December 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akik a saját lelkiismeretüket követik, azoknak ezek soha nem bocsátanak meg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 378,652 forint, még hiányzik 2,621,348 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, pántlikás, csörgősipkás jó reggelt! Ha hétfő, akkor lázas műszakváltás. Nyugi, még csak hétfő van, nem kell kitolni a kukát. Sem. Inkább nézzük boldogan, ahogy a forint zuhan. Már megint jobban teljesítünk. Nadehogy. Bálint kolléga meglepett egy cukker ajándékkal. Látatlanban merem állítani, hogy nem magától kolbászolt oda, de nem kárhoztatom ezért, én sem tennék ilyet soha. Jó, tudom, még senki nem érti, mi a búsról beszélek, nademajdmost.

Ez még csak bemelegítés, nem akarom tokostul rárúgni az ajtót senkire. Mégiscsak hétfő reggel van, és talán nehezen hihető, de nekem is van lelkem.

Facebook/Novák Katalin

Én nem tudom, kinek milyen emlékei vannak a zsemléről. Én ilyet még nem láttam, az biztos. De nem is ez a fontos, és még az sem, hogy szezámmag lisztből önmagában aligha lehet sütni bármit. Ami sokkal érdekesebb, hogy ez már a kormánypropaganda része? Válaszolok is a saját kérdésemre. Most jön a súlyos, nagy levegő!

Itt idézni fogom Bálint kollégát:

restancia, ledolgozás, átalakításra szoruló ruha, dolgozó anya

ez mind három sorba belezsúfolva

A véreres erőlködésen túlmenően azért érdekelne, hogy azok a kommentelő hölgyek és urak, akik ájulatból ájulatba zuhannak a hasábosított zsemle (valaki a receptet is kérte, másvalaki a bolt címét, ahol ezt a csodaformát be tudná szerezni. Bizonyára zsenge gyermekkora óta téglatest alakú zsemlére vágyott szegény, de a sanyarú sors arra kárhoztatta, hogy gömbölyű zsemlét kelljen ennie), plánehogy az éjt nappallá téve a női kötelességeit boldog vigyorral teljesítő politikusasszonynőanyafeleség láttán, nos, hogy ők ezt komolyból csinálják, vagy legalább keresnek vele valamennyit. Ni, hirtelen felindulásból sikerült egy ötsoros mondatot összedobnom. Ügyivagyok. Nincsen további mondanivalóm ebben az ügyben.

Tegnap volt a napja, amikor megismételték a választást azokon a településeken vagy azokban a körzetekben, ahol ezt indokoltnak érezte a hatóság. Jászberényben az első választáskor a fideszes jelölt minimális szavazattal maradt le az ellenzékihez képest, most nagyon sok szavazattal. Tehát egyértelmű a dolog, nem szükséges találgatni tovább. Szekszárdon fideszes polgármester, de nem fideszes közgyűlés fog dolgozni a városért.

Spanyolországban is tegnap volt a választás, nem sokat tisztult a helyzet. Romániában az elnökválasztás első fordulóján vannak túl. Kelemen Hunor beváltotta a hozzá fűzött reményeket, 4,2 százalékát szerezte meg a voksoknak. Ezzel ugyan nem jut be a második fordulóba, de legalább egy pillanatra sem került közel ehhez. Tegnap lemondott Evo Morales bolíviai államfő. Morales az első őslakos vezetője volt az országnak, 2006 óta volt hivatalban. Kedvelték az emberek, ameddig el nem kezdett belehülyülni a hatalomba. Októberben választatta újra magát, holott a törvények szerint már nem is indulhatott volna. A lassan diktatúrába hajló kormányzás elégedetlenséget szült az országban. A véres tüntetések hatására tegnap végül beadta a derekát és bejelentette, hogy majd megismétlik az októberi választásokta, de szólt neki a hadsereg és a katonaság, hogy nem pont ezt akarta mondani, hanem a lemondását kívánta bejelenteni. Morales belátta, hogy tényleg.

A Képviselő-testület Pokorni Zoltán kezdeményezésére egyhangúlag támogatta, vizsgálják felül a második világháború XII. kerületi áldozatainak emlékművén található névsort. A polgármester elmondta, elődje, dr. Mitnyan György határozott a turulszobor felállításáról, míg az azon szereplő neveket Szatucsek Tibor helytörténész állította össze. A listán apai nagyapja, Pokorni József, és egyik nagybátyja, a nyolcévesen elhunyt Pokorni Károly is szerepel.

Pár héttel ezelőtt jelent meg a Mozgó Világban Rab László cikke, aminek summázata az, hogy Pokorni József – bár a háború alatt meghalt, így nem ítélhették el – a nyilas múltú háborús bűnösök közé sorolható, ezért nem méltó arra, hogy az emlékművön szerepeljen a neve. A polgármester, mint mondta, osztja ezt a véleményt. Hozzátette, soha nem kérte, hogy az emlékműre kerüljön a nagyapja neve. (hegyvidek.hu)

Ezt csupán azért hoztam ide, mert bukkanhatnak elő szellemek a múltbó és azt lehet normálisan kezelni. Sajnos csak akkor van erre esély, ha az érintett fideszes. A sajátjai nem támadják, az ellenzék szintén nem, mert egyrészt nem felelős a nagyapja bűneiért, másrészt normális ember nem próbál ilyesmivel előnyt szerezni. Ha történetesen Pokorni ellenzéki lenne, a lakájmédia minden szaros bugyra ezzel lenne teli, az biztos. A kereszténykonzervatív kupacban nagy divat felhasználni a mocskolódáshoz az ősök valós vagy vélt bűneit.

Erre idejössz te a rákosista nagyapád (igen, tudom, hogy a saját elvtársai leültették 3+2 évre, de Rajk Lászlót meg Nagy Imrét például föl is akasztották, és ettől még az ő bűneik se foszlottak szét) meg az MSZP-s apád által puhára bélelt kommunista almodból…

Száz hasonló mocskot húzhatnék elő az Orbán seggében, a mi adónkból nagypofájúaktól, de éppen ezt olvastam utoljára. Egy Vésey Kovács László nevű, testnevelésből, fogyókúrából, újságírásból és kultúremberségből felmentett, Szlovákiából a Fideszig menekült szerkezet írta Donáth Annáról, abban a tudatban, hogy ő jogot szerzett erre az emberalatti viselkedésre pusztán azzal, hogy Orbánt szolgálja. Miközben egészen nyugodtan lehet kritizálni Donáth véleményét vagy tetteit, lehet azzal vitába szállni, lehet teljesen mást gondolni. De érvek helyett ilyen sunyi módon aljaskodni nem lehet. Ha netán Pokornit is hasonló módon próbálja megdobálni szarral valamelyik propagandista, esetleg Orbán Viktor MSZMP-s apjáról is hörög egy sort, akkor majd revideálom az álláspontomat és elismerem, hogy az ilyenek általánosságban és mindenkivel szemben legalja gecik. Most úgy vélem, hogy csak azokkal szemben, akik nem azt a gazdát szolgálják, akit ők. Akik pedig nem egy gazdát, hanem a saját lelkiismeretüket követik, azoknak ezek soha nem bocsátanak meg.

Azt hiszem, elég ennyi napindítónak. Hamarosan jövünk majd az első beszólással, addig kellemes ébredezést mindenkinek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!