást a rendőrség az új gyülekezési törvény alapján nem hagyta jóvá, mivel állításuk szerint nemzetközileg védett személy érkezik. Jól van akkor, ez így már rögtön más. Ja, nem. A hatóságok hasonló indokkal szokták mostanában a Kossuth teret is kiüríteni, az oda bejelentett tüntetések ellenére, eljárást indítva a demonstrálók ellen.

Azért ne csüggedjünk, van egy jó hír is mára: a legmelegebb órákban akár 20-25 fok is lehet. Szép napot, és még szebb hetet mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!