Szeptember 29,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aki mást állít, hazudik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,624,552 forint, még hiányzik 1,375,448 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Havasi Bertalan ismertetése szerint az elmúlt évihez képest a miniszterelnök megtakarítása 742 ezer forintról 993 ezer forintra nőtt. A családi házukra felvett hitelt tovább törlesztették, a tartozás így 4.783.328 forintra csökkent. A miniszterelnök anyagi helyzetében egyéb változás nem történt – közölte a sajtófőnök. Havasi Bertalan hangsúlyozta: Orbán Viktor vagyonnyilatkozata törvényes, teljes és hiteles, aki mást állít, hazudik. (MTI)

Magyar Idők: Gyurcsány Ferenc eltitkolta egy ausztriai bankszámláját. Valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek Gyurcsány Ferenc. A volt miniszterelnök az okiratban nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, amely egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve – írta honlapján csütörtök reggel megjelent cikkében a Magyar Idők. (MTI)

Akkor gondolkodjunk mi, kedves emberek! ITT egyébiránt elolvasható a Magyar Idők tényfáltáró, névtelen cikke, amelyben a lopott pénzből működő orgánum emlékeztet mindenkit arra, hogy bezzeg az MSZP-s Simon Gábor ellen is hasonló esett miatt indult büntetőeljárás a történelem hajnalán. Meg hogy a Gyurcsány Ferenc számláját vezető

Schoellerbank AG egy exkluzív, magánkézben lévő pénzintézet, amely 1833 óta működik a Lajtán túl, és büszkén hirdeti magáról, hogy a Handelsblatt felmérésén sorozatban hatodik alkalommal választották meg Ausztria legjobb elitbankjának.

Hogy a nemzeti hírügynökség hiteles forrásként hivatkozik egy kormánypropagandát szolgáló lap névtelen cikkére, az már önmagában is elborzasztó. Hogy ezzel mit akartak közölni és kit érdekel, hogy melyik bank minek hirdeti magát, arról fogalmam nincs. Mert ha valaki Ausztria legjobb elitbankjában tartja a pénzét, amit a piacon megkeresett, akkor mi van? Ja, hogy semmi. Tehát:

  1. A három évtizede kizárólag közpénzből élő Orbán Viktor vagyonnyilatkozata szent és sérthetetlen, aki az abban foglaltakat megkérdőjelezi, vagy mást állít, az hazudik.
  2. Gyurcsány Ferenc – aki képviselői közpénzfizetése mellett hosszú évek óta piaci tevékenységekből él – vagyonnyilatkozata hamis, mert a lopott pénzből működő Magyar Idők névtelen cikkében ezt állítja.
  3. A Magyar Idők névtelen cikkében szállított információ minimum érdekes, amennyiben tudomásom szerint létezik a banktitok nevű intézmény. Ennek az a lényege, hogy Gyurcsány Ferenc banki tranzakcióiról és számláiról csak hatóság kérhet ki adatokat, a Magyar Idők nevű sajtónak álcázott propagandagyár nem feltétlenül.

Akkor ez most így hogy? Attól függetlenül is jogos a kérdés, hogy Gyurcsány Ferenc meséje Orbán titkos bankszámláiról legalább ennyire szánalmas mutatvány volt. Tehát honnan tudja a Magyar Idők (alig néhány órával azután, hogy Gyurcsány közzétette 2017-es vagyonnyilatkozatát), hogy abban eltitkolt egy osztrák számlán nyugvó 150 millió forintos tételt?

Mondjuk, azok után, hogy az érintettnél hamarabb tudták meg azt is, hogy Dobrev Klárát mikor, hova fogják beidézni a Czeglédy-ügyben, ezen nem kellene kiakadni, jóllehet a helyzet súlyossága ezt maximálisan indokolná.

Vagyis miután a politikusok vagyonnyilatkozatainak tartalmát egyetlen hatóság (sem a NAV, sem a rendőrség, sem az ügyészség) nem ellenőrzi, milyen alapon és milyen minőségben állítja egy propagandalap (ami nem hatóság), hogy a kormány tetszőleges ellensége valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le? És ha már ezt állítja, akkor miért nem írta alá a leleplező, tényfeltáró cikket senki?

Aki az Orbán Viktor vagyonnyilatkozatában eltérő dolgokat állít, az hazudik. És aki Gyurcsány, X, Y, vagy Z (nem fideszes) politikus vagyonnyilatkozatáról állítja ugyanazt, az mit csinál? Értjük.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!